Черни ангелчета (Angelitos negros)

Ана Луиса де ла Фуенте е млада и красива девойка от добро семейство. Също така тя е педантична, горделива и суетна, като при това притежава твърд характер, изтъкан от предразсъдъци. От малка е развила силна ненавист към чернокожите и за това ненавижда и бавачката си Мерсе – честна и безкористна жена, която я е отгледала от съвсем малка. Въпреки това, Ана Луиса не прави никакви опити да прикрива своята омраза и много често открито я демонстрира.

Ана Луиса е директорка на девически колеж. Един ден се запознава с певеца Хуан Карлос Флорес – младеж, останал сирак, който е много честен и живее с лелите си – близначките Карлота и Елиса. Хуан Карлос се влюбва в Ана Луиса. В началото тя го отхвърля, но накрая все пак го приема.

Двамата влюбени се сгодяват и не след дълго се женят. Минава време и Ана Луиса забраменява. Тя ражда красиво момиченце, което, за изненада на Хуан Карлос, е с черна кожа. Поради това, Мерсе се вижда принудена да разкрие на Хуан Карлос своята болезнена тайна: тя е истинската майка на Ана Луиса, която е плод на любовна връзка между нея и мъртвия ѝ шеф, бащата на девойката, Дон Луис. Хуан Карлос обещава да пази тайната и въпреки първоначалния си шок, приема дъщеря си. Кръщават я с името Белен.

В същото време, Ана Луиса не реагира по същия начин. Тя намразва дъщеря си, само защото е чернокожа и отрича да има дъщеря.

Белен е отгледана с много обич от Мерсе, Хуан Карлос и Хова, друга прислужница. Докато расте, момичето се разстройва от отхвърлянето на майка си. Мъката ѝ стига до такава степен, че един ден тя боядисва лицето си в бяло с надеждата майка ѝ да я обикне и приеме.

Хуан Карлос решава да поеме нещата в свои ръце и да вразуми съпругата си веднъж завинаги. Но Ана Луиса продължава да се инати, както винаги. Тя дори не подозира, че добрата бавачка Мерсе, която винаги е презирала, е собствената ѝ майка... 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Angelitos_negros_(telenovela)