Моята любов, моя грях (Amarte es mi pecado)

В малкото градче Пацкуарто живее Нора – красива жена изпълнена с илюзии. Жените й завиждат, а мъжете я обожават, но тя има очи само за Алфредо – млад и смел, но беден мъж. Баща й, Хакобо, непрестанно настоява тя да се омъжи за богат и важен мъж. Нора, която не му противоречи заради здравословното му състояние, пази връзката си с Алфредо в тайна. Но след смъртта на Хакобо, Нора преживява най-голямото си разочарование, когато мащехата й Исаура я продава на най-богатия мъж в Пацкуарто – Ериберто... а Алфредо става съучастник на Исаура.

В защита на честта си, Нора ранява Ериберто, който не повдига обвинения против нея, тъй като не иска името му да се замесва в скандали. Притисната от клюките в квартала, тя се премества в Морелия заедно с леля си Алехандра.

В Морелия, Нора среща Артуро и двамата се отдават един на друг тялом и духом. Артуро я обича, но трябва да замине за чужбина, където му предлагат работата на мечтите му – пилот в една комерсиална самолетна компания. Артуро обещава да се върне скоро и да се ожени за Нора, което прави Нора безкрайно щастлива, тъй като се заема със сватбените приготовления зад гърба на леля си Алехандра.

В това време, Артуро среща Паулина – журналистка с изявена индивидуалност. Те стават добри приятели, но след една пиянска нощ, се събуждат един до друг. Те трябва да продължат със своите задължения. При завръщането си в Мексико, Паулина разказва на годеника си Хуан Карлос какво се е случило. Той се държи много разбиращо и настоява да продължат с плановете си за сватбата, но Паулина има съмнения, тъй като си дава сметка, че се е влюбила в Артуро.

Нора открива, че е бременна и очаква дете от Артуро, но преди да му каже, Артуро научава по телефона от Паулина, че също е бременна от него. Чувството за отговорност принуждава Артуро да каже на Нора какво се е случило. Тя се чувства предадена и не казва на Артуро за своята бременност и решава да отгледа детето си сама, отдавайки се изцяло на бебето си. След раждането, Исаура дава детето й на Касилда, грозната братовчедка на Нора, за която по-късно става ясно, че е нейна полу-сестра. Нора става кръстница на детето, което се предполага, че е на Касилда. Въпреки това, съдбата поема грижата да й разкрие истината.

Напълно разрушена, Нора се заклева никога повече да не се влюбва и насочва цялата си енергия към една цел: да използва красотата си, за да си отмъсти и да използва мъжете. Сега коравосърдечна жена, тя е решена да живее, за да натрупа състояние и на всяка цена да отмъсти на Артуро, когото иска да мрази от все сърце... но не може да престане да обича, защото да го обича е нейния грях. 

Източник: www.esmas.com