Ангел-пазител (Ángel de la guarda, mi dulce compañía)

Мигел Анхел е бил Ангел-Пазител на Густаво Алманса докато един ден, поради моментно невнимание, Алманса умира. Оправданията и причините, които излага пред групата ангел, които разглеждат делото, са напълно безполезни. Присъдата е пределно ясна: Мигел Анхел трябва да стане човек и за период от две години, той трябва да завърши това, което Густаво не е успял да приключи по време на живота си, заради неговата грешка.

И така, историята продължава - ангелът с Крус във фамилията си, се оказва на Земята без дори да има и бегла идея как да започне мисията си и по-лошото, как да я изпълни. Към това се добавя и неговата непохватност в хорските дела, условията, при които трябва да изпълни мисията си, са изпълнени с опасности и понякога с абсурди. По този начин, времето минава и ангелът се среща с всички, които се предполага, че трябва да му помогнат. И вместо да оправи усложненията и бъркотиите, забърква нови, с което мисията му изглежда напълно невъзможна.

И като капан на всичко, за да довърши картинката, когато най-малко очаква, той открива, че е лудо влюбен в Каролина Фала - годеницата на Густаво. Вината и отчаянието са големи, но любовта му към Каролина е още по-голяма. След обсъждане с неговите небесни шефове и с неговата нова човешка натура, Мигел Ангел решава да живее в настоящето и да позволи на любовта да полети, въпреки че знае, че това е забранено от ангелите по-високо в небесната йерархия от него.

Каролина, след дълга борба със самата себе си, решава да си даде шанс, не само да обикне друг мъж, но също така да стане майка - нещо, за което винаги е мечтала. В момента на раждането на детето и поради стечение на обстоятелствата, трябва да се вземе решение чий живот да се спаси - на майката или на детето. Мигел Анхел използва последното чудо, което му е останало (от трите чудеса, на които е способен още при началото на мисията) - той спасява живота и на двамата.

Предвид обстоятелствата, неговите небесни шефове решават, че мисията му е изпълнена и той трябва да се върне там, от където е дошъл. Сега, изправен пред по-старшите ангели и след доста остра реч, Мигел Анхел получава правото да се върне на Земята и така да живее щастливо до Каролина... или поне така той си мисли...

Източник: tepuy.com