Грехът на Анхелика (Angelica pecado)

Анхелика Родригес е скромно момиче, което по принуда работи в ранчото на Дел Авила.

Марсело създава впечатлението, че е човек, който има всичко, но дълбоко в душата си той е неуверен и се страхува от любовта.

Когато се събират в семейния хотел, за да разберат кой ще управлява наследството, нито един от семейство Дел Авила не е подготвен за изненадващата смърт на Родриго Кордоба, наследникът на богатия и властен Диего дел Авила. Още по-малко някой предполага, че Родриго е убит.

Родриго е убит същата вечер, когато Дон Диего планува да представи кой ще оглави хотел "Вила дел Авила". И така семейството се оказва в разпалена борба за контрола.

В тази ситуация се появява Анхлеика Родригес, със скромен произход, 19-годишно момиче, което се влюбва в Марсело Кордоба дел Авила: синът на убития Родриго. Но животът на Марсело е предначертан без той да има възможността да промени нещо. Зад красивия и богат се крие един самотник, който се страхува от истинската любов.

Без да разбере, че Анхелика чака дете от него, Марсело се връща в столицата, за да се ожени за красивата и амбициозна Малена Вайехо. Но техният брак се базира на изгодата от властта, който носи, а не на истинската любов.

Когато Марсело не се завръща, Анхелика решава да отиде да го потърси, но се сблъсква с новината за брака му с друга. Тя открива неочаквана подкрепа от братовчеда на Марсело, Ерасмо дел Авила, който е наследил управлението на семейния хотел. За да помогне на Анхлеика да си върне любовта на Марсело, Ерасмо я представя в средите на висшето общество, а също така я обучава как да се държи в това общество.

Доверието ще й помогне, защото Ерасмо се жени за Анхелика. Но отново се случва неизбежното: тя изгубва съпруга си ненадейно.

Нероденото дете на Анхлеика е приписано на Ерасмо и по този начин то става единствения наследник на семейния хотел. Тя трябва да се изправи срещу семейство Дел Авила, а също така и срещу съперницата й Малена, която се опитва да я унищожи. Невинното момиче трябва да намери сили, за да докаже, че добрите намерения побеждават лошите, а любовта е по-силна от омразата.

Персонажите:

Анхелика Родригес

Обикновено, трудолюбива и безстрашна. Анхелика е чужда на света на висшето общество... един свят, който ще стане неин. Изоставена и отхвърлена в миналото, тя се заклева да не позволи на никой да не й причинява това отново. Когато съдбата я изпраща в центъра на жестока семейна борба, това е много по-трудно, отколкото някога си е представяла. Попаднала в тази ситуация, тя научава, че любовта е истинския център на семейния живот. И тя е достатъчно силна, за да научи на този урок всички останали.

Марсело Кордова дел Авила

Богат, красив и преуспял, той в същото време е много суров и упорит. Това е неговата защита от света, който го е наранявал не веднъж. Изоставен от баща си, той ръководи хотел "Вила дел Авила". Силата и успехът на Марсело, също като самотата и болката му, са затворени между стените на хотела. Когато се забърква в романтиката, той обръща гръб на щастието си. Накрая, този силен млад мъж трябва да рискува много, за да спечели.

Малена Вайехо

Тя мечтае да живее във висшето общество, но предпочита да е заобиколена от богатство, вместо от хора. Има специалност по изкуство, тя наема големи художници и им позира, защото иска да се покаже на всички. Уверена в правото си, тя въпреки всичко умолява да бъде част от висшето общество, от света на модата, силата и парите.

Ерасмо дел Авила

Той е човек, който е постигнал всички в живота си сам. Има вродено чувство за справедливост. Той е успял инженер със собствена компания. Носи товара на крехкото си здраве дълги години, той живее ден за ден, без да забравя, че може да е последния в живота му.

Франсиска дел Авила

Тя е класически случай на егоистичен човек, който никога не е работил и ден през живота си. Въпреки това, тя прекарва цялото си време в четене на модни списание и ядейки шоколад. Винаги е готова да клюкарства за всички, успява да насочи вниманието към любимата си тема - самата тя.

Наталия дел Авила

Разочарована от брака си с Родриго Кордова, който прекарва твърде много време в управлението на хотела "Вила дел Авила". Тя се е отдала на усилена работа и държи всички останали на разстояние. Тя е убедена, че единственият, който заслужава да получи в наследство хотела, е нейния син като награда за това, че се е жертвала за семейството.

Дон Диего дел Авила

Авторитарен и гръб, той е забравил, че късметът му е проработил и така е успял, а не е работил усърдно, за да получи всичко, което има. Психичното му състояние и пътуванията му са неговите слабости. Не пропуска да напомня на всички своето положение.

Ребека дел Авила

Любимото дете на Диего дел Авила, тя прикрива годините си. Придържайки се към своята сексуалност, тя често посещава пластичния си хирург, за да може винаги да е на ниво: фина и дипломатична. Въпреки всичко, нейната арогантност, егоцентричност и манипулативна натура никога не остават за дълго скрити. Тя се наслаждава на сексуалните си завоевания, които в крайна сметка стават за нея като неприятен мазол...

Олга Гусман

Майката на Анхелика. Тя е прекрасна жена, отдадена на семейството си. Научила е от родителите си как да обработва земята и как да се грижи за ферма. Тя има засилен майчин инстинкт и е надарена с голямо спокойствие. Тя е невероятна, успява да организира хубави тържества и всички се наслаждават на изтънченото й чувство за хумор.

Уго Вайехо

По натура изпълнителен и отдаващ се на работата си, което му помага да осигури комфортен живот както за себе си, така и за семейството си. Но той иска повече. Въпреки големите си усилия, никога не е приет радушно в средите на висшето общество.

Роса Елена Вайехо

Изоставена от испанското си семейство, когато е забременяла на 17 години. Всички я познават като модерна жена, често посещава психиатър и гадателки в опита си да опознае света около себе си.

Корина Гусман

Тя е сестра на Анхелик и й завижда за всичко, което е постигнала. Тя се чувства ограбена от Малена и Анхелика. Тя се опитва да съблазни и да се ожени за Марсело, за да избяга от бедността.