Любов и интриги (Amor e intrigas)

„Amor e intrigas" разказва за две сестри - Валкирия, амбициозна жена, която открадва парите на семейството, което предизвиква смъртта на майка й, и избягва в Рио де Жанейро, и Алис, приятна жена, която тръгва след сестра си в търсене на справедливост.

В големия град, Алис среща Фелипе, успял бизнесмен, който се завръща от Ню Йорк след като е работил известно време в семеен офис. Те се харесват от пръв поглед, но Доротея, майката на Фелипе, започва да ги тормози, защото не приема тяхната връзка. За да ги раздели, Доротея се възползва от Алешандра, бившата годеница на Фелипе, която не може да приеме, че губи голямата си любов. Те измислят какво ли не, за да разделят двамата.

Когато Валкирия пристига в Рио де Жанейро, тя променя външния си вид - променя прическата си и започва да носи модерни и провокативни дрехи. Тя се забърква в множество любовни връзки. Една от тях е с Петронио, безскрупулен мъж, който прави пари от всичко. Той държи документите за самоличност на друг мъж и открива, че пансиона на Селесте е идеалното място, където да върти своите далавери, докато се представя за „Добрия Самарянин".

Лукс и грехове, прошка и любов, срещи и раздели, много любов и интриги. Това са животите на много хора, които се пресичат, предизвиквайки много промени и изненадващи разкрития.

Персонажите:

Алис Перейра

Алис напуска Оуро Прето, малко провинциално градче, за да отиде в Рио де Жанейро след измамата на сестра си, Валкирия, която отмъква парите на семейството, предизвиквайки смъртта на майка им. Коректна и работлива, Алис си поставя за цел да открие сестра си и да въздаде справедливост. В Рио де Жанейро среща Фелипе, в когото се влюбва. От този момент се превръща в обект на преследване от страна на Доротея и Алешандра. Нанася се да живее в един пансион с Санта Тереза, където всички я обикват, по-специално Педро, синът на собственичката. Въпреки всички трудности, с които се сблъсква, Алис не се предава и се бори за професионалната си реализация и за щастието си в любовта.

Фелипе

Наследник на мощния холдинг Жункейра де Албукерке. Завръща се в Бразилия, след като е работил в Ню Йорк. Има дълга връзка с Алешандра, която е лудо влюбена в него. Фелипе е много верен, скромен и с благ характер. Когато се запознава с Алис, се влюбва в нея, за възмущение на Алешандра и майка му, авторитарната Доротея, която не може да приеме да вижда сина си с бедна жена. Алешандра и Доротея правят всичко, за да разделят Фелипе и Алис.

Алешандра

Влюбена във Фелипе и не е склонна да приеме, че може да го изгуби заради Алис. Прави всичко възможно, за да ги раздели. Винаги е получавала всичко на готово и живее от наследството на родителите си, които са загинали при автомобилна катастрофа. Тя обвинява несправедливо брат си Жоао за тази катастрофа. Запознава се с Валкирия покрай приятелката си Рафаела и двете откриват, че имат много общи неща.

Педро Камарго

Прилежен работник, Педро се влюбва платонически в Алис. Влюбен в Антония Фрага. Работи като редактор в „Caleidoscópio", агенцията на Марио.

Валкирия Перейра

Изключително амбициозна, Валкирия напуска Оуро Прето и отива в Рио де Жанейро след като измамва семейството с пари. Ентусиазирана, тя приема всичко като забавление. Запознава се с Петронио и двамата започват отворена връзка, основана най-вече на физическо привличане.

Петронио Лима

Безскрупулен и манипулативен мъж. В началото, по стечение на обстоятелствата е объркан с Франсиско след пътен инцидент. Така започва да се представя за друг човек. Забърква се с Валкирия и Дебора по едно и също време. С Валкирия сформира двойка изпълнена със злоба. С Дебора връзката му е изградена върху лъжи. Възползва се от нейния добър характер.

Доротея

Майка на Фелипе и Дебора, вдовица на богатия бизнесмен Едуардо Жункерйа де Албукерке. Авторитарна, Доротея обича да контролира всички около себе си, най-вече децата си. Доротея никога не е показвала слаба пред никого. Добре прикрива своята голяма страст към Камило Фрага, братовчеда на Едуардо.

Дебора

Дебора е една оптимистична жена. Живее във Visconde de Mauá, където е собственичка на една приятен пансион. Има син, Даниел, който живее с баба си Доротея. Дебора от дълго време е разделена с бащата на Даниел, Марио Мота, с когото сега са големи приятели. Влюбва се в Петронио, който й се представя с фалшива самоличност.

Селесте

Вдовица, Селесте е собственичка на пансион в Санта Тереза, където Алис се нанася да живее след пристигането си в Рио де Жанейро. Селесте има експанзивен и весел темперамент. Биологична майка на Кристина и Педро и осиновителка на Уго. От години издирва племенника си Франсиско Феласиоано, синът на Рехина, починалата й сестра. След объркване от страна на Кристина, Селесте приема Петронио, за когото вярва, че е нейния изчезнал племенник. Селесте харесва Анселмо, скромен мъж, който живее в пансиона.

Уго

Най-малкото дете на Селесте. Уго е едно будно и забавно момче. Бил е осиновен още като бебе и знае това. Без да иска, разкрива, че предполагаемият му братовчед Франсиско се казва Петронио. Петронио започва да го заплашва и Уго, доста изплашен, не разкрива тайната на никого. Избран е да участва в реклама е агенцията „Caleidoscópio". Изненадващо, една мистериозна жена се представя на Селесте като неговата биологична майка.

Кико

Истинският племенник на Селесте Камарго, без да го знае. Франсиско напуска Рио де Жанейро и отива в провинцията, в Еспирито Санто и работи за Жункейра де Албукерке като помощник на администратора. Нападнат е на пътя от Петронио, който му открадва багажа, документите и парите. Кико е кратко от Франсиско и много скоро става много популярен, най-вече сред работещите за Жункейра де Албукерке.

Антония Фрага

Сестра на Маркос. Притежава прекрасен характер. Дели един апартамент с приятелката си Фабиола. Двете работят в агенцията на Марио Мота. Антония е дизайнер. Има връзка с Педро, без да знае, че той е влюбен в Алис.

Камило Фрага

Братовчед на бащата на Фелипе, Едуардо. Не участва в бизнеса на Жункейра де Албукерке. Симпатичен, женен за Марилия, майката на двете му деца. Участва в една джаз-група в един бар, в която свири на пиано. Никога не се е съмнявал в любовта, която Доротея изпитва към него.

Аделайде Прадо

Леля на Алешандра и Жоао. Добра жена, Аделайде живее с племенниците си. Винаги подкрепя Жоао, който страда от униженията на Алешандра.

Жоао

Брат на Алешандра, която само го тормози. Затворен в себе си, той има артистични заложби, но учи във факултета по Икономика, защото иска родителите му да се гордеят с него. Влюбва се в Кристина, любимата на най-добрия му приятел, Маркос Фрага, което предизвиква големи конфликти.

Еужения Дутра

Братовчедка на Марилия. Бивша актриса, която е изгубила славата си и живее в анонимност. Има успешен брак, сключен отдавна.

Даниел

Син на Дебора и Марио. Спортен младеж, който е любимец на баба си Доротея. Живее с нея и може би заради това, много добре се разбира с родителите си.

Марио Мота

Собственик на рекламната агенция „Caleidoscópio", сред чиито клиенти са и Жункейра де Албукерке. Женен за Силвия, поддържа добри отношения с бившата си съпруга Дебора и със сина си Даниел. Винаги в добро настроение. Партньор с Бруно Молинаро в агенцията, който има връзка със Силвия. Марио дори не подозира, че е двойно предаден.

Силвия Диаш Мота

Омъжена за Марио. Почитателка на екстремизма, много лесно успява да съблазнява. В началото на историята започва връзка с Бруно, съдружникът на Марио. Не иска да се разделя със съпруга си, но накрая всичко завършва с разкритие и голям скандал.

Бруно Молинаро

В началото на историята става съдружник на Марио. Бруно рабо и за Жункейра де Албуккерке и е много близък с Доротея. Крие своя скромен произход, както и родителите си, които не представя на никого. Забърква се с много жени.

Рафаела

Стара приятелка на Алешандра, Рафаела е приятелка на Валкирия и е близка с двете. Добра по характер, тя се забърква с Бруно Молинаро, без да подозира какъв е той в действителност.

Маркос Фрага

Син на Камило и Марилия, той живее с родителите си. Приятел на Кристина, доста уязвима девойка. Най-добрият приятел на срамежливия Жоао. Общителен и динамичен младеж, но и малко повърхностен. Не работи, нито учи, но обича да прави големи планове.

Анселмо Алвеш

Контрабасист, Анселмо свири с Камило Фрага в една група и живее в пансиона. Не приема интереса на Селесте към него. Добър човек, малко срамежлив и неуверен. Познава Камило от съвсем малък.

Фабиола Кастро

Дели един апартамент с Антонио и харесва богати мъже. Работи в „Caleidoscópio". Влюбва се в Бруно и започва връзка с него.

Лусиано Мендонса

Приятел на Фелипе, Лусиано е графичен дизайнер и работи за различни компании, сред които са Жункейра де Албукерке и „Caleidoscópio".

Журандир

Приятел на Петронио, Журандир е отрицателен герой.

Жасира

Шивачка в Оуро Прето. Съучастница на Валкирия и е измамена от нея в началото на историята. Накрая двете делят един апартамент в Рио де Жанейро и стават по-големи съучастници.

Телма Диаш

Вдовица, Телма е майка на Силвия Диаш Мота. Със своя непостоянен темперамент, много често предизвиква проблеми на дъщеря си. Забавна, влюбчива и почитателка на екстремизма.

Жанаина Пайва

Живее в пансиона и е голяма приятелка на Алис. Наскоро дипломирала се стилистка, Жанаина търси мястото си под Слънцето.

Кристина

Момиче със силни принципи и изявена индивидуалност. Работи в един магазин и мечтае да стане дизайнер. Приятелка на Маркос Фрага.

Нейде

Секретарка на Фелипе, Нейде си умира от срам заради връзката си с Пауло Калисто, който е десет години по-млад от нея.

Пауло Калисто

Работи за Жункейра де Албукерке и е приятел на Фелипе. Чувства привличане към Алешандра, но крие това от всички. Има връзка с Нейде, секретарката на Фелипе.

Ана

Секретарка на Марио в „Caleidoscópio". Лоялна и перфектна служителка.

Дора Молинаро

Майка на Бруно. Въпреки че е скромна жена, тя не пропуска клюкарските колонки във вестниците и е очарована от връзката на сина си с Доротея, която обожава.

Джузепе Молинаро

Баща на Бруно, Джузепе е много земен човек. Син на имигранти от Италия, пристига от вътрешността на Парана заедно с жена си в Рио де Жанейро поради здравословни проблеми.

Пако Лойола

Писател, който публикува своя роман и обикаля баровете в Санта Тереза. Мечтае да се издържа от книгите, които пише и да стане театрален сценарист.

Пиер/Алсебиадес

Обожава истински Еужения Дутра и събира всичко, свързано с нея. Срамува се от истинското си име - Алсебиадес.

Ева

Готвачка на Доротея.

Сисеро

Служител в дома на Доротея.

Нонато

Шофьор на Доротея.

Сержио

Рецепционист в пансиона на Дебора. Умен и наблюдателен.

Фабрисио

Приятел на Уго.

Купим

Приятел на Уго.

Дилма Перейра

Шивачка и вдовица, тя е майка на Алис и Валкирия. Умира в началото на историята, ставайки жертва на собствената си дъщеря.

Марилия Фрага

Съпруга на Камило, майка на Антония и Маркос, Марилия е уважавана скулпторка. Привлекателна и добра жена. Живее със съпруга и сина си.

Джойс

Рецепционистка в пансиона на Дебора, Джойс е голяма приятелка на шефката си.

Шърли

Съучастница на Петронио и Журандир, Шърли е биологичната майка на Уго.

Карол

Най-добрата приятелка на Кристина, влюбена в Жоао.

Бия

Младата Бия се влюбва в Даниел.

Източник: www.rederecord.com.br , www.recordtvnetwork.com