Любов, вечна любов (Amor eterno amor)

Новелата разказва историята на хора, които са в търсене на отговори и изгубена в миналото любов...

На 10-годишна възраст, Карлос избягва във вътрешността на Минас Жераиз, изморен от грубото отношение на пастрока си, Виржилио, който използва неговият дар да опитомява животните само с един жест или поглед, за да печели пари.

По време на бягството си, момчето попада на внимателен шофьор, който му помага и го закарва на остров Маражо, в Пара, където става компетентен треньор на бикове. Става популярен в района като Барона, заради своя ум и увереност, и е уважаван от всички. Той става обект на желание за Валерия, дъщеря на местен търговец, която не може да приеме, че чувствата ѝ са несподелени.

Сърцето на Карлос пази ревностно една детска любов – Елиза. Двамата са преживели една невинна, изпълнена с магия детска любов и са си обещали да се обичат завинаги, както и да се оженят един ден, когато пораснат. Но съдбата им е приготвила изненада – разделя ги, а когато отново се срещат, осъзнават, че много неща са се променили и че нещата вече не са такива, каквито са си ги представяли.

В Рио де Жанейро живее Вербена Боржес – богата и добра вдовица, една от най-видните бизнесдами в града. В същото време, тя е тежко болна и дори така, тя не се отказва от търсенето на единствения си син, който е изчезнал преди години, за огорчение на сестра ѝ Мелиса, на зет ѝ, заинтересован от богатството ѝ, Димас и племенникът ѝ със зъл характер Гернандо.

В търсенето на своя наследник, Вербена разчита също така на помощта на двете дъщери на своя лекар – Д-р Габриел: Клара, чувствително момиче с телепатични сили, и Мириам, красива журналистка, годеница на Фернандо, която се увлича по Карлос, когато се запознава с него. Или по-точно казано, в Родриго Боржес.

Персонажите:

Карлос/Родриго

Мъжествен и умен мъж, с дарба за опитомяване на животни. Живее и работи в една фазенда за бикове във Вила дос Милагрес на остров Маражо. Мечтае да се срещне отново с Елиза, неговата детска любов.

Мириам

Красива и със силен характер, тя е журналистка и годеница на Фернандо. Сестра на Клара и Габи, както и голяма приятелка на Вербена, на която е обещала да ѝ помогне при издирването на изчезналия ѝ син.

Фернандо

Син на Мелиса и Димас и напълно обсебен от годеницата си, Мириам. Хитър, той прави всичко по силите си, за да убеди леля си Вербена да се откаже от идеята да открие Родриго.

Валерия

Дъщеря на Кармен и Зе, влюбена в Карлос. Красива и чувствена, притежава амбициите и тежкия характер на майка си.

Лаура

Редакторка и шефка на списанието, тя е дясната ръка на Енрике.

Тереза

Служителка на Вербена, именно тя е завела Родриго на площада в деня, в който е изчезнал. Майка на Марлене и баба на Лаис.

Беатриз

Наскоро разведена, тя е психолог, който работи върху терапия на минали животи. Майка е на Жоао и Крис. Харесва Габриел, въпреки че двамата имат различни идеи.

Жасира

Съпруга на Тобиас, тя изработва и продава изделия от характерни за района занаяти с помощта на Грасиня, сестрата на съпруга ѝ.

Джаки

Омъжена за Клебер, има две деца от предишен брак. Неуверена, тя живее с изгарящата ревност към съпруга си, който е много по-млад от нея.

Клебер

Адвокат в компанията на Вербена. Женен за Джаки и е свикнал да живее с ревността на съпругата си.

Педро

Репортер в малко списание в Белем до Пара. С помощта на Тобиас, той забелязва приликата между Карлос и Родриго, изчезналият син на Вербена.

Кармен

Собственичка на малко магазинче за напитки във Вила дос Милагрес и като шеф, тормози съпруга си Зе. Тя е против връзката на Карлос и дъщеря ѝ Валерия.

Жулиана

Дъщеря на Енрике и стратег в списанието. Заинтригувана е от Бруно.

Бруно

По-голямото дете на Джаки, той не се разделя с камерата си, с която запечатва всичко, което види.

Енрике

Собственик и директор на списанието „Cena Contemporânea“, където работи Мириам. Той е „самотен“ баща на Жулиана и си пада по Лаура, редакторка в списанието.

Тобиас

Бил е отгледан като брат на Карлос, с когото работи във фазендата за бикове. Женен е за Жасира.

Дона Зилда

Тъща на Габриел, тя се грижи за внуците си откакто е починала дъщеря ѝ. Одухотворена, тя винаги е в добро настроение и оптимистична към живота.

Жозуе

Пее, свири на виола и работа във фазендата за бикове във Вила дос Милагрес. Влюбен във Валерия, която, обаче, има очи само за Карлос.

Грасиня

Сестра на Тобиас, тя също е израснала с Карлос. Невинна, тя мечтае да опознае Рио де Жанейро. Влюбва се в Педро.

Присила

Дъщеря на Лаура, тя наскоро е завършила образованието си в специалност Право и работи в кантората на Клебер. Голяма приятелка на Мириам.

Марлене

Дъщеря на Тереза, красива, но зле възпитана и разглезена. Не е завършила образование, защото е забременяла много млада.

Антонио

Бивш шофьор и готвач на Вербена. Харесва Деолинда, но не ѝ отдава нужното с жестове и внимание.

Деолинда

Излъгала е в миналото Вербена, че се е опитала да спаси сина си, Уиля, който е бил много болен. Безкрайно благодарна за грижите за малкия, Вербена ги е изпратила в Рио де Жанейро.

Жил

Моден редактор в списанието, той е изтънчен и забавен. Брат на Джаки.

Режина

Секретарка на Беатриз. Освен че се занимава с психология в кантората, също така се грижи за практиката си.

Жилда

Секретарка в списанието, живее в сградата „São Jorge“ заедно със съпруга си Мауро и сина им Жулиньо.

Мауро

Съпруг на Жилда, работи в ONG, където се занимава с издирване на изчезнали деца.

Лаис

Внучка на Тереза и дъщеря на Марлене. Добро момиче, но няма интерес към учението и по-голяма част от времето си прекарва в забавления с приятелите си.

Бето

Работи в списанието „Cena Contemporânea“. Приятел на Бруно, а понякога „отсяда“ в дома на Джаки.

Габи

Средната дъщеря на Габриел, тя изпитва ревност от Клара, по-малката си сестра, заради специалната дарба, която притежава малката.

Жулиньо

Син на Маруо и Жулия. Влюбен в Лаис.

Уиля

Син на Деолинда, той работи в строителната компания на Вербена.

Дивина

Служителка на семейството на Мелиса. Има един син – Жуниор, който живее с баща си.

Дебора

Журналистка, тя работи за списанието „Cena Contemporânea“.

Флавиня

Живее в сградата „São Jorge“ и е голяма приятелка на Лаис.

Аугусто

Любящ баща на Родриго и любвеобилен съпруг на Вербена. Използва всички средства, за да открие изчезналия си син, но умира, преди да открие местонахождението му.

Виржилио

Женен за Анжелика, пастрок на Карлос, той забелязва дарбата на момчето и шанса да забогатее.

Зе да Кармен

Страда от преимуществата на съпругата си, Кармен, и прави всичко, което тя му нареди. Учтив и спокоен, той живее в ужас от Карлос.

Лешор

Той е дух на светлината. Появява се обикновено пред Клара, която приема за „приятел“.

Вербена

Истинската майка на Родриго. Притежава силен характер и дух. Страда от неизлечима болест, но не губи надеждата да открие сина си преди да напусне живота.

Мелиса

Амбициозна и безскрупулна, тя завижда на сестра си Вербена, която се е омъжила за богат мъж. Прави всичко по силите си, за да убеди сестра си да се откаже от идеята да открие Родриго.

Димас

Съпруг на Мелиса, споделя мечтите и желанията на съпругата си да остане с богатството на Вербена.

Габриел

Лекар на Вербена, баща на Мириам, Габи и Клара. Голям скептик по отношение на въпросите, свързани със спиритуализма.

Елиза

Била е приятелка на Карлос като дете. Преди да се разделят, тя е дала на момчето една черупка като символ на обещанието, което му е дала, че ще се омъжи за него, когато порасне.

Клара

Най-малкото дете на Габриел. Тя е сладка, умна и чувствителна. Притежава телепатични способности.

Източник: globo.com , www.teledramaturgia.com.br