Акеларе - сборище на вещици (Aquelarre)

В малко селце в централната зона, където съвремието съществува в провинциалния живот, се случва нещо много необичайно: повече от 30 години се раждат само момичета.

Игнасио Пастене е един лекар, който е заинтригуван от това странно явление и пристига в зоната по заръка на Хорхе Патиньо, състоятелен земевладелец. Но пристигането му съвпада с неуспешния брак на най-голямата му дъщеря, Родолфа. Факт, който предизвиква инфаркт на земевладелеца. Лекарят оставя при себе си папка с документите на покойника, който съдържа и информация, която не се поддава на дешифровка, наречена „Невеста на нощта". Впечатлен о тЕмилия Патиньо и очарован от тайното съчинение, Игнасио решава да остане, за да разследва.

Елена Вергара се занимава с производство на парфюми и има основателни причини да не одобрява присъствието на лекаря в селото. Нейната „дясна ръка", Силвана, се опитва да й помогне и за целта се възползва от това, че е имала връзка с Игнасио.

Фернандо Гера е собственик на ранчо за расови коне и е отявлен враг на Елена. Двамата са имали връзка на млади години, но сега се карат за това кой да купи земята на починалия Хорхе Патиньо.

Емилия, като отговорна и изпълнителна дъщеря, изпълнява последната воля на баща си: да не продава земята. Това се оказва трудно задание, защото е много сложно икономическото положение на семейството, което се състои от майка й, Бернардита Алварес и четирите й сестри. Наред всички проблеми, Емилия започва романтична връзка с Диего Гера, синът на Фернандо. Ситуацията се усложнява допълнително с пристигането от Амстердам на единственият син на Елена, Хуан Пабло Уидобро.

Сестрите на Емилия са: Густава - сериозна преподавателка по математика; Рикарда - способна да се сбие с голи юмруци само заради идеята; Родолфа и Едуарда - и двете влюбени в млекаря на селото, Торо Мардонес.

Скарлет и Тина са приятелки от детинство. Те работят в оранжериите за цветя на Елена, където се подготвя и парфюма Agualuna. Скарлет се влюбва отчаяно в Гонсало Гера, шампион на родео.

В селото живеят и Селедонио, управител на Социалния клуб, заедно със съпругата си Чела, телефонен оператор. Дъщеря им, Каролина, е на път да се омъжи за Марсело Гера и по този начин да се свържи с местната аристокрация.

Там се появява една призрачна жена, облечена в сватбена рокля, която обикаля нощем и предизвиква любопитството на жителите, които искат да установят дали е истинска. Говори се, че едва след като прекара своята първа брачна нощ, ще може най-накрая да почива в мир.

В околностите на Акеларе тече река с прозрачни води, която жителите от селото използват постоянно. Едно място, където не веднъж се развихрят страсти и нежността на любовта.

„Aquelarre" е очароваща история, заснета в районите на централната зона (Hijuelas, Nos и Colina).

Източник: www.tvn.cl