Отвъд хоризонта (Além do Horizonte)

Историята се развива на фона на прекрасните пейзажи на Амазония. Изпълнена е със свръхестесвени събития, обществени тайни, легенди и мистерии...

Лили, Рафа и Уилям са решени да изучат един нов свят.

След като любими хора са изчезнали без обяснение, тримата младежи се запознават. Заедно те откриват, че ако се наложи, биха отишли зад хоризонта, за да разкрият загадките, които обгръщат семействата им.

В това пътуване, което цели откриването на бащата на Лили – Луиш Карлош; лелята и брата на Уилям – Тереза и Марлон, както и любимата на Рафа – Паулиня, тримата проследяват следи, които отвеждат много далеч, на място, много различно, където животът е пълен и преобразява...

Персонажите:

Лили (Алис)

Единствената дъщеря на Елоиза и Луиш Карлощ. Била е отгледана като „принцеса“ и трябва да се държи като такава, но дълбоко в себе си тя е изпълнена със смелост, която ѝ помага в решението да потърси истината около изчезването на баща си.

Уилям

Много малък е останал сирак. Той и брат му, Марлон, са били отгледани от леля им, Сандра, с малкото пари, които са останали след другата им леля, Тереза, и които са основни във финансите на семейството. Ученолюбив, той посещава местния факултет по История, но така и не е успял да се дипломира, тъй като много повече му харесва да отделя повече от времето си за работа, монографии и проекти, предимно документи, които да са в помощ на мързеливи студенти от различни курсове. В крайна сметка, все от някъде трябва да печели пари за домакинството.

Рафа

Син на Флавио, брат на Жулия, влюбен в Паулня. Въпреки че е достатъчно умен и добре образован, неговата романтична природа го кара понякога да се държи много наивно. Родителите му винаги са предвиждали блестящо бъдеще за него, но всичко се е променило, когато е започнал връзка с Паулиня и е решил да се откаже от учението.

Паулиня

Мечтателна девойка, страда от най-лошите характеристики на своето пост-модернистично поколение: изпълнена с разочарование и незадоволеност, които я карат да си мисли, че би била по-щастлива на друго място, като друга личност, правейки други неща... в един свят, изпълнен с възможности, където небето е единствената граница.

Елоиза

Майка на Лили и вдовица на Луиш Карлош. Била е влюбена в Томаз на млади години, но всичко е приключило, когато се е запознала с Луиш Карлош, за когото по-късно се е омъжила. Двамата са били щастливи за известно време, докато Елоиза не е започнала да си задава въпроса дали е постъпила правилно, но вече е било прекалено късно, защото е била омъжена и е родила дъщеря, а и Томаз междувременно се е оженил за Инес.

Луиш Карлош

Богат бизнесмен, той се възползва от възможността да бъде обявен за мъртъв, оставяйки съпругата си Елоиза и дъщеря си Лили опустошени.

Томаз

Съпруг на Инес и баща на Марсело. Съдружник в една от най-големите правни кантори в Рио де Жанейро. Винаги е бил адвокат на компаниите на Луиш Карлош и е бил натоварен с делата му, когато е бил обявен за мъртъв. Бил е обвързан с Елоиза на млади години и все още изпитва силна страст към нея, която крие.

Инес

Омъжена за Томаз и майка на Марсело. Омъжеила се е за Томаз повече от ентусиазъм, отколкото от любов. С времето, тя се е превърнала в огорчена жена, малко по малко се отказала от брака си и е започнала да пие.

Селина

Братовчедка на Кейла и преподавателка в училището на Тапире. Винаги се бори със закъсненията, разпитва всеки, който трябва да бъде разпитан и е недоволна от липсата на логика в местните легенди, които вдъхват страх от разходки в близката гора. Така Селинан започва да събира факти и се приближава до заключения, които могат да поставят в риск живота ѝ.

Клебер

Женен за Кейла. Най-богатия търговец в района на Тапире. Богатството му расте необяснимо. Започва с малко магазинче, което е запазил повече по сантиментални причини, отколкото от необходимост. Умножава печалбите си след като започва да „изчезва“, или по-точно, когато Клебер преминава отвъд границите, смятани за безопасни от здравия разума и местните легенди.

Кейла

Омъжена за Клебер. Нежна, винаги се притеснява за другите и обичана от всички. Никой не може да предположи, че в дома, тя е „петела“.

Нилсон

Казва се Едмилсон, но предпочита Едиленилсон – име, което той смята за по-величествено. Накрая се нарича Нилсон. Появил се е в Тапире, когато е бил на пет години, без баща, нито майка, и е приет от Клаус.

Андре

Бивш съпруг на Оливия. Баща на Дани и Джи. Днес е началник на полицейския участък, той е бил натоварен с разследването около изчезването на Луиш Карлош. Бил е отстранен от случая, след като е отказал да използва всички налични ресурси в разследването.

Флавио

Баща на Рафа и Жулия. Той решава да си върне младостта, когато Жулия поема управлението на семейния бизнес. Оттогава той се е посветил на сърфа.

Жулия

Дъщеря на Флавио и по-голяма сестра на Рафа. Жулия не споделя едни и същи емоции и мечти с брат си. Накрая, тя поема семейния бизнес. Притеснява се за бъдещето на Рафа, опитва се да го убеди да започне и той работа в компанията. Съвременна жена, реалистка. Жулия не е намерила време, за да открие голямата любов. Всъщност, дори не се е опитвала.

Марсело

Син на Томаз и Инес. Влюбен в Лили, с която накрая се сгодяват. Той е типичен „студент-богаташ“ - носи скъпи костюми, кара стилна спортна кола и работи в успешната кантора на баща си.

Присила

Най-добрата приятелка на Лили. Харесва изкуствата, учи архитектура и притежава добро око за декорация – тя винаги се заема с декорацията в домовете на приятелите си. Влюбена е в Алваро, с когото се е запознала покрай Лили и Томаз, но не приема много на сериозно връзката си с него.

Алваро

Адвокат в канторат ана Томас и там се е запознал с Марсело, с когото са станали приятели. Син на държавни служители, той е кариерист, който не пести усилия да бъде приет в изисканото общество. За целта използва всяка възможност, а и липсата му на етични принципи също му помага. Влюбен е в При, но поддържа връзка с Фернанда, секретарка в кантората на Томаз.

Лидер Жоржи

Много малко се знае за него – той е говорител на Групата, отговорен е за обучението на другите членове, как и с какви инструменти да се постигне щастието. Представителен и много самоуверен мъж, той печели доверие с изказванията си по време на срещите, както и с разговорите, които води с другите „избрани“.

Марлон

По-малкия брат на Уилям, той губи позиции, когато Тереза изчезва. Все пак, той е бил любимия ѝ племенник, както тя е обичала да заявява открито. В този момент, Марлон се оказва изгубен и уязвим.

Еду „Златния Зъб“

От външния вид на Еду става ясно как е спечелил прякора си: в гордата му усмивка се забелязват два зъба отпред, които са изцяло от злато. И е един от хората, които имат общ бизнес с Клебер.

Ана Фатима

Сестра на Ана Селма и Ана Рита. Живее с двете и баба им, Тита. Типичната красавица от района на Тапире: весела, обикновена, разговорлива и по свой начин, очарователна. Чувства се като затворничка в бедния живот, който води, тя няма никакво съмнение, че навън има друг свят, който я очаква.

Ана Рита

Сестра на Ана Фатима и Ана Селма, живее с двете и баба им, Тита. Мързеливка, тя мрази всякакъв тип работа, преструва се на болна, за да се върне в леглото, но не и нощно време, когато посещава бара в града. Тогава се чувства добре и има желание да се предлага на всички момчета.

Ана Селма

По-голямата сестра на Ана Фатима и Ана Рита. Нищо не се отразява на самочувствието ѝ. Гардеробът ѝ е пълен с къси поли и прекалено шарени блузи. Работи в бара на Клебер, като понякога подготвя специално представяне. Мечтае да бъде звезда от световна величина.

Баба Тита

Баба на Ана Селма, Ана Рита и Ана Фатима. Живее с трите си внучки и се опитва да ги държи със здрава ръка. Отгледала е момичетата след смъртта на майка им, която, както се предполага, е била нападната от Звяра на гората. Умее да използва билки за лечение на различни болести и всички я наричат „бабо“.

Клаус

Най-известният лодкар в района. Той отговаря за превоза на много местни хора, които се отпускат с питиетата. След появата на Нилсон се чувства „привързан“ към земята, отколкото към реката. Малкото момче му помага с лодката, въпреки че е много малък за това.

Жозе Жоао

Брат на Жоао Жозе. Работи в бара на Клебер и е влюбен в Ана Фатима. Въпреки това, от трите сестри, само една има очи за него и това е Ана Селма.

Жоао Жозе

Брат на Жозе Жоао и собственик на магазин за риба. Също като брат си, той е влюбен в Ана Фатима, но всъщност привлича вниманието на Ана Рита. 

Източник: www.globo.com , pt.wikipedia.org/wiki/Além_do_Horizonte_(telenovela)