Нещо се променя (Algo está cambiando)

Рикардо и Адриан са били добри приятели, докато Марта – безскрупулна жена, не ги е настроила един срещу друг. Минният проект, по който двамата работят, се е провалил и Адриан е заминал да живее в Южна Африка в опит да забрави миналото.

В същото време, в Чили, Марта и Рикардо се женят и очакват трепетно първото си дете. По-късно, Марта разбира, че детето е от Адриан.

Големият проблем настъпва, когато Карен и Томас, децата на Рикардо и Адриан съответно, се обикват и са жестоко разделени, но си обещават да се оженят на 1 януари 2000 година.

Томас не спира да мисли за Карен и постоянно ѝ изпраща картички, но Марта ги изгаря всичките, надявайки се, че така ще се отчуждат и ще забравят.

След 10 години, Карен е смела телевизионна репортерка, а в Южна Африка се произвежда „Звездата на Юга“, безценен диамант на местно племе. Това, което Карен не знае е, че откривателят не е друг, а Томас, който се е установил в Южна Африка и е на път да се ожени за Хавиера Рисопатрон, дъщерята на чилийския посланик в страната.

Любовта се възражда, но по същото време „Звездата на Юга“ е открадната и е внесена контрабандно в Чили. Тогава и двамата се връщат. Не след дълго се появява и Хавиера, решена да си отмъсти...

Остава много малко до 2000-та година и до изпълнението на обещанието, което двамата са направили...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Algo_está_cambiando