Аманда (Amanda)

Любов, отмъщение и справедливост!

14 години не стигат, за да забравиш!

Във ферма в южната част на страната, през 2002 година, живее Маргарита Галвес – красива девойка с добро сърце, която отскоро има връзка с Виктор, който след няколко години ще се превърне в управител на фермата. Маргарита е невинна и чувствителна, наскоро навършила четиринадесет години. Въпреки това, нейното щастие е разрошено драстично през една вечер на полето, където се среща с четирите сина на семейството, което управлява фермата. Този ден бележи живота ѝ, защото е изнасилена от тези безжалостни мъже. След това проклето деяние, Маргарита изчезва от мястото, обещавайки да не се върне никога към тази история.

Независимо от случилото се, тя променя живота си и става медицинска сестра в Сантяго. Сега се представя като Аманда Солис – интелигентна, умна, брилянтна и пресметлива жена. Но има нещо, което не ѝ дава мира. За това, при това развитие на нещата, се появява възможност да помогне при възстановяването на Каталина Минарди – вдовица, която живее в южна ферма и която е претърпяла мозъчен удар и се бори между живота и смъртта, тя приема. Тази жена, чийто живот може да спаси от смъртта, е майка на мъжете, които са разбили живота ѝ по толкова жесток начин.

Всеки от четиримата братя е различна личност, която го подсилва с това кой е. От една страна, най-големият Лусиано – шеф и управител на фермата, отговорен човек и баща-вдовец. Вторията е Клаудио – официалният счетоводител на семейството и този, който се грижи за земята във фермата. Третият е Матео – студен и пресметлив младеж, който се изявява като ветеринар във фермата. И най-малкият е Бруно – наркотично зависим младеж и единственият от четиримата, който се разкайва.

Анализирайки всеки един, Аманда търси отмъщение като се опитва да удари всеки един по мястото, където най-силно би го заболяло. За целта, тя разчита на помощта на Виктор, който, след като научава истината, се превръща в съюзник на Аманда в опита ѝ да въздаде справедливост. Плановете за справедливост започват да дават резултати и всеки един от братята започва да плаща за грешките си, прекалено късно става ясно, че Лусиано е невинен и не знае за случилото се онази нощ. За това се опитва да поправи грешката си, но се появява голяма пречка – чувствата...

Източник: www.mega.cl/ , es.wikipedia.org/wiki/Amanda_(telenovela)