Тайна любов (Amor secreto)

Ирене е идеалната секретарка, за която мечтае всеки шеф. Тя е интелигентна, много ефикасна и на нея може напълно да се вярва, въпреки че е затворена и незабележима. Нейната строга майка е допринесла за ниското ѝ самочувствие и тя не смята, че е привлекателна за мъжете. Въпреки всичко, тя е решена да продължи напред, да работи честно и упорито и да се бори срещу трудностите в ежедневието. Нейните желания я подтикват да се изявява всеки ден, за да осъществи своите професионални цели.

Целеустремена да осъществи своите цели, Ирене се влюбва в шефа си. Един милионер, който се опитва да отгледа четирите си деца. Той е много зает и не си дава сметка какво се случва със секретарката му. Ирене прави много неща и е принудена да понася още повече, в опита си да направи шефа си щастлив като да играе ролята на майка-заместничка, приятелка на брата на шефа си, който е травматизиран и има проблеми със своя психолог; с проблеми, предизвикани от сестра ѝ, майка ѝ и множество препятствия, с които се сблъсква, докато се опитва да подобри своя външен вид, за да се превърне в жена, по която шефът ѝ може да се загледа.

И така, главната героиня е типичния пример за венецуелка, която може да бъде добра професионалистка и в същото време да се грижи за семейство (дори и да не е нейното собствено), запазвайки у себе си високи ценности и все намира време, за да помогне на хората около себе си. Но зълвата на милионера поставя още трудности пред нея като идеализира своята „мъртва“ сестра. Тя се старае никой да не я забрави, за да запази мястото в къщата. Основната „съперница“ на Ирене е една отсъстваща личност, чиято смърт я е превърнала в съвършена и недостижима и чието място, както изглежда, никога няма да бъде заето.

Малко по малко, Ирене покорява сърцето на милионера. С времето спечелва уважението и обичта на децата му, на които се опитва да помогне, когато изпадат в кризи, провокирани от различията във възрастта им. Да се преборят с препятствията и да постигнат мечтите си. И всичко се преобръща, когато, в момента, в който си мисли, че е постигнала своята мечта, заради неочакваната поява на една жена, тя губи всичко: подкрепата на онези, които обича, доверието в себе си и дори свободата си...

Персонажите:

Леонардо Ферандис

Бизнесмен. Президент и собственик на Лаборатории Ферандис – компания, която е била основана от дядо му преди повече от 50 години и която баща му е успял да превърне в консорциум с международно участие. Човек с голям успех в бизнеса. Вдовец от седем години. Изпитва вина за катастрофата, при която е починала съпругата му, а по-малкият му брат е останал инвалид. Тази вина не му е позволила да изплува и да създаде нов живот за себе си. Заключил е чувствата си, тъй като се страхува, че като ги изразява открито, може да причини болка. По-големият му брат е починал преди петнадесет години, жертва на жестоко убийство. След това Леонардо се е превърнал в „наследника“ и център за семейството. Въпреки че децата му са най-важното нещо в неговия живот, той не общува много с тях и много рядко показва своята обич.

Ирене Гутиерес

Девойка от средната класа. Работлива. С голямо усилие завършва специалност Администрация, докато работи в компанията Ферандис. Там е успяла да се издигне в йерархията, докато не е станала изпълнителна асистентка на президента Леонардо Ферандис, място, което заема от три години. Не само се е превърнала в дясната ръка за шефа си, но и в нещо като защитница на семейството му и неговите интереси. Установила е много специална връзка с децата от семейство Ферандис, които са останали без майка преди години и за които се грижи леля им, Агустина. Ирене произлиза от работническо семейство. Споделя една къща с майка си, Тринидад Гутиерес, и по-малката си сестра, Мария Лусия. По-голямата ѝ сестра, Вирхиния, е в затвора от години, обвинена, че е причинила смъртта на много важен бизнесмен. Ирене е много способна девойка. В същото време, тя е голяма мечтателка. От известно време изпитва силни чувства към шефа си. Само тя забелязва слабостите на бизнесмена, който в очите на целия свят е много силен и винаги печелещ.

Родриго Басаньес

Любовник и съучастник на Алехандра. От дълго време се занимава с измами и търси начини да влезе в големи компании, за да се възползва от ресурсите им. От дълго той е насочил взора си към компаниите Ферандис и накрая е успял да се промъкне в тях. Алехандра се е превърнала във важна част от управлението на Лаборатории Фернандис, а Родриго ръководи малка фармацевтична компания, която става част от консорциума. Планът на Басаньес е това сливане да е провали, а неговата „малка компания“ да получи всички възможни ползи. Крайната му цел е да разори Ферандис, с когото има неразчистени сметки от миналото, което скоро излиза наяве.

Алехандра Алтамирано

Директорка по човешки отношения в компаниите Ферандис. Изключително чувствена и привлекателна, тя използва своя чар и способност да съблазнява, за да постига целите си. Внедряването в компаниите е план, който осъществява от години със своя съучастник и любовник Родриго Басаньес. Това включва и съблазняването на Леонардо, за да може да го манипулира лесно. Когато Алехандра се сгодява за Леонардо и започва връзка с него, нещата се усложняват между нея и бившия ѝ любовник.

Мария Лусия Гутиерес

„По-малката“ сестра на Ирене. Тринидад е решила да понесе последствията и знаците (сред своите приятелки от Църквата) да има извънбрачна дъщеря, отколкото да позволи да се разбере, че нейната дъщеря е бременна от семеен мъж. Мария Лусия е мечтателка, романтичка и много вярна. Тя иска да продължи напред и да стигне толкова далеч, колкото и сестра ѝ Ирене, която винаги е приемала като пример, който да следва.

Източник: www.venevision.net