Жесток ангел II (Anjo mau II)

Ниси е бедна девойка, дъщеря на шофьор на богатото и влиятелно семейство Медейрос. Родриго Медейрос за нея е мъжът мечта, успешен бизнесмен, който може да й помогне да се издигне във висшето общество. Тя въобще не се интересува от факта, че той е сгоден с дъщерята на банкера, Паула, в която той е безумно влюбен.

Късметът се усмихва на Ниси и тя се устройва на работа като бавачка на малкия племенник на Родриго. Незабелязано, но трайно Ниси влиза в семейство Медейрос, извоювайки си все повече и по-важна позиция. Всички й се доверяват напълни и я приемат като ангел-хранител. Тя с удоволствие поддържа този образ. Ниси успява да въведе в заблуждение всички, освен приемната си майка Алзира, която никой не може да убеди в това, че дъщеря й не прави нищо лошо.

Ниси научава, че Паула има връзка с по-малкия брат на Родриго, лекомисления Рикардо, и се възползва от това, за да провали сватбата на Родриго и Паула. И накрая увпява. Но Родриго се увлича в друга девойка. Ниси, без да се отказва нито за миг, леко и методично разрушава и тези отношения, майсторски замесвайки своята съперница с по-малкия брат.

Накрая Родриго не вижда друг изход, освен да се ожени за бавачката на племенника си. Но той прави това от отчаяние, а това означава, че не може и да се говори за някакви чувства. И сега Ниси има нова цел - да направи така, че той да се влюби в нея.

* * *

Постоянно се правят римейкове, т.е. повторни екранизации. Продуцентите се заемат да направят отново истории, които за своето време са имали голям успех. Именно такава е и новата версия на „Anjo mau". За разлика от първата версия, в която играе известната актриса Сузана Виейра, в новата версия за главната роля е поканена Глория Пирес, която придава особена мекота и човечност на героинята и дори зрителите по-скоро оправдават нейните действия, отколкото да ги порицават.

Такава промяна в образа с лекота е реализирана от Мария Аделайда Амарал, по чийто роман се снима теленовелата. Когато снимали първата версия, писателката само следила режисьора да не промени първоизточника. А този път сама се заема да бъде водещ сценарист, както сама тя казва, за да поправи всички несправедливости, които е допуснала в романа.

В първата версия, действието се развива в Рио де Жанейро, а във втората - писателката премества снимките в Сао Пауло. Тя споделя, че според нея Сао Пауло е най-големия и най-красив град, бразилският вариант на Ню Йорк. Мария Аделайда се надява по този начин много зрители по света да видят този прекрасен град.

Не винаги актьорите, които в теленовелите играят влюбена двойка, изпитват дори и намек на топли чувства в живота. Но в това отношение, на Глория Пирес и Каду Молитерно им е било много лесно. Не за първи път двамата играят двойка в теленовела и самият Каду признава, че за него е било голямо удоволствие да снима за пореден път с Глория.

Режисьорът на теленовелата, Дениз Сарасени, поставя условие пред продуцента - в „Anjo mau" наред с ветераните трябва да участват и никому неизвестни актьори. Изборът на актьорски състав е бил много внимателно направен и дори актьори, които играят семейство, са подбирани така, че да имат „генетични сходства".

Много млади актьори се снимат за първи път именно в тази история. Сред тези актьори са Лусиано Шафир, Самара Фелипо и Емилио Орчоло.

Болшинството сцени са снимани в реални обстановки. При избора на места, на първо място са мислели за това избраните здания да не са се появявали в други филми. Не е било никак лесно да се избират обектите така, че да не са далеч един от друг. Не веднъж проблем са създавали задръстванията в големия Сао Пауло.

Източник: www.braziliada.ru , teleserials.narod.ru