Любов като нашата (Amores como el nuestro)

„Amores como el nuestro" е теленовела, която пресъздава трагичните времена в началото на 80-те години, когато собственикът на имението Кахамарка, Дон Хоакин Бераменди, изпълнен с гняв и в пристъп на лудост, решава да изгори цялата си собственост, преди да бъде отнета от банката като погасяване на негов дълг.

В този пожар, Хуан Диосес, бащата на главния герой в историята - Фаусто, който по това време е на пет години, умира обгорен след се опитва да спаси сина си и някои от животните, преди да бъдат погълнати от огъня. Мария Диосес, майката на Фаусто, решава да се премести с малкия си син в Лима. Това прави и Хоакин заедно с дъщеря си Каролина, която е бременна с Наталия, зет си Ернесто и внука си Виктор.

С това бягство на Хоакин и семейството му, пострадало при тази трагедия, те не подозират, че няма да успеят да избягат от призраците никога, както и от неумолимото проклятие, което Мария изрича преди да заминат. Мария и Фаусто пристигат в Лима и се устройват в сравнително нов район, Нов Град (Ciudad Nueva). Там те намират подкрепата на съседите и най-вече на Хорхе и Ампаро, родителите на Беатрис. Така започва нов живот за тях. И след това, историята се пренася в 2006 година, наши дни.

Именно по това време започва любовната историята между Фаусто и Беатрис. Двамата младежи, на 28 и 23 години, живеят в Нов Град (Ciudad Nueva). Фаусто е младеж, който обича риска и винаги живее на границата и заради това, че се води основно от импулсите си, има големи проблеми както в личния, така и в професионалния си живот. За разлика от него, Беатрис е много консервативна девойка с твърди принципи. Именно заради това, всички много я уважават.

Историята се развива в контекста на настоящото перуанско общество, дори може да се каже, характерното за Латинска Америка. Тя преплита съдбите на хората от най-популярните квартали на градовете от Третия свят.

Източник: www.tvnovelasperu.com