Любов и омраза (Amor e Ódio)

Режина Вила Реал е красива девойка, образована и притежава огромно богатство. Родителите й са починали при катастрофа, когато е била малка. От тогава, тя живее с леля си Беренисе, която обича като собствена майка, и с братовчедка си Лаура Кастро. Братовчедките са на една възраст и са израснали заедно. Режина обича Лаура, която не изпитва същото към братовчедка си. Хладнокръвна и пресметлива, Лаура завижда на братовчедка си. Единствената, която знае за тяхното съперничество, е Мартина, бавачката, която работи при тях. Тя се грижи за братовчедките от самото им раждане и обича Режина като собствена дъщеря.

Режина е на път да се омъжи за Маурисио Падиля, в когото е безумно влюбена. Опортюнист, годеникът опитва да се възползва от парите й. И като че ли това не стига, но той поддържа тайна връзка с Лаура. Идеята му е да вземе парите на Режина и да избяга с любовницата, но опитът му за бягство се проваля. Маурисио трябва да се отърве от Анселмо, управител на състоянието на Режина, за да може да присвои богатството на бъдещата г-жа Падиля, но е разобличен. След това, Маурисио приключва връзката си с Лаура и изоставя Режина пред олтара.

Наранена и унижена, Режина се превръща в една студена и авторитарна жена. Изоставя всичко и се премества във фазендата „Каскавел“, наследена й от баща й, в Санта Рита да Есперанса – малко провинциално градче. Беренисе, Лаура и Мартиня заживяват заедно, както и Патрисия – най-добрата приятелка на Режина. Управителят на фазендата – Макарио, е безскрупулен мъж, груб, лъжец, способен на всичко, дори на убийство. В началото, когато се запознава с Режина, той се кара с нея, но малко по малко се влюбва в Дона и се превръща в неин голям защитник.

Още една изненада очаква Режина на това място... Във фазендата Режина се запознава с Жозе Мария Кортез, наследник на фазендата „Карваляиш“, съседна на нейните земи. Тя иска да купи имота му и така се зараждат конфликти между тях двамата. Той се влюбва в нея, а тя се опитва да го отблъсне и да попречи на зараждащите се чувства в нея, но напразно – сърцето не се вслушва в разума... Лаура също се заинтересува от Жозе Мария и това задълбочава съперничеството им. Ема Кортез, властна жена и майка на Жозе Мария, се обединява с Лаура, за да попречи на Режина да започне връзка със сина й...

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Amor_e_%C3%93dio