Любов към карнавала (Amor de Carnaval)

Това е историята на известния бейзболист и плейбой Анди Слеби, който се завръща в Баранкия, родния му край, със славата, че е спечелил Световните Серии... но не само за това. Също така разказва за това как страстта към диамантите заплита две семейства – Слеби и Донадо, в мрежа, изтъкана от любов и омраза.

Андии Слеби – родом от Баранкия, е решителен, успял и винаги разчитайки на късмета си младеж, който е изградил голяма кариера в северноамериканския бейзбол, играейки с екипа на Марлинс, Флорида. На 24-годишна възраст, той е точно там, където е искал да бъде и благодарение на спортните си умения, може да спечели милиони долари с договор и най-вече, да изпълни мечтата си да играе с любимия си екип – на Янките от Ню Йорк.

Всичко би се развила според очакванията му, ако не беше допуснал най-голямата грешка в живота си – да се забърка с Джоди, дъщерята и слънцето за собственика на отбора, Джо Данович. И въпреки договора, който е сключил, това слага край на неговата кариера...

Персонажите:

Анди Слеби

Изтънчен и атлетичен младеж, изтъкнат съблазнител. Въпреки че не е много висок, той е много добър играч на различни позиции в бейзбола. Латино чертите му го правят привлекателен за жените, които го намират за очарователен. Неговата усмивка е способна да съблазни която и да е жена, а природният му чар е най-доброто му оръжие при ухажването на дамите. Смел, почитател на риска и упорит, почти до инат. На 24 години, той се е превърнал в една от големите фигури в бейзбола в големите лиги, а и не може да е другояче, след като е посветил 13 години на този спорт. Животът му се състои само от бейзбол и свалки, но това не го прави щастлив. Никога не е имал годеница и на пръстите на едната си ръка може да изброи жените, с които е спал повече от една нощ. Всички мадами остават влюбени в него, но той бързо се отдалечава, защото никоя не може да събуди по-специални чувства у него.

Адела де Донадо

Изключително красива жена, като падна ангел, която е минала петдесетте, но не изглежда на повече от тридесет и пет години. Адела винаги е била много красива и именно заради това, Мигел Донадо се е влюбил в нея от пръв поглед и е платил теглото ѝ в злато, за да я направи своя жена. Всичко е вървяло добре, докато тя не е открила, че златото, на което така добре се е наслаждавала, е от незаконен бизнес на Мигел и участието му в наркотрафик. Мигел ѝ е обещал да зарежи този бизнес след едно пътуване, но е изчезнал повече от една седмица. Това става причина Адела да изпадне в криза и да потърси утеха в Каличе Слеби, който винаги е бил много внимателен с нея. Когато Мигел се върнал, Адела е поискала да се разведат, но преди да успее да го направи, е открила, че е бременна с Джейо.

Каличе Слеби

Петдесетгодишен, неговото излъчване на зрял мъж го прави привлекателен за клиентките, с които се сблъсква покрай бизнеса си. Най-доброто прикритие за един женкар е място, което жените обожават и Каличе е превърнал сладкарницата „Савади“ в рай за бонбони. След като остава вдовец, той си възвръща уменията на съблазнител, които е потискал, докато е бил женен за Силема.

Ванеса Донадо

21-годишна, но с вид на 16. Деликатна, женствена, чувствена, но и невинна. Въпреки че има страхотно тяло, тя умело го прикрива и притежава изтънчена елегантност и естествено поведение, които я отличават от останалите. Умее добре да се грижи за себе си и поддържа добра форма, но за нея по-важен е интелекта. Всички в семейството ѝ я обожават и то до така степен, че по-големият ѝ брат Мики постоянно я защитава, което граничи с маниакалност. И независимо от прекомерната протекция на близките ѝ, Ванеса е много срамежлива, един лебед, предрешен като грозното патенце, но започва да се променя под влиянието на Анди. Тогава тя започва да показва пълния си потенциал и се превръща в идеал, на когото всички жени искат да приличат. Ванеса притежава силни принципи, етика и критикува нещата, които прави брат ѝ Мики, но никога не е събирала смелост да му се противопостави.

Мики Донадо

Наближава 25 години и след като открива едни скрити пари, се превръща в известна фигура, винаги отговорен за семейството, треньор на един бейзболен отбор и помощник на Капи Бастидас, популярен наркотрафикант. На 21 години, след като вижда успеха на Анди в големите лиги, той се отказва от работата си и решава да следва стъпките на баща си.

Джоди Данович

Бедната богата девойка, която винаги е имала всичко, но винаги е желала неща, които не могат да се купят с пари. И за това се увлича по един мъжкар, известен латино-любовник, който е и звездата в отбора на баща ѝ. Умее да кокетничи и е обсебена от идеята да стане популярна личност, но иска да го постигне чрез шумен скандал. За това се представя за годеница на Анди Слеби, въпреки протестите на баща ѝ, който е включил като клауза в договорите на играчите от отбора да не се доближават до дъщеря му.

Мелиса Слеби

25-годишна. Тя е галеницата на семейството си, пътеводната светлина и движещия мотор на Анди и Каличе. Опитала се е да изгради сериозна кариера в областта на журналистиката, но въпреки популярността на брат си и възможностите, които ѝ предоставя семейството, не е успяла. След това се превръща в сянка на Анди и се заема с всички неща, с които той или не може, или не иска да се занимава, и става негов мениджър.

Джейо Донадо

18-годишен. Той се чувства любимец и галеник на майка си, която от мига, в който го е взела на ръце, не може да се откъсне от него. Джойо е израснал под строгия контрол на брат си Мики, по-големият му брат, неговото свръх его, протекция, докато не открива в сладкарницата „Савади“ своето място, а в стария Каличе – голям приятел, въпреки разликата във възрастта им.

Източник: www.caracoltv.com