Искрена любов (Amor sincero)

Това е очарователната история на певицата Марбейе – жена с татуирани гърди, с обеца на пъпа, за операции и скандали, за популярната песен „Перлена огърлица“ („Collar de perlas“), в която самата тя е главна героиня в своята история. Теленовелата разказва за живота на тази популярна колумбийска дива от момента на началото на кариерата й от 6-годишна възраст до превръщането й в звезда, каквато е в наши дни.

Персонажите:

Марбейе

Родена в Биенавентура, Вайе дел Каука. Родителите йс а Ямиле и Самуел. От много малка демонстрира грация. На 5-годишна възраст майка й забелязва нейния музикален талант и си представя нейния бъдещ успех. Израства с мисълта, че е голяма звезда, заобиколена от възхищението на всеки, който я чуе, с любовта на родителите и с отблъскването на своите братя. С годините, тя се радва на живот, изпълнен със слава и късмет, но в същото време, той се превръща в серия от конфликти, които генерират скандали. Само благодарение на своята упоритост, тя успява да се възстанови от страданието, включително и болката от смъртта на майка й. Тя е силна, решителна, неповторима, великодушна, ектровертна и експлозивна.

Ямиле Кайседо Суарес

Майка на Марбейе. Родена в Алкала, Калдас. Родителите й са били скромни селяни. Израснала е, помагайки на нивата и е завършила само начално училище. От малка пее много добре и обожава музиката. Пяла е на няколко селски празника в компанията на братята си. Използва името Ямиле като артистично и го приема окончателно. Омъжва се на четиринадесет години за Хоакин – един типичен мачо, който не й позволява нищо. Имала е четири деца, най-малкото е носила на ръце, когато е изоставила съпруга си, защото не е издържала неговото грубо отношение и честите побои. Оставя децата при родителите си в Алкала и заминава да търси работа в Буенавентура, където се запознава със Самуел – един полицай, с когото започва една връзка, която продължава до края на живота й. От Самуел има само една дъщеря – Маурийн Белки, по-позната като Марбейе. Креативна, упорита, хитра, но също така контролираща и доминираща.

Самуел Медина Урибе

Баща на Марбейе. Със селски произход, той е роден в Барбур, Бояка. Влиза в полицията и изпълнява различни поръчения в институцията, но не цели изкачване в йерархията. На 27-годишна възраст става агент от наркоотдела. Винаги е помагал и се е възхищавал на дъщеря си, но не се намесва в кариерата й, нито оспорва решенията на Ямиле. Добрият му характер изпъква, когато трябва да приеме другите деца на Ямиле и започва да се грижи за тях с обич. Отговорен, честен, със силно чувство за дълг, но в същото време е много неуверен.

Фреди Рестрепо Кайседо

Брат на Марбейе. Той е най-голямото дете на Ямиле и Хоакин. Той е присъствал на атаките на баща му срещу майка му, за това таи огромна омраза към него. Уважава много Ямиле и обича братята си. От малък работи, за да помага на баба и дядо си, при които го оставя Ямиле заедно с тримата му по-малки братя. В търсене на по-добри възможности, той заминава за САЩ. Уважителен, работлив, справедлив, но също така затворен и неуверен.

Алекс Рестрепо Кайседо

Брат на Марбейе. Второто дете на Ямиле и Хоакин. От малък се показва като спонтанен, нетърпелив и агресивен. По характер много прилича на баща си. Почитател на чашката и не го интересува дали ще даде последните си пари за едно питие. Бие жените, с които излиза. Има няколко деца, но не и сериозна връзка с някоя жена. Силен, решителен, независим, но също така голям мачист, женкар, пияница и грубиян.

Марлон Рестрепо Кайседо

Брат на Марбейе. Третото дете на Ямиле и Хоакин. Много справедлив, организиран мъж със стабилни връзки; внимателен с майка си и Нанси, сестра му. Не приема Маурийн като сестра, и заедно с Нанси я тормозят. Въпреки че не е учил, той е работлив и отговорен. Очарователен, стабилен, шегаджия, но също така завистлив и гневен.

Нанси Рестрепо Кайседо

Сестра на Марбейе. Най-малкото дете на Ямиле и Хоакин. От всички деца, тя е най-слабо засегната от ситуацията на майка си, но не разбира защо майка й я е изоставила съвсем малка. Изпитва голяма омраза към Маурийн, тъй като завистта е основното, което е научила от Ямиле. Чувства се зле, защото талантът й е засенчен от този на сестра й. Лесно изпада в депресия, но много добре знае как да се защитава. Тя е независима, но завистлива, обича да унижава, разхвърлена и непокорна.

Кармен Урибе

Майка на Самуел. Нейният син е нейния любимец и за това не приема Ямиле – жена, която е по-възрастна от него и има четири деца от предишен брак. Постоянно прави опити да раздели сина си Самуел с тази неподходяща според нея жена. Отказва да приеме Маурийн, но се очарова от момичето. Отговорна, уверена, енергична, контролираща.

Патрисия Лопес

Родена е в семейство от средна класа. Единствена дъщеря на работници. Има успешна кариера, но няма професионални амбиции и мечтае за съпруг и стабилен семеен живот. Знае какво иска. Красива, спонтанна, ревнива, депресивна и обсебваща.

Питър Пиния

Мъж на средна възраст. Директор на групата мариачи Serenata Ranchera. Весел и очарователен мъж, но крайно стриктен. Запознава се с Маурийн на един купон, на който тя пеят и се заинтригува от момичето като артистка и се възхищава на таланта й. Има добра връзка с Ямиле, въпреки че Маурийн не се отнася подобаващо с него. Весел, очарователен, организиран, добър певец и много амбициозен.

Пабло Калеро

Момче от квартала, в който живее Ямиле. Харесва Сандра, съседка, която се интересува от Фреди. По тази причина, Пабло се превръща в него враг. Привлекателен, с добри маниери, сноб и страхливец.

Сандра Абрил Родригес

16-годишна много красива девойка. Дъщеря на Алма. Оставя се да я заслепят материалните неща, но е благодарна на хората, които й помагат. В началото не се интересува от Фреди, но след това променя отношението си към него. Баща й се грижи много за нея и не позволява на всеки мъж да се приближи до нея. Красива, възпитана и интересна.

Роса Суарес

Баба на Марбейе. Майка на Ямиле. Селянка от кафеената зона, свикнала с грубото отношение на съпруга си, от когото има десет деца. Има силно чувство за дълг, работлива, но почитателка на чашката и е от жените, които оправдават действията на грубите мъже. Постоянно критикува Ямиле за това, че е изоставила съпруга си и е оставила децата си на нея. 

Източник: gacetadulceparaiso.blogspot.com