Непокорен ангел (Ángel rebelde)

„Непокорен ангел“ е история за Лусия, работлива жена, която живее в Маями и която се старае да си проправи път в този космополитически американски град изпълнен с латино-американски привкус. Теленовелата смесва драматични моменти от любовната история с комични моменти, когато другите персонажи се опитват да застанат между Лусия и Раул, любовта на живота й. Сюжетът е изпълнен с второстепенни герои, които влияят на основната нишка в историята. Историята се развива на фона на прекрасния град, перлата на южна Флорида.

Лусия Андуеса е трябвало да се роди със сребърна лъжичка в устата, но обстоятелствата са я превърнали в бедна и нуждаеща се от баща, когото смята за мъртъв.

Преди раждането на Лусия, Алехандро Валдерама, баща й, е убил мъжа, който се е опитал да изнасили годеницата му Елена Андуеса. Той е пратен в затвора и неговата порочна тъща, Доня Пас, майката на Елена, използва ситуацията, за да поеме в свои ръце делата му. Алехандро изкарва двадесет години в затвора без никакви новини от Елена, която избягва от семейния дом заедно с дъщеря си Лусия, за да я спаси от злобата на майка си.

На двадесет години, Лусия поддържа семейството си – майка й и двамата й братя Рафа и Чеито, като печели за прехраната им, работейки като шофьор на автобус. Красотата на Лусия привлича погледите на много мъже – от Хуан Кучило, глупакът на квартала, до д-р Клаудио Саласар, мъж, изтерзан от смъртта на съпругата си, след която е затворил сърцето си, дори за малката си дъщеричка.

Друг претендент за сърцето на Лусия е Алехо Еспехо, петдесетгодишен женен мъж и собственик на разсадник. Но Лусия е влюбена в Раул, племенникът на Алехо, който след смъртта на родителите си, работи за чичо си, без да го засяга това, че той го експлоатира. Раул не може да отвърне на любовта на Лусия, тъй като след като започва работа като шофьор в дома на семейство Андуеса, животът му се променя.

В имението на Андуеса, Раул се запознава с честолюбивата Пас, с Наташа – най-голямата й внучка, която от любов към работата си пренебрегва семейството си. Но тази, която завладява невинния Раул е Кристал – най-красивата от внучките на Доня Пас. Ослепен от нейната красота, Паул не обръща внимание на нейната злоба, дори не забелязва колко порочна е тя – без никакви задръжки ляга с девера си. Кристал успява да раздели Раул и Лусия, която се оказва законна наследница на състоянието, което е присвоено от нейните братовчеди.

Персонажите (в азбучен ред):

Алехандро Валдерама – несправедливо затворен в затвора за убийството на мъжа, който се е опитал да изнасили Елена, дъщерята на Енрикета и майка на Лусия. Когато той излиза от затвора, той вече има изграден план за откриването на Елена (която много хора смятат за мъртва от нощта на убийството) и да накара Енрикета да си плати за това, че го е вкарала в затвора.

Алехо Еспехо – чичо на Раул, съпруг на Етелвина. Голям женкар. Харесва Лусия.

Балбина Ландер – икономка в дома на Енрикета Коварубиас.

Висенте Ландер – син на икономката на Енрикета. Шофьор на Енрикета. По време на историята става любовник на Кристал.

Грасиела Сантяго – прислужница в дома на Енрикета. Влюбена във Висенте, шофьора. Изнасилена от Леонел Анселми, съпруга на Мариела. Бива убита от Кристал.

Доня Лола – приятелка на Елена.

Елена Андуеса Коварубиас – майка на Лусия, обича Алехандро.

Енрикета Коварубиас – богата и високомерна. Обвинява Алехандро за предполагаемото удавяне на дъщеря й.

Ернесто – съпруг на Наташа. Болен от ревност. Любовник на Кристал.

Етелвина Перес – съпруга на Алехо.

Ираида Ферер – стюардеса, която е работила с Ернесто и влюбена в него. Готова е на всичко, за да бъде с него.

Камило Саласар – приятел и съдружник на Наташа. Влюбен в нея.

Клаудио Саласар – лекар, приятел на Алехандро.

Кристал Коварубиас – сестра на Наташа и Мариела. Мрази Лусия, тъй като е влюбена в Раул – годеникът и бъдещият баща на детето на Лусия.

Леонел Анселми – бивш богаташ, който работи в бар като стриптизьор. Приятел на Кристал. Женен за Мариелита, нейната сестра. Изнасилва Грасиелита и с помощта на Кристал я убива. Съучастник на Кристал във всичко, което тя прави.

Лола – приятелка на Елена. Дава подслон на Мариелита. Майка на Хуан Кучило.

Лусия – дъщеря на Елена и Алехандро, внучка на Енрикета. Първо работи като шофьор на автобус, а след това става прислужница в дома на Енрикета. В началото на историята тя не знае кои са истинския й баща и баба.

Мариелита Коварубиас – сестра на Кристал и Наташа, внучка на Енрикета. Много упорита.

Наташа Коварубиас – съпруга на Ернесто и майка на Лисет Лесама. Сестра на Кристал и Мариела. Съпругът й е много ревнив и неуверен, когато става дума за нея. Тя се развежда с него, но той продължава да й бъде като сянка.

Раул – племенник на Алехо. Влюбен в Лусия, но я изоставя, за да се ожени за Кристал, която предлага да промени живота му. Оставя Лусия бременна.

Рафа Моранте – брат на Лусиано и Чеито. Влюбен в Мариелита и я уверява да напусне съпруга си, за да отиде да живее при него. По вина на Енрикета изгубва работата си. Оставя Мариела бременна.

Росита Росалес – племенница на Етелвина. Влюбена в Раул, но той не отвръща на чувствата й. Нейни обожатели са преподавателя й Алваро и г-н Венесуела.

Руби Моранте - „жена за една нощ“, проститутка, която се интересува от Раул. Мрази Лусия. Голяма приятелка на Хуан Кучило и Леонел. Взема пари от мъже-милионери.

Руденсио – баща на Хуан Кучило и съпруг на Лола. Поправя електроуреди. Съсед е на Елена.

Симона Рамирес – леля на Руби и живее с нея. Гадателка-шарлатанка, която лъже всички наред, но най-вече Лусия, която вярва във всяка дума, която й казва.

Чеито Ромеро – брат на Лусия. Влюбен в Лисет.

Източник: www.telenovela-world.com