Любовни капани (Amores con trampa)

Семейство Кармона си живее спокоен и прост живот на село във вътрешността на Мексико и притежава една от най-важните минерални мини в района. Семейството е принудено да се премести в големия град след като правителството изкупува имота им срещу много добра сума.

Семейството включва Факундо и Мария. Те имат четири деца. Алберто е на 21 години, Кармен Глория – на 18, Сусана – на 14 и Хасинто – на 10. След пристигането в града, всеки от тях се сблъсква със собствени конфликти при адаптацията в големия метрополис, а това генерира сериозни семейни проблеми, заради които те искат да се върнат към спокойния живот в провинцията.

От друга страна, семейство Веласко се оказват техните нови елегантни и самоуверени съседи. Семейство Веласко включва Исабел и Сантяго. Той притежава строителна компанията, която е на ръба на фалита. Двамата се грижат за племенниците си Фелипе – на 20 години, и Росио – на 18. Исабел и Сантяго имат една дъщеря – Алехандра, на 14.

Първият сблъсък между тях е с пристигането на семейство Кармона, които се появяват със своите животни. Всъщност, точно животните имат постоянно и важно присъствие в историята. Те са и основните 'разрушители' на дома на семейство Веласко. Така започват търканията между съседите.

Минава време и Сантяго осъзнава, че Факундо е милионер и той може да спаси строителната му компанията като инвестира в нея. Алчността му, обаче, е толкова голяма, че извършва измама.

Един от плановете на Сатяго е Исабел да съблазни Факундо, за да го накара да инвестира все повече и повече пари в компанията. Така се заражда и първия любовен конфликт.

Сред младежите също започват любовни истории. Най-силната е между Алберто и Росио, но прекалено много лъжи и препятствия им пречат да изживеят своята любов. Те имат много общи приятели, с които посещават един и същи университет. И в университета се разиграват различни истории...

„Amores con Trampa“ е история, изпълнена с хумор, малко сълзи, конфликти, приключения, злобни намеси, неприятни недоразумения и много любов.

Персонажите:

Исабел

Исабел Майер де Веласко е около 40-годишна. Много красива жена с изтънчени маниери. Принадлежи на най-висшата класа в страната, поради което винаги се облича елегантно и изглежда много лъскаво. Образована и коректна, тя винаги се облича по последна мода. Може да се каже, че е малко лекомислена, защото обръща прекалено голямо внимание на парите и винаги се опитва да се върти около богатите.

Факундо

Скромен селянин, решителен и мъжествен, между 46 и 48 години. Тъй като не се страхува от тежък физически труд, той има внушително тяло, а характерът му е весел и позитивен. Интелигентен и способен мъж, който попива мъдростта на хората, които обичат и знаят как да се грижат за земята, но това, което изпъква у него, е чувството за справедливост и чест.

Мария

Мария Санчес де Кармона е около 40-годишна, която се е отличавала и все още се приема за най-красивата жена в селото. Животът на село е моделирал веселия характер на Мария. Тя е винаги нащрек и е искрена и открита. Образована е у дома си и е възпитана в послушание, честност и предпазливост, като много от нейните действия са ръководени от тези нейни качества, които могат да бъдат наречени добродетели. За това тя прекрасно знае кое е нейното място и каква е нейната роля като омъжена жена.

Алберто

Най-големият син на Мария и Факундо. 20-годишен. От всички деца, Алберто най-много прилича на баща си. Целенасочен, неподправен, работлив. Обича селото повече от всичко и разбира се, своето семейство. За близките си е способен на всичко. Винаги готов да помогне.

Сантяго

Начело на семейство Веласко. Съпруг на Исабел, баща на Алехандра и свако на Росио и Фелипе. Той е отличен злодей. Бизнесмен със студен характер, пресметлив, арогантен, горделив и надменен. Изправен е пред сериозни финансови проблеми. Не го интересува през кого трябва да мине, за да постигне онова, което иска.

Кармен Глория

Второто дете в семейство Кармона. На 18 години. Обикновено момиче, докато животът в града не я заслепява и не започва следването си в университета, където открива, че е привлекателна. За това започва една съревнование с останалите момичета като започва да се облича модно и да показва прекрасното си тяло.

Сусана

Третото дете в семейство Кармона. На 14 години, преди тя е била невинно момиче, а сега е помъдряла. Все повече заприличва на по-големите и иска да бъде независима. Упорита и обича селските занимания.

Хасинто

Най-малкото дете в семейство Кармона. Едва на 10 години, той е най-малкият и много често е недоразбран. Хасинто е нежно и благородно момче. Прекалено затворен като цяло, но винаги мисли за другите, тъй като въобще не е егоист.

Източник: www.televisa.com