Някой, заради когото да живееш (Alguien por quien vivir)

„Alguien por Quien Vivir“ е реалистична и забавна история, чийто сюжет се развива около емоционалните и екзистенциални конфликти на три семейства с различен статут.

От една страна са Соненберг – семейство от средната класа. Майката е останала вдовица и се грижи за доведените си деца, вече пораснали. Техните проблеми са типични за хора, които има всичко, освен добри комуникации и любов. За удобство, те симулират щастие, което не съществува и в действителност крият дълбоко в себе си горчивина, егоизъм, завист и ревност.

След това идват семейство Филипи – със стабилни консервативни идеи, навици и морал. Една от дъщерите учи в университета, а другата работи в голяма компания като чиновник. Бащата, вдовец от много години, се интересува от една госпожа, която посещава тайно. Той крие чувствата и връзката си, защото иска дъщерите му да се оженят първо, преди той самия да подреди живота си отново.

И накрая, семейство Елисалде – обикновени, приятни хора, чийто живот е хармоничен, въпреки че не са много добре финансово, а и между децата им винаги има неприятни сцени.

В тази богата галерия от персонажи, която изпълва гръбнака на историята, се появяват и други, които имат пряка връзка с техните животи. Като плейбоят, който ухажва няколко жени едновременно; инструкторката в института за слепи, чиято грубост не е съвместима с професията ѝ; четиридесетгодишната, която не се примирява със загубата на младостта си и която живее сред бурканчета различни продукти за разкрасяване и в състояние на постоянна депресия. 

Източник: www.fotech.cl