Любов в пустинята (Amantes del desierto)

Действието на сериала се развива през 1950-1970 година на миналото столетие. Историята е стара колкото света. Двама млади се борят за своята любов, но техният най-лош враг е липсата на късмет. С много препятствия е осеян техния път. Главните герои са Андрес Бустаманте - млад мъж, завършил мединцина и Барбара Сантана - млада и съвременна девойка.

Барбара живее в малкото селище La Esmeralda, чиято най-голяма забележителност е местния затвор El Farallon. Бащата на Барбара е директорът на този затвор. Барбара е много добра и деятелна девойка. Тя мечтае да стане лекар, без да обръща внимание на всеобщото мнение, което изразяват обкръжаващите я, че главната роля на жената в този свят е да се омъжи и да роди деца.

Андрес е честен и обикновен човек. Той иска да стане действащ лекар, но въпреки че е има диплом, не може да си намери работа по специалността, защото по закон той трябва първо да си купи лиценз, за да може да практикува като лекар, за който той няма пари. По лошо стечение на обстоятелствата, Андрес е несправедливо осъден за престъпление, което той не е извършил. Изпращат го в същия този затвор, в който работи бащата на Барбара.

Борбата с ужасната несправедливост, жестокостта на затворническите порядки, ревността на влюбения мъж, предразсъдъците, манипулациите на роднините и болката от смъртта стават огромните препятствия, които ще трябва да преодоляват влюбените, докато на техния път не възцари мир, безметежност и щастие - в пустинята ще се разгорят страстта и ще се роди оазис на любовта...