Мълчалива любов (Amor en silencio)

Марисела е богата, красива и умна девойка, която изпитва голяма празнота в живота си, поради което се чувства тъжна и слаба. Когато се чувства най-зле, тя се запознава с Фернандо – добър и честен мъж от добро семейство. Марисела се влюбва и Фернандо отговаря на чувствата ѝ.

За нещастие на двамата влюбени, те трябва да се справят с опозицията на семействата си. От една страна е бащата на Марисела – Мигел, който не иска Фернандо да стане част от семейството, защото той иска нещо по-добро за дъщеря си. От друга страна е Мерседес – сестрата на Фернандо, която е обсебена от него и за това не иска да го вижда с друга. Освен това се намесва и Паола – сестрата на Марисела, която си навива на пръста, че Фернандо трябва да бъде неин и за това не смята да го остави със сестра си.

Изморена от всичко и от всички, Марисела решава да не слуша никого и да изгради живот заедно с любовта на живота си и тяхната дъщеря, Ана. Ужасена от това, което може да се случи, Марисела моли Фернандо да се оженят колкото се може по-скоро.

В деня на сватбата, Марсела полудява, взема оръжие и убива Марисела и Фернандо в пълната църква, когато се подготвят да отпразнуват брака си. При стрелбата също така умира Андрея, майката на Марисела.

Няколко години по-късно, дъщерята на двамата – Ана, която е израснала затворена в интернат в САЩ, се завръща в Мексико в компанията на Санди – нейна съученичка от интерната и с която са станали много добри приятелки.

Ана се връща в къщата на дядо си и леля си. Сега тя се е превърнала в пълно копие, поне на външен вид, на мъртвата си майка. Това събужда разкаянието на Мигел заради това, че не е послушал дъщеря си, докато е била жива, и се опитва да поправи допуснатите грешки. Той дарява с цялата си любов Ана.

От друга страна, Паола гледа на племенницата си с презрение заради мъртвата ѝ любов, която ѝ е била открадната от сестра ѝ.

Анхел, осиновеният син на Мигел и Андрея, родителите на Марисела, глух младеж, който от малък е влюбен в Ана, но изживява истински кошмар, защото не може да изрази любовта си. Въпреки това, той решава да се бори за нея, но е прекалено късно, тъй като Ана се сгодява с Диего, който иска просто да я използва, за да отмъсти на баща си.

Оказва се, че това е Мигел – докато е бил женен за Андрея, той е имал извънбрачна връзка с Елена в САЩ, от която има две деца: Диего и Томас. Диего е израснал с недоволство от баща си, тъй като той, майка му и брат му винаги са били „другите“ и никога не се е осмелил да ги припознае.

Негодуванието на Диего е подклаждано главно от амбициите на баба му по майчина линия – Ада, която се е заела да разруши Мигел и законното му семейство. Освен това, използва дъщеря му, за да го шантажира и да взема пари от него, въпреки опозицията на Елена, която много добре знае какво е нейното място в живота на Мигел и никога не е имала желание да изисква каквото и да било.

По този начин, Томас и Диего са братя на Марисела, или по друг начин казано, чичовци на Ана.

Освен всички тези препятствия, най-важното е, че основния противник на любовта между Ана и Анехел е Мерседес, която избягва от лудницата, където е била затворена през всички тези години и сега търси начин да си отмъсти... и когато вижда Ана, приема я за Марисела и веднага си помисля, че тя се е спасила от атентата в църквата преди години, поради което решава да свърши с нея веднъж завинаги...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Amor_en_silencio