Непокорна душа (Alma rebelde)

Ана Кристина Ривера Хил е колкото красива, толкова и арогантна девойка. Благословена е с красотата и чувствеността, за която всяка жена мечтае, но както изглежда, ощетили са и не са ѝ дали сърце. Но много бързо тя научава, че не може да крачи през света, мачкайки всички, без да плати последствията.

Ана Кристина е на път да се омъжи за Дамян Монторо, когато открива, че той я мами. Тогава тя решава да прекрати годежа им, без да се страхува от последствията. Гордата девойка не знае, че баща ѝ – Дон Марсело, има голям дълг към Дамян, на когото е подписал законно документи и които Дамян е готов да използва срещу Ана Кристина, ако тя откаже да се омъжи за него.

Един скромен строителен инженер – Емилиано Ернандес, пристига в „Лос Аресифес“ и веднага е привлечен от красотата на Ана Кристина. Въпреки това, той не се осмелява да говори с нея за любовта си, защото знае, че тя е сгодена за Дамян Монторо. Но Ана Кристина има други планове и най-безцеремонно решава да използва Емилиано, за да си отмъсти на Дамян и в същото време, да даде урок на баща си за това, че предприел нещо против собствената ѝ воля.

Когато Емилиано научава, се чувства зле от мисълта, че е бил използван, като марионетка, от жената, която обича. Той е дълбоко наранен, разочарован и се чувства предаден от любовта си. Но именно тези чувства му дават сили, за да си отмъсти. На свой ред, той не пропуска възможността да накаже Ана Кристина за нейната жестокост.

За негово учудване, Ана Кристина си дава сметка, че е безумно и истински влюбена в Емилиано. Когато му признава любовта си към него, е прекалено късно – Емилиано е изпълнен с огорчение и единственото му желание е да я накара да страда.

С разкъсваща сърцето болка и със сълзи в очите, Ана Кристина научава, че едно наранено сърце не може да бъде излекувано с разкаяние. Научава, че едно наранено сърце може да бъде излекувано само чрез силата на любовта и саможертвата.

„Alma Rebelde“ е история за егоизъм, страст, любов и неприязън. То е като игра с любовта...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Alma_rebelde