Моя ангел (Anjo de mim)

В центъра на историята е прераждането...

Флориано Фераз е скептичен скулптор, който се измъчва от силни болки в ръката и видения за една жена, която умира в краката му.

Изморен и окуражен от свой голям приятел – занаятчията Кирино, Флориано решава да потърси помощ на психолога Уилисес. С техники за връщане, става ясно, че през 1880 година в Петрополис, той е бил Белмиро – лейтенант, влюбен във Валентина. Девойката е била омъжена за много по-възрастен мъж и е била ранена тежко, когато се е опитала да избяга с любимия си. Наръгана в гърба, тя е паднала от третия етаж, точно в краката на Белмиро. Преди да умре, Валентина си е определила среща с любимия.

Този опит преобръща напълно живота на Флориано, който решава да зарежи всичко, включително своята любима Антния, за да преследва своята история от миналото. Скулпторът се премества да живее в Петрополис, но неговите търсения не са никак лесни, тъй като Валентина не се е преродила със същото лице. Той открива три потенциални кандидатки: Мария Елвира, Жоана и Лавиния.

Марко Монтерей е антагонист на Флориано в неговото романтично начинание. Двамата спорят за една стара къща, която Флориано иска да реставрира, защото това е мястото, където е срещнал своята любима. Марко има друг мотив: иска да разруши къщата, за да построи голям МОЛ и да прикрие престъпление от миналото. Борбата между двамата предизвиква дискусии за запазването на историческото наследство и прогреса в града, което разделя общественото мнение. Накрая се разкрива, че Марко е преродения Синсинато – отговорният за смъртта на Валентина.

През цялата история, Флориано издирва един белег, който Валентина има на гърба си и че може да се е преродила в една от трите жени: Елвира, Жоана или Лавиния. За него, белегът е доказателство за прераждането на любимата.

След като се влюбва в Жоана, той открива, че тя няма белег. Злата Елрива научава историята и си татуира белега на Валентина върху тялото, а накрая успява да съблазни Флориано. Когато открива белега, той се разочарова, защото вече се е влюбил в Жоана. Елвира си организира среща с Флориано през нощта и двамата се отдават на любовта си. Флориано казва на Кирино, че любовта на Белмиро и Валентина е консумирана и сега той е свободен да бъде с любимата си Жоана.

Флориано лично разказва на Жоана цялата история, включително че е бил с Елвира, „истинската“ Валентина. Жоана се разочарова и приключва връзката си с него. По-късно отново се събират и тя го моли да забравят миналото, за да могат да бъдат заедно. Флориано открива, че белегът на Елвира е бил фалшив и че истинското прераждане на Валентина е Лавиния, която има такъв белег и в която открива още прилики с мъртвата девойка.

Въпреки всичко, Флорианао решава да изживее своята любовна история с Жоана. Двамата заживяват заедно и тя забременява. Малко по малко, Флориано открива, че истинската му мисия е да има деца и да превърне имението, в което живее, в сиропиталище с помощта на Канекиня и Лавиния. 

Източник: memoriaglobo.globo.com