Любов и революция (Amor e revolução)

Действието в новелата се развива в Рио де Жанейро и Сао Пауло. Началото е Революцията от 1964 година...

„Amor e Revolução“ разказва голямата любов за история между военния Жозе Гера и партизанката Мария Пайшао.

На пръв поглед, любовта между двамата е невъзможна, тъй като Мария е лидер на студентското движение и се включва във въоръжената борба, а Жозр Гера е от военното разузнаване, противник на диктатурата и поддръжник на демокрацията, тъй като генерал от старата школа. Двамата имат съперници: младият драматург Марио Виейра и красивата и бляскава актриса Мириам. А в това положение може да се случат неочаквани неща.

Историята за въоръжена борба между демократичните идеи и свободата на Бразилия, в която живеят Батистели и Жандира, семейна двойка, която играе главна роля в репресивните преследвания и тормоз от първия момент на преврата.

Нарушаването на човешките права и злоупотребата с власт са представени чрез действията на полицейския началник Араня, инспектора Фритц и военните Майор Филинто и Генерал Лобо Фера.

Борбата за свобода се осъществява чрез изкуството и медии. И в същото време семейства са разделяни... а студентите показват своята сила в опитите си да защитят социалното равенство в страна.

Други засегнати теми в новелата са зверствата, извършени срещу политическите затворници.

Източник: amorerevolucao.webnode.com , www.teledramaturgia.com.br