Там ще те чакам (Allá te espero)

Историята на едно семейство, което е принудено да се окаже от своето ранчо, в което отглеждат кафе, след като се оказват на ръба на фалита и да се премести в столицата Богота, в търсене на нови начини да изградят живота си...

Роса Мария и Давид нямат нищо общо: тя е типична латиноамериканска девойка, а той, въпреки че е роден в Колумбия, е израснал в САЩ и прилича на типичен американец. И докато за Роса Мария семейството на е на първо място, то за Давид животът се заключава в работа и трупане на пари.

Изглежда малко вероятно двамата да се влюбят, но по различни причини, те пристигат против волята си да живеят в един и същи град и така животите им се променят радикално. Съвсем случайно, двамата се оказват сред обществото, докато са изпълнени с разочарование от съответните си половинки. Тази на Давид, защото не е успяла да се адаптира в страната, в която са емигрирали родителите преди години, а на Роса Мария – защото мечта му е била да се засели в САЩ, където да печели добре в долари, за да се измъкнат от лошото финансово положение.

Давид пристига в Колумбия, за да заеме мястото на управител на компания за конфекция, а Роса Мария се кандидатира за негова лична асистентка, с условието, че няма семейни ангажименти и винаги ще е на разположение. Притисната от паричния проблем, който има, тя допуска голямата грешка да скрие семейството си.

Благодарение на своята силна воля, каризма и веселото настроение, успява да получи добро приемане и събужда в Давид тайна страна, за която дори не е подозирал, нито е имал интерес да открие: своята латиноамериканска жилка.

В същото време, Алекс – съпругът на Роса Мария, се превръща в дясната ръка на Беренисе, красива и поразителна жена, но и много опасна. Тя е шеф на мрежа за трафик на имигранти – бизнес, който носи много пари и който може да позволи на Алекс по погрешен начин да постигне онова, за което мечтае: да придобие всичко, от което семейството му е било лишавано.

По стечение на обстоятелствата, главните герои в тази история и техните близки се изправят пред трудни ситуации, които ги изпитват на какво са способни и ги карат да открият важността на любовта, семейното единство, културата и идентичността.

Персонажите:

Роса Мария

Израснала на село, сред кафеените насаждения, тя е горда, че е колубийка, от своите корени и култура. Обикновена, весела и работлива. Семейството и ранчото са най-важните неща за нея. Поела грижите за племенниците си, които обича като собствени деца. Магнолия, майка ѝ, през цялото време я сравнява със сестра ѝ Сесилия, която счита за пример в семейството. Но загубата на ранчото и напускането на селото са последвани от големи промени в живота ѝ.

Давид

Баща му е колумбиец, а майка му е американка с немски корени. Първите пет години от живота му са преминали в Колумбия, но след това е бил разделен от баща си и се е заселил в САЩ. Успял инженер в Goodfit International, много голяма интернационална компания. Неговият твърд характер, прецизност и дисциплина му помагат да се издигне бързо и да се наложи като един от най-добрите ръководни кадри в компанията. Изпратен е в Колумбия, за да управлява фабриката за конфекция като генерален директор за Латинска Америка. Благодарение Роса Мария, Давид открива своите корени, открива баща си, опознава го и поглежда на страната с различни очи.

Алекс

Съпруг на Роса Мария и баща на Мишел. Типичен местен мъж: проницателен, симпатичен, мечтател и малко краен. Алекс винаги е желал да даде на сина си и съпругата си удобен живот, подобен на онзи, който балдъзата му води в Ню Йорк. Изморен от бедността и липсата на възможности, търси начин да натрупа бързо състояние за семейството си и да подсигури по-добро бъдеще за семейството си, дори да му коства големи саможертви.

Хуанита

Голямата дъщеря на Сесилия. Тя е изпаднала в типичната криза на тинейджърите. Мълчалива девойка, затворена в своя свят, тя все още не е наясно със собствените си емоции. Тя таи гняв към майка си, който прехвърля и върху целия свят. Хуанита обвинява майка си, че я изоставила, още повече че не може да разчита на подкрепата на баща си Аурелио, който е алкохолик и никога не се е грижил за тях. Хуанита винаги се е чувствала като „сираче при живи родители“ и точно заради това, тя влиза в конфликт с авторитарността на баба си, при която се предполага, че майка ѝ я е оставила, но всъщност тя чувства леля си много по-близка и приема като приятелка и довереница. Хуанита, обаче, си дава сметка, че заради това приятелство, Сесилия малко по малко се отдалеча от нея и не се замесва в решенията ѝ.

Беренисе

Чувствена и зашеметяваща жителка на Кали. Собственица на ресторанта, в който работи Сесилия с приятелите си и в същото време, координира мрежа за трафик на нелегални имигранти, които пристигат от Ню Йорк. Тя се грижи да ги приеме и разпредели складове и заводи, където работят усилено, получавайки само малка надница в края на седмицата. Когато пристига Алекс да работи в Ню Йорк, Беренисе се увлича по него и без да я е грижа, че е женен за Роса Мария, използва всички необходими капани, за да го има и да провали брака му.

Магнолия

Практична, но жизнерадостна и красива жена. Тя е в центъра на семейството. Няма решение, което да не е одобрено от нея. От 38 години е омъжена за Насарио – мъж, който е с двадесет години по-възрастен от нея и който все още я обича както през първите дни. Любимата ѝ дъщеря е Сесилия, а с Роса Мария поддържат дистанция. Разликата между нея и Насарио все повече се забелязва и сега тя се чувства много млада и красива, за да се затваря така.

Насарио

Баща на Роса Мария и Сесилия, съпруг на Магнолия. Мъдър мъж, добър човек, спокоен и изключително щастлив. Безкрайно романтичен и влюбен в съпругата си. След загубата на ранчото си, Насарио се отчайва от разклащането на връзката му с Магнолия.

Филип

Французин, романтик, решителен и лесно влюбчив. Пристига в Колумбия като турист и оставя да се наслаждава на румбата, жените и постиженията. Докато един ден Рубиела му помага и го спасява от положението, в което се е насадил. Влюбен е в страната, обичаите и е съблазнен от красотата и топлината на латиноамериканските жени. Поради тази причина решава, че съпругата му трябва да бъде колумбийка. Филип остава очарован от Магнолия. В началото е дискретен и предпазлив, но от ден на ден, близостта между тях става все по-очевидна.

Рубиела

По-малката сестра на Магнолия. Със силен характер, тя е свикнала да говори директно онова което мисли без да се замисля много. Притеснява се много за външния си ви и въпреки че годините са оставили отпечатъка си, тя изглежда достатъчно добре. Самотна майка на Алваро, единственият ѝ син, който живее в Испания, където се предполага, че учи, но истината е, че той лежи в затвора от четири години за трафик на наркотици. Алваро намира оправдания за всичките си провали, а тя вярва, че синът ѝ вече е забравил за нея.

Сесилия

Майка на Хуанита и Панчо, по-голяма сестра на Роса Мария. Също толкова чувствена и добра като майка си и сестра си. Нестабилна, жестока и взискателна. Заминава като имигрант в Ню Йорк, за да се отдалечи от Аурелио, съпруга ѝ. Сесилия работи усилено, за да изплати дълга, който има към Беренисе и за да изпраща пари за сина си и майка си. Влюбена е в Гидо, колега от работата, а Исраел, нейният адвокат, е обсебен от нея и прави всичко възможно, за да ги раздели. Сесилия дава на децата си живот на богаташи, който не може да поддържа и е решена на всичко, дори неща, за които сама не е помисляла, за да го направи.

Мишел

Единственото дете не Роса Мария и Алекс. Осемгодишен, сладък, невинен, много привързан към родителите си, винаги е готов да им помогне. Обожава дядо си Насарио, но неговият голям герой е баща му, тъй като то съвсем малък вярва във всичко, което Алекс му казва. Така се е превърнал в мечтател по характер, също като Алекс, а представата му за живота и света е изкривена от всички обещания и мечти, които Алекс е споделил с него. Виждайки как леля му Сесилия изпраща подаръци на братовчед му и от думите на Алекс, малкият вярва, че всеки, които отиде в САЩ, става милионер и поради това, единственото решение на техните финансови проблеми е да се преместят да живеят при леля му Сесилия. Там със сигурност баща му може да си намери работи и да живеят щастливи, при това, без да се разделят.

Сара

Спруга на Давид. Красива, блестяща, както излязла от модно списание. Сара е възпитана да не показва емоциите си, въпреки че майка ѝ се е опитала да изкара най-доброто от нея. Но баща ѝ, който постоянно я е упреквала, че е колумбийка, я е отгледал по друг начин. Сара се е превърнала в студена и практична жена, независима и рационална. Нейната професия и личните ѝ успехи са преди всичко, дори и от съпруга ѝ. Родителите са напуснали Колумбия след заплаха за отвличане. След като е била далеч от родината си, тя е приела идеите на баща ѝ, че колумбийците са изостанали хора, тромави, неефективни, опасни и никога не могат да станат хора от класа.

Линеро

Шофьор и бодигард на Давид. Доста боен, но в същото време и много добър. Типичен колумбиец, който заобикаля правилата, но с намерението да бъде ефективен, а не да мами. Никога не е мислел, че ще има за шеф един американец. От мига, в който се е „сблъскал“ с Давид, го е приел за непоносим. Малко по малко, обаче, разкрива, че той е много стриктен мъж, от когото може да научи много. Съвсем друго нещо се случва със Сара, съпругата на Давид.

Амелия

Най-добрата приятелка на Роса Мария. Добра жена, умна, от средната класа, стремителна, без спирачка за езика и с голямо чувство за хумор. От няколко години, Амелия е била годеница на военен полковник, но няколко седмици преди сватбата, годеникът ѝ бил нападнат и ранен, след което е останал инвалид, прикован за цял живот в инвалидна количка. В началото е мислела, че ще се оправи бързо и ако положи усилия, ще проходи отново, но с времето лекарите са установили, че това няма да е възможно, особено както тя иска. След физиотерапият, той започва да се движи от кръста на горе и за Амелия това е равносилно на прохождане.

Самуел

Син на Габриел Фернандес, собственик на „Textiles Fernández“, който наскоро е продал повече от половината от компанията на „Goodfit International“. Преди тази продажба, Самуел е работил като главен директор, но в действителност, единственото, което е правил, е да пилее парите на баща си и да сваля всяка красива жена, която срещне. Самуел е паразит, който се възползва от възможностите, които му предоставя богата му семейство и никога за нищо не се е притеснявал в живота. Абсолютен хедонист, женкар, не обича работата, точно обратното – обича постоянно да е появява по кориците на списанията с различни жени. Като открива колко безотговорен е и в опит да избегне фалита на компанията си, баща му решава да продаде 60% от акциите на „Goodfit International“, отнемайки по този начин от сина си поста на главен директор. Въпреки това, настоява да го оставят на работа, надявайки се, че новите собственици ще успеят да го променят, ще го научат на дисциплина и отговорност, които до този момент му липсват.

Гидо

Управител на компаниите, от средната класа. Гидо е колумбиец и работи по професията, която е обещаваща и му осигурява достатъчно пари, за да издържа родителите и близките си. Не след дълго, той си дава сметка, че те се възползват от него и единственият начин, който вижда, за да се отърве от всички отговорности, е да отиде да живее в Ню Йорк. Там започва да работи по латиноамерикански ресторанти и мие чинии. За него се оказва много трудно. Плаче тайно от гняв, че е принуден да мие чинии, за да преживява. Единствената му утеха е, че има възможност да усъвършенства своя английски език, за да спечели стипендия и да завърши Международни отношения.

Леонардо

Част от мрежата за трафик на имигранти на Беренисе. Той е „койот“, следи кой посещава консулството и на кого отказват виза. Млад мъж, който има зад гърба си много години в подземния свят и няма никакви скрупули. Може да изглежда на приятелски настроен човек и използва това си качество, за да „зарибява“ отчаяни хора, които искат на всяка цена да преминат границата.

Норма

Секретарка на Давид. Обича да се кипри, винаги носи поли, костюмите ѝ са много тесни, а обувките – на високи токчета. Въпреки че е привлекателна, тя афишира открито своите физически дадености. Постоянно е в лошо настроение, има нужда да се състезава с другите и е толкова рязка, че връзките ѝ рядко продължават дълго. От постъпването ѝ в компанията, харесва Линеро, очаквайки той да отвърне на чувствата ѝ, но не става нищо. Никога не го е поканила да излязат заедно, но флиртува с него по всички възможни начини. Норма така и не успява да преодолее неговото безразличие.

Аурелио

Съпруг на Сесилия, с която от година не живеят заедно. Родители са на двама тинейджъра – Хуанита (на 17 години) и Пачо (на 14). Когато се е запознал със Сесилия, той се е влюбил безумно в нея и е решил да я има на всяка цена. Започнал да я ухажва и не е било трудно, защото Аурелио винаги е бил добър оратор и е постъпвал умно в отношенията си към една жена. Когато се оженил за нея, започва бизнес, от който спечелва добри пари, достатъчни да купи къща, да разшири бизнеса и дори има достатъчно, за да се събира да играе карти с приятели. Малко по малко, това се превръща в обичайно поведение, което не може да остави. Докато Аурелио играел, Сесилия е поела цялата отговорност за работата, за къщата и за децата. Положението се влошава, когато Аурелио не успява да се спре да не играе без да залага и парите, които Сесилия изкарва за цяла седмица. При това ги пропилява само за една нощ.

Феликс

Вдовец, той живее с единствения си син Николас. Той и синът му имат отлична връзка, докато един ден Николас не се осмелява да му признае, че е гей. Феликс се чувства дълбоко разочарован, защото за него хомосексуализма е отклонение от нормалното или болест. Феликс решава да намери начин много бързо да изпрати сина си да учи готварство в Ню Йорк и приема предложението на братовчедка си Беренисе да ѝ помогне в бизнеса с трафика на имигранти. Работата му се заключава в това да използва името на компанията на Давид като параван за дейността. Феликс подрежда нещата така, че ако нещо се провали, цялата вина да падне върху Давид.

Източник: www.canalrcnmsn.com