Да обичаш отново (Amar otra vez)

Теленовелата разкрива историята на Росио – млада шивачка, която има една голяма мечта. Най-голямата й мечта е да се омъжи и въпреки че я изоставят пред олтара, тя не се отказва от тази си мечта.

Росио е млада шивачка, която живее в Урапа, Мичоакан. Тя се подготвя за сватбата си, облечена в бяло, а годеникът й е Фернандо, в когото е влюбена отдавна. Той е син на кръстницата й Балбина, която я отглежда, все едно й е собствена дъщеря.

Фернандо пътува из Мексико, за да учи и работи. Двете жени, Росио и Балбина, работят усилено, за да могат да му помогнат в учението.

Балбина развива готварски бизнес, а Росио шие обикновени дрехи за девойките от селото. Но това се променя, когато прави първата сватбена рокля за най-голямата си приятелка, Милагрос, която предстои да се омъжи. Фернандо се връща, за да присъства на сватбата. След церемонията, Росио хваща булчинския букет.

Булчинският букет се превръща за Росио в съкровище и тя го пази като такова. При това, Росио и Фернандо определят конкретна дата за сватбата си.

Фернандо се връща в Мексико и обещава да се върне в Урапа, за да се оженят. Росио чака, изпълнена с илюзии и сама ушива сватбената си рокля за големия ден, който най-накрая настъпва. Цялото село чака, но Фернандо така и не се появява, оставяйки я да чака в църквата.

Росио не може да повярва на случилото се. Балбина също. Те не разбират какво може да го е възпрепятствало. Те получават новини от столицата: Фернандо е умрял в катастрофа.

Росио и Балбина решават да отидат в столицата, за да проверят съмнителната смърт на Фернандо. Но Росио я очаква огромна изненада: Фернандо не е умрял, а е инсценирал собствената си смърт, за да не отиде на сватбата. Той отрича да има желание да се жени за Росио, а се забърква с милионерката Бренда Монтеро.

Фернандо признава всичките си лъже, независимо че обича Росио. Но тази измяна разочарова дълбоко Росио, която не след дълго време, изкарано в столицата, решава да остане там. Тя иска да се издигне и да докаже на Фернандо, че и тя може да има пари и положение.

Благодарение на Сойла, Росио започва работа в дома на семейство Монтеро. Успява да спечели уважението и доверието на могъщия Гийермо Монтеро, бащата на капризната Бренда.

Докато Росио се бори, за да успее, се появява голямата й любов – Даниел, с когото в началото я свързва искрено приятелство. Тя не обръща внимание на това, че Даниел е незаконнороден син на Гийермо. От друга страна, Даниел има връзка с честолюбивата и пресметлива Вероника, без да знае, че тя е любовница на Гийермо Монтеро, собственият му баща.

Даниел приключва връзката си с Вероника и се опитва да спечели Росио. Те имат романтична връзка. Росио лекува неговите душевни рани и малко по малко открива в Даниел голямата любов на живота си и окончателно забравя за Фернандо.

Въпреки че Бренда открива лъжата на Фернандо, не го изоставя. Държи го до себе си и го шантажира. Фернандо става съюзник на Вероника: и двамата искат да получат състоянието на семейство Монтеро. Вероника успява да забременее от Гийермо, като по този начин го връзва за винаги, а с него получава и парите му. Но я очаква голяма изненада, когато Гийермо отказва да припознае детето и приключва с нея.

Вероника открива, че бившият й годеник, Даниел, е син на Гийермо и следователно, наследник на състоянието. Заедно с Фернандо залага много капани, които целят да разделят Росио и Даниел.

Вероника успява да си върне Даниел и да го раздели с Росио, уверявайки го, че детето, което очаква, е от него. Даниел попада в капана й и се жени за нея, но сключват само граждански брак. Още веднъж Росио преживява голямо разочарование, но този път е много по-голямо. Тя се амбицира, за да успее и успява, след много трудности и пречки, да открие свое собствено модно студио за сватбени рокли.

Росио се превръща в кралица на висшата мода. Но също така се превръща в една изключителна, високомерна и студена жена. Тя споделя своите достижения с приятелките си и най-вече с Балбина, която страда много, виждайки разгромения си син Фернандо. Фернандо умолява Росио да се върне при него, но Росио не е склонна да му прости – за нея е прекалено късно, защото сърцето й принадлежи на друг, а именно на Даниел. Мъжът, когото не може да забрави...

Персонажите:

Росио Уертас Гусман

Млада жена от село, красива и много работлива. Остава сираче на девет години. Никога не е познавала баща си. Израства в дома на кръстницата си Балбина и винаги е била влюбена във Фернандо, сина й. Когато историята започва, Фернандо предлага брак на Росио и тя се чувства най-щастливата жена на света.

Даниел Суарес Гонсалес

Наперен и благороден младеж. Живее с майка си, Есперанса. Завършва висше образование. Работи като говорител в радио, но мечтае да работи в областта на администрацията на компании. Когато се запознава с Росио, се влюбва в нея.

Фернандо Кастаньеда Еслава

Млад съблазнител, много амбициозен. Напуска селото си, за да учи в столицата, с намерението да се реализира в Мексико. Работи в текстилната компания на Монтеро. Сгодява се за Бренда, дъщерята на собственика, докато все още заблуждава Росио, че ще се ожени за нея, която е била негова годеница отдавна.

Исмаел Пардо Иглесиас

Най-добрият приятел на Фернандо, същият използвач като него. Работи в компанията на Монтеро и заедно с приятеля си измисля начин да присвоят компанията.

Адриана Кандамо Риваденейра

Най-добрата приятелка на Бренда. Една девойка със силна любов към пътувания по света. Решена е да не се омъжва, а да се радва на мъже, които й харесват.

Есперанса Суарес Гонсалес

Голямата младежка любов на Гийермо. Тя го напуска бременна и решава сама да се погрижи за детето си, без неговата помощ. Тя е майка на Исмаел, най-добрият приятел на Фернандо и същата интересчийка като него. Също като него работи в компанията на Монтеро и заедно с него търси начин да отнеме компанията от Даниел.

Вероника Сантиян Видал

Студена и пресметлива жена, която напуска Монтерей, за да търси по-добър начин на живот. За това става любовница на Гийермо Монтеро. През това време е годеница на Даниел, когото наистина обича, но се притеснява, че Даниел няма да й даде всичко, което по свое мнение, заслужава.

Гийермо Монтеро Арарте

Успял предприемач, който с помощта на състоянието на съпругата му, Стела, е успял да развие една икономическа империя. Собственик на текстилната компания, в която започва работа Фернандо и се запознава с Бренда, неговата дъщеря. Той също така е баща на Даниел.

Бренда Монтеро Бустаманте

Красиво момиче. Обикновено получава онова, което иска. Израснала е с родителите си, Естела и Гийермо. Започва работи в семейната компания и се увлича по Фернандо.

Естела Бустаманте де Монтеро

Красива жена, увлечена по пластичната хирургия и е в плен на красотата си, опитвайки се да скрие годините, на които е. Тя е съпруга на Гийермо и майка на Бренда. Обръща голямо внимание на класите и на това, което ще кажат хората за нея.

Балбина Еслава, вдовица на Кастаньеда

Майка на Фернандо и кръстница на Росио. Гледа на света през очите на сина си. Тя е много развълнувана от сватбата на Фернандо и Росио.

Източник: www.esmas.com