Любов след катастрофа (Amor por accidente)

Мартин е един отшелник, който е отхвърлил мисълта отново да има любовна връзка. Той се е отдал изцяло на работата си. Но в живота му настъпва обрат, когато научава, че първата му любов и майката на единствения му син, Алекс, умира. Това го кара да се срещне със сина си, когото не е виждал от 18 години, когато Мартин го е изоставил заедно с майка му, за да последва голямата си любов, Исабела Дарин.

Но след време, Исабела е изоставила Мартин заради Густаво, с когото има връзка в продължение на седем години. Единственото, което им липсва, са деца. Но това щастие е само привидно и завършва в момента, в който Густаво решава да остави Исабел, за да замине за Буенос Айрес с кинезиоложката Адриана.

От друга страна се развива историята на Ромина и Ямпиер, която има своите възходи и падения. Заедно с дъщеря си Камила, те мечтаят за собствен дом. Но преди това Ямпиер трябва да си намери сериозна работа. Това ще може да даде на съпругата му възможност да напусне работата си в нощен клуб и да работи само през деня.

И накрая, трябва да се спомене Бланка дел Боске, чието състояние и приятелства се изпаряват, когато заради финансови проблеми, тя отива да живее при сестра си Естела в Сантяго. Освен това, тя трябва да понася лошото настроение на Мануел Пачеко - Ману. А Рита Лин, която се опитва да спечели един възрастен мъж, губи надежда, след като мъжът умира без да получи и частица от наследството му.

Историята започва, когато една сутрин животите на тези персонажи се пресичат в поредица от инциденти. Ромина, Ямпиер, Густаво, Мартин, Алекс, Бланка и Рита се сблъскват и животите им поемат в една и съща посока.

Персонажите:

Исабела Дарин

Исабела е успешна дизайнерка по вътрешно обзавеждане, която има щастлив живот с Густаво, с когото са се събрали преди седем години. Има прекрасна къща във Виня дел Мар. Исабел се радва на професионален успех и спокоен живот, в който, уви, няма само деца. След една страстна нощ, на сутринта тя се събужда сама в леглото, без Густаво. Тя не разбира нищо, когато открива бележка, в която той й обяснява, че е решил да я напусне. Тя не може да повярва, че мъжът, заради когото е готова на всичко, я е изоставил. Едно телефонно обаждане я поставя в нелеко положение: тя научава, че Густаво е преживял инцидент и е изгубил паметта си. Тогава Исабела се изправя пред дилемата - да остане до съпруга си или да отиде при Мартин, голямата й любов. Наистина ли животът й предоставя втори шанс?!

Мартин Аменабар

Животът на Мартин е изпълнен със загуби. Той е самотен, до някъде - отшелник и без никаква вяра в любовта. След нежелана бременност, той е принуден да се ожени много млад, но по-късно решава да избяга от тази реалност, когато се запознава с Исабела Дарин, в която се влюбва отчаяно. Мартин избира Исабела и изоставя сина си, за да изгради нов живот. Но съдбата се намесва и жена му го изоставя заради друг мъж. Сега той е самотен и разочарован. Работата му се превръща в убежище за него. Най-неочаквано, животът му се преобръща, когато му се налага да приеме Алекс - синът, който е изоставил преди 18 години. Появата на младежа е истинско предизвикателство за Мартин. Животът му отново се променя в деня, в който отново среща Исабела и у него се заражда надеждата, че може да си върне изгубената любов.

Адриана Сикарели

Успяла жена със стабилен брак и осемгодишен син. Но истината е, че в живота на тази кинезиоложка настъпва поврат, при който тя трябва да вземе решение дали да избяга от монотонността на връзката със съпруга й, Висенте. За нея всичко се променя, когато се запознава с Густаво, пациент, който се превръща в неин любовник, а след това и мъжът на живота й. Минава една година преди двамата да решат да загърбят живота, който са водели, за да започнат всичко отначало. Пред тях се появява голяма пречка: Густаво преживява инцидент, при който губи част от спомените си. След първоначалния шок, Адриана решава да направи всичко възможно, за да си върне привързаността му и отново да преживят голямата любов. И ако за целта се налага да започне от нулата, тя не се поколебава. Дори ако се наложи отново да спечели Густаво Арансибия.

Густаво Арансибия

Той има всичко, за което някога е мечта: сериозна връзка с Исабела Дарин, финансова стабилност и дори една любовница. Името й е Адриана Сикарели, либерална кинезиоложка. Всичко се развива добре до момента, в който той решава да изостави Исабела. След бурна нощ, изпълнена със страст, той си тръгва, за да бъде с Адриана, с която смятат да избягат в Буенос Айрес. Но съдбата е решила нещо друго за тях - по време на бягството им, те претърпяват инцидент. При този инцидент, той е ранен сериозно и не може да си спомни какво се е случило през последната година. Така той не може да си спомни коя е Адриана, нито какви планове са имали за бъдещето. Густаво трябва да възстанови живота си заедно с Исабела, която знае, че той се е опитал да я изостави.

Алекс Аменабар

Решителен младеж, който е на път да стане успешен архитект. Изоставен от баща си, когато е бил едва на две години, той е трябвало да се справи с болестта и смъртта на майка си. По тази причина, той е принуден да живее с Мартин, баща му, мъж, когото започва да опознава след 18 години. Връзката между тях се усложнява в деня, в който двамата претърпяват инцидент, който променя живота им завинаги. По време на тази трагедия, Алекс се запознава с Ромина, жена с екзотична красота, която го омайва. А крачката до влюбването е неизбежна. Но преди двамата да поемат по пътя заедно, трябва да се преборят с много пречки.

Ромина Урутия

Животът на Ромина никога не е бил лек. Бременност в младежките й години й попречва да учи и я е принудила да си потърси работа, за да издържа детето си. За да може да продължи напред, Ромина започва да води двойнствен живот - през деня е сервитьорка в едно заведение, а през нощта работи в бар като танцьорка. Ромина иска да промени живота си, да се откаже от нощната си работа след като натрупа пари, за да може да живее с Ямпиер и дъщеря си. Но плановете й се променят, когато след поредица от инциденти, тя се чувства привлечена от Алекс. Тогава тя се изправя пред труден избор: дали да се откаже от любовта си или да последва сърцето си и да се остави в ръцете на съдбата.

Ямпиер Каркамо

Истински латиноамерикански любовник. Харизматичен и самоуверен в себе си. Той умело манипулира „кариерата" на Ромина. Манипулации и лъжи изпълват ежедневието му. От самото начало той непрестанно флиртува с различни жени. Но поредица от инциденти променят посоката му и той е принуден да се откаже от плановете да задържи Ромина до себе си.

Бритни Урутия

Млада студентка по промишлен дизайн, красива девойка и с обещаващо професионално бъдеще. Въпреки че винаги е харесвала сестра си Ромина, връзката между тях се усложнява, когато разкрива, че тя работи в нощен бар като танцьорка. Гневът й нараства още повече, когато разбира, че „кариерата" й се наблюдава и направлява от Ямпиер, приятелят на Ромина. Но това не е единствената тайна, която Бритни пази. Всичко се усложнява допълнително от факта, че тя тайно е влюбена в Ямпиер. Въпреки че е наясно, че не е редно да бъде влюбена в зет си, тя прави всичко по силите си, за да раздели двамата и да се възползва от всяка възможност, която й предоставя живота.

Ребека Малбран

Една тайна е белязала живота на Ребека - собственица на къща, в която се организират сватбени тържества. Майка на Ромина и Бритни, ежедневието й преминава между домашните задължения и грижите за Камила, единствената й внучка. Рутината на ежедневието й се нарушава след като съпругът й връща къщата на Дусан Маринович, приятел от младежките години, с когото е имала връзка преди да се омъжи. И настъпва момента тази тайна да се разкрие, въпреки че може да изложи на риск семейното й огнище.

Ернесто Урутия

Като портиер на сградата на Горския парк, Ернесто, баща на Ромина и Бритни, води спокоен живот. Неговата единствена цел е да осигури прехраната на семейството си и да изплати ипотеката си. Съдбата му готви изненада - в сградата, където живее, се настанява Дусан Маринович, бивш приятел от младежките години. С появата му, наяве излиза една тайна, която засяга семейството му.

Бланка дел Боске

Бланка е имала всичко в живота - тя е единствена дъщеря на един от най-големите износители на вино, притежава несметно богатство, може да пътува, където поиска, да се докосне до изкуството и модата. Буквално, светът е бил в краката й. Възпитана и изтънчена, тя се наслаждава на живота си. Но за един миг всичко рухва. Тя се изправя пред унижението и презрението на близките си и загубата на състоянието си. Освен това, тя е принудена да отиде да живее при сестра си Естела, където ежедневно се сблъсква с грубостта на Ману. За нея всичко се променя в деня, в който след инцидент тя се запознава с Мартин, когото Бланка приема като своя спасител и с когото се надява отново да се радва на живота.

Мануел Пачеко - Ману

Типичен мачист, винаги в лошо настроение. Оженил се е за Естела дел Кампо преди години. Почитател на футбола и бокса. За него голямо постижение е да завоюва жена от висшето общество. Неговият успех сред противоположния пол го кара да се чувства като „Секс-Бог". По този начин, той смята, че може да има всяка жена, която пожелае. Правило, което използва и в работата си. „Големият мачо" слиза на земята, след като един ден сестрата на съпругата му му напомня, че той е беден и няма образование.

Естела дел Боске

Съпруга на Ману. Въпреки че произлиза от богато семейство и е аристократка по рождение, любовта към този мъж я прави неизмерно щастлива. Тя толкова силно го е обичала, че е загърбила всичко, за да последва своя приказен принц, която я завежда да живее в малък апартамент, където се грижи за дъщеря им и където се е превърнала в покорна домакиня. Пристигането на сестра й, Бланка, след като изгубва всичко, карат Естела да си отвори очите и да види измамата, в която живее, като и „идеалния" си съпруг. Тогава тя се изправя пред въпроса дали си струва да се лиши от всичко заради него.

Рита Лин

На 36 години, Рита Лин има много ухажори, но не е успяла да изпълни големите мечти на майка й да се омъжи и да реализира таланта си. По никакъв начин тя не е успяла да намери подходящ мъж. Появата на Абелардо Сануеса й дава надежда. Въпреки че старецът има сериозни намерения, всичко се проваля, когато той умира най-неочаквано. По стечение на обстоятелствата, част от състоянието му остава в ръцете на Рита и майка му. И от тогава всичко потръгва до момента, в който в апартамента му започват да се случват странни събития.

Лусиана Инохоса

Животът за Лусиана винаги е бил тежък. Тя е трябвало да се откаже от много неща, за да издържа единствената си дъщеря, Рита, плод на младежко приключение. Тя знае, че ако има мъж до себе си всичко би било различно. За това тя е възпитала Рита, че единственият начин да придобие положение в обществото е брака. Тя постоянно подтиква дъщеря си да си намери богат съпруг, за да сбъдне мечтата си. И тя успява, тъй като успява в последната минута, преди да умре Дон Абелардо, да открадне състоянието му.

Дусан Маринович

Успешен бизнесмен, който се занимава с износ. Той натрупва състояние, благодарение на което се надява да сбъдне мечтата на живота си: да спечели красивата млада дама Селесте Сануеса. Но неговата победа му носи не само радост. Емоционалната му стабилност е разклатена, когато отново среща Ернесто Урутия и съпругата му Ребека, с която е имал страстна връзка преди много години. Въпреки изминалите години, той не е забравил тази голяма любов. И настъпва момента да се изправи отново срещу нея.

Селесте Сануеса

Наближава тридесет години, тя е постигнала всичко, благодарение на красотата си. Селесте избира мъж с двадесет години по-възрастен от нея като съпруг и се възползва от неговото благосъстояние. Почитателка на китайската култура, тази девойка се радва на охолния живот, без да полага никакви усилия, благодарение на Дусан Маринович, който много й се възхищава. Но красотата и младостта й не са достатъчни, за да може тя да задържи този мъж до себе си, когато той отново се изправя пред миналото си.

Даниел Лопес

Животът на Даниел Лопес е обвит от мистерии. Неговата история, неговите милиони, неговата самота. Той е необщителен човек и повече от 15 години не излиза от апартамента си, без никакви контакти със света. За това той се е превърнал в жива легенда, мит, който предизвиква различни спекулации относно неговото ранно вдовство и неговата невъзможност да обича. В действителност, никой не знае подробности от миналото му. Но студентът по право, Поло Ривера, който се нанася в апартамента на този чудак, успява да преобрази живота му. Младежът разкрива, че Даниел Лопес има тайна, която обяснява произхода на състоянието му и която той трябва да разкрие преди да умре.

Поло Ривера

Като цяло, животът на Поло Ривера е спокоен. Единствената му цел е да защити дисертация като адвокат в Сантяго. За това той си търси място, където да живее и така, случайно, се оказва при Даниел Лопес, който му дава храна и легло в замяна на малки услуги - да му стане водач, тъй като е напълно сляп и да изслуша историята му, преди да умре. Предложението не е лошо, но неприятният характер на стареца и неговите безкрайни тайни превръщат това съжителство в истински ад. Само чувствата му към Селесте, са като балсам за душата му.

Източник: www.tvn.cl , es.wikipedia.org/wiki/Amor_por_accidente