С розови вързанки (Agujetas de color de rosa)

Една спокойна и приятна ледена пързалка се превръща в сцена за сложна любовна история и провал...

Елиса остава вдовица и сега трябва да се погрижи за трите си деца: Паола, Даниел и Анита. Семейството на починалия й съпруг желае да открадне наследството, което й се полага и за това наема Хулиан Ледесма, подъл и алчен адвокат, който преследва Паила, която мечтае да стане състезателка по фигурно пързаляне, тъй като ледената пързалка е единственото място, което я вдъхновява и й дарява спокойствие.

Гонсало е добър мъж, но съпругата му го е изоставила заедно с двете им деца – Мартини и Луисито, за това се налага да полага усилие и настойчивост, за да попречи на семейството си да се разпадне напълно. Мартин, по-големият му син, мечтае да стане голям певец и да подпише договор с компания за звукозаписи.

Един ден, Елиса се запознава с Гонсало и въпреки несгодите, с които всеки от тях трябва да се справя, между тях се заражда красиво приятелство, което им помага в трудни моменти.

Когато Паула и Мартин се запознават, между тях се появява силно привличане, което се превръща в любов, въпреки интереса, който показва Мартин към приятелката на Паола – Ванеса дел Морал, дъщеря на собственика на ледената пързалка, където Паола работи като сервитьорка и където се пързаля.

След като забелязва интереса, който Мартин и Паола показват, Ванеса се опитва да разруши връзката им и въпреки приятелството, което я е свързвало с Паола, тя се превръща в най-омразната й съперница. Тя прибягва до всякакви методи, дори се записва в групата по пързаляне, в която Паола участва, за да си съперничи и на леда с нея.

Паула и Ванеса се превръщат в две претендентки от отбора, които се състезават с чуждестранни отбори на голямо състезание. По време на събитието, в което Ванеса и Паола участват, Ванеса предизвиква инцидент, при който бившата й приятелка пострадва. Цялата публика е потресена от случилото се на пързалката и по-специално Хулиан Ледесма и семейството на Паола. Тя е откарана в болница незабавно. Очакванията на лекарите, че ще може да ходи отново, са много малки. Въпреки неблагоприятните прогнози, след поредица от операции и последващо лечение, Паола отново прохожда.

В това време, Ванеса не спира да преследва Мартин. Заради постоянните сцени на ревност на приятелката си и други детайли, Мартин моли Ванеса да напусне групата, в която трудно я изтърпяват. Следващите седмици са относително спокойни.

Ванеса започва да показва симптоми на болест, които притесняват майка й. Тя я изпраща дъщеря си да си направи изследвания. В резултат на това се потвърждава, че дъщеря й има рак и й остава много малко живот. Разстроена, майката на Ванеса търси Мартин, на когото разказва за болестта на дъщеря си. Младежът е поразен от новината. Майката го моли да се ожени за дъщеря й, за да дари малко щастие на Ванеса през времето, което й остава да живее. Мартин не е сигурен дали трябва да се съгласи, но когато Ванеса припада пред него и Паола, певецът решава да приеме. Той посещава Ванеса и й предлага брак, а Ванеса приема.

Бъдещият брак става обществено достояние. Паола не може да избегне неприятното чувство, което се появява при тази ситуация, но все пак я приема. Настъпва деня на сватбата и преди да започне церемонията, Ванеса започва да се чувства зле. Булката е откарана в дома си, където Ванеса и Паола разговарят, докато всички гости са в очакване. И трагичния край настъпва – Ванеса умира, докато родителите й плачат безутешно, а Мартин, Паола и всички останали гости са в шок.

След погребението на Ванеса, Паола и Мартин започват връзката си отново. Но конфликтите на Мартин с мошеника стават големи и младежът решава да им се противопостави. Това става причина Мартин да влезе в затвора несправедливо обвинен. Отчаяна, Паола търси помощ от Хулиан Ледесма, който приема да помогне на Мартин да излезе от затвора. Безкрайно благодарна, Паола решава да се омъжи за него. Мартин излиза на свобода, докато истинският виновник за всичко влиза в затвора.

В това време, сантименталната връзка между Елиса и Гонсало, който междувременно се е развел със съпругата си, преживява криза. Ревността завладява Гонсало, когато се появява нов претендент за Елиса – Сесар. След изясняване на недоразуменията, Елиса и Гонсало започват връзката си отначало.

Мартин търси Паола, която вече е омъжена за Хулиан и освен това му казва, че не го обича. Гонсало съветва сина си да забрави завинаги за Паола. След това, младежът решава да тръгне на турне в чужбина, тъй като вече нищо не му пречи да го направи. Мартин и групата му заминават на турнето и постигат невероятен успех, превръщайки ги в признати артисти.

Гонсало е щастлив от успеха на сина си и решава да отложи за малко връзката си с Елиса, за да се види със сина си. Но самолетът, с който лети, пада и има фатални последствия за пасажерите. Това слага край на живота на Гонсало и любовта между него и Елиса.

Минава време, бракът на Хулиан и Паола има сериозни проблеми. Елиса и семейството й влизат в един интернат, където започват нови истории. Трудностите за Паола и семейството й продължават, но накрая щастието тържествува... 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Agujetas_de_color_de_rosa