Добре пазена любов (Amor en custodia)

Това е история за любовта между Пас Ачавал Уриен, успешна и богата бизнес-дама, и Хуан Мануел Агире, обикновен селски човек.

Хуан Мануел Агире е женен за Габриела, от която има дъщеря, Татяна. Габриела е смела жена, която не приема лесно поражение. Пас Ачавал Уриен е омъжена за мъж, който вече не я обича. Това е Алехандро, баща на дъщерите й Барбара и Милагрос. Пас Ачавал живее по установени от преди правила.

Хуан Мануел спасява живота на Пас и за това тя иска той да изостави селската работа и да стане неин телохранител. Хуан Мануел не се съгласява. Но съдбата помага на двамата отново да се срещнат и от този момент нататък животът им се променя напълно. Лоялността, която Хуан Мануел изпитва към Пас, жената, която защитава и на която се възхищава, се превръща в забранена любов. За тях е невъзможно да са заедно и да не се влюбят.

Николас Пачеко е професионален телохранител, а Барбара Бастерика - богата и глезена девойка. От пръв поглед двамата се намразват... но с времето се влюбват, въпреки различното си социално положение, напълно противоположните им характери и милата и добра Татяна, идеалната жена за Николас. Барбара е единствената, която може да го направи щастлив. Може би тя ще се пребори за любовта си...

От една страна са богаташите със своите имения, компании, яхти, а от друга са скромните хора - телоохранители и служители. Тази теленовела съчетава комедия и екшън в едно, любовни препятствия и забранена любов. Тя преплита два свята: светът на богатите и светът на бедните.

Персонажите:

Хуан Мануел Агире

Син на бразилка и аржентинец. Въпреки че се е родил в Аржентина, той е израснал в Ню Йорк, по-точно - Харлем, където е усвоил бойни изкуства. От майка си наследява страстта към древното бразилско изкуство: капоейра (capoeira). След като родителите му умират в автомобилна катастрофа, той решава да се премести в страната на майка си. Години по-късно се връща в Аржентина, където се запознава със съпругата си. Женен е за Габриела, от която има дъщеря, Татяна. Животът му върви мирно, но необходимостта от работа отвежда Хуан Мануел в имението на Ачавал. Хуан Мануел е скромен провинциалист, но с широки познания по селскостопанските дела. От баща си е научил как се обработва метал - имал е малка работилница, където е изработвал различни изделия, най-вече ножове. Хуан Мануел умее да борави с хладно оръжие и пази един нож, който е изработен от баща му. Благодарение на майка си, той владее перфектно португалски език. Обича животните, обич, която го кара да твърди понякога, че ги разбира. Отговорен е и обича семейството си. Много близък е с дъщеря си и мечтае тя да успее в живота. Гордее се, че е успял да й даде добро образование и най-вече я е възпитал добре. Готов е на всяка цена да пази идеалите си. Искрен, смел, ласкав и забавен мъж. Това често става причина за ревността на съпругата му.

Пас Ачавал Уриен

Произлиза от състоятелно семейство. Тя е единствена дъщеря на Сантяго Ачавал Уриен. Има дъщеря, Барбара, от съпруга си, за когото се е омъжила по задължение и по тази причина, не го обича. Успяла бизнес-дама, елегантна и чувствена жена. Тя оглавява компанията, която е основана от баща й и която е превърнала в лидер в областта. Неуморно се отдава на работата си. Обожава да е заета, въпреки че понякога чувства, че енергията й е на свършване. Внушава уважение и възхищение, въпреки че не са малко хората, които се оплакват, че не могат да поддържат нейния ритъм на работа. Дисциплинирана и винаги постига целите, които си поставя. Лесно печели доверие. Тя е пряма и смела. Неумолима в търсене на истината. Страстта й се събужда, когато се влюбва в Хуан Мануел. Бракът с Алехандро й дава сигурност и тя го приема за голям приятел. Обожава дъщеря си. С баща си, Сантяго, има много специална връзка: от една страна го обожава, но от друга - ненавижда го заради любовницата, която е имал и която не е криел от майката на Пас.

Габриела Алманси

Съпруга на Хуан Мануел. Родена в околностите на Буенос Айрес. Влюбва се в него, когато е била едва на 15 години. В резултат на нежелана бременност, тя се омъжва преди повече от 20 години. Домакиня. Страда от ревност, когато интуитивно усеща, че между съпругът й и бизнес-дамата има връзка. Образцова съпруга и майка. С добро сърце и изключително ласкава. Склонна е да фантазира и мечтае да живее в града. Обожава съпруга си, но с годините, връзката им е охладняла и те са се превърнали в добри приятели. Обича лудо дъщеря си Татяна.

Татяна Агире - Тати

Двойка, която обожава селския живот. Дъщеря на Хуан Мануел и Габриел. Привлича със свежестта и общителния си характер. Любознателна и с новаторски дух, живее щастлива и в хармония. Не познава все още любовта, но очаква своя приказен принц. Влюбва се в Николас, когато започва да работи за семейство Ачавал. Обожава растенията и е наета като градинарка в имението на Ачавал.

Алисия Алманси

Майка на Габриела, която е отгледала сама. Никога не е разкрила истината за бащата на дъщеря си и й е казала само, че е умрял.

Алехандро Бастерика

Баща на Барбара и съпруг на Пас, на която изневерява с Каролина. Харесва социалното си положение, да играе голф, тенис и да се появява на светски събития. Хладен, пасивен и безразличен човек, който се е примирил и приспособил към ритъма на живот на своята съпруга. Отговаря за връзките с обществеността в компанията на съпругата си.

Барбара Бастерика

Капризната дъщеря на Пас. Страда от хранително разстройство (булимия). След като става жертва на похитители, тя разполага със собствен телохранител. Повърхностна, манипулативна и високомерна девойка. Обожава да съблазнява. Когато е болна, преувеличава симптомите, за да накара всички да се въртят около нея. Не обича да й се противоречи. Вживява се в ролята на „наследницата", която се притеснява само къде да харчи парите си.

Ернесто Салинас - Танго

Бивш полицай и понастоящем телохранител на Алехандро, съпругът на Пас. Радва се на доверие от страна на семейството. Хладен, хитър и манипулативен. Притежава много особено чувство за хумор. Очарован е от парите, хубавия живот и за това се опитва да отвлече Пас, надявайки си по този начин да си осигури лесни пари. Егоист, който никога не се е влюбвал, въпреки че поддържа връзка с Каролина. За него жените са за забавления или, в случая, начин за постигане на целта.

Каролина Костас

Модел. Приятелка на Танго и двамата измислят плана за похищение на Пас. Ролята на Каролина е да съблазни Алехандро. Честолюбива жена, която под красивата си външност крие неудовлетворена от живота си личност. Нейната амбиция е насочена към получаване на много пари, за да си подсигури добър живот.

Сантяго Ачавал

Баща на Пас. След като се оттегля от бизнеса, той предава всичко в ръцете на Пас, единствената си дъщеря. В работата си е харесвал духа на съперничество. Обичал е професионалните предизвикателства и парите. Харесва му да се чувства ненаказан. Любезен е и не обича да наранява чувствата на другите.

Инес Васкес

Любовница на патриарха (Сантяго). Тя е с него повече от десет години, включително и през последните години на съпруга му, заради което Пас не може да прости на баща си.

Николас Пачеко

Телохранител на Барбара. Изоставен от майка си, Инес, която е зарязала семейството си, за да избяга с друг мъж (Сантяго Ачавал). Николас не успява да прости на майка си и избягва в САЩ. Преди няколко години се връща в родната Аржентина и се среща отново със сестра си Лаура и племеника си. Професионалист по бойни изкуства и боравене с оръжие - преминал е специално образование в САЩ, докато е работел за ФБР. Силен, привлекателен, честен, смел и чувствителен мъж. С усет към реда - той се опитва да програмира целия си живот. Докато е живял в САЩ, се е влюбил в една жена. След като открива, че тя му изневерява, той не може да й прости. От този момент, той избягва жените, които опитват да се сближат с него.

Уолтър Пачеко

Баща на Николас и Лаура. Мъжът, когото е изоставила Инес. След нейното бягство, светът му се срива. Заклет играч. Винаги прибягва до помощта на Николас, когато натрупа дългове. Тъжен и меланхоличен мъж с особена усмивка. Неуверен и слаб.

Лаура Пачеко

Дъщеря на Уолтър и по-малка сестра на Николас. Омъжила се много младо за Луис, който я изоставя бременна с детето им, осемгодишния й син.

Руби Росалес

Помощница в къщата на Ачавал Уриен. Много добре си върши работата. Жизнерадостна, забавна и спонтанна. Много говори, без преди това да мисли. Влюбва се отчаяно в Николас, когато той става телохранител на Барбара. Прекарва една нощ с него и когато Барбара научава за това, прави живота й невъзможен.

Нора Викапуджио

Икономка и „ухото" в къщата на Пас. Тя поддържа строг и сериозен вид, но в действителност е сладка и жизнерадостна. Нейната голяма страст са хороскопите и се опитва да прави благоприятни предсказания според звездите на всички.

Джино Джулиани

Готвач с къщата. Хомосексуалист. Не сваля „влажен поглед" от Николас и Хуан Мануел. Винаги е в добро настроение. Често изпада в дълбоки депресии след любовни сражения с любовника си, който го кара да плаче безутешно.