Аквамарин (Aguamarina)

„Aguamarina“ е история за любовта между двама души от напълно различни светове!

Житейските пътища на Марина Луна и Диего Кинтана се пресичат един ден и тяхната среща води до бляскава и болезнена истинска любов.

Когато Марина, сестра й Селесте и баща им се преместват в града, животът им се променя завинаги по един трагичен обрат на съдбата. Един безразсъден шофьор отнема живота на бащата и избягва, без да погледне назад. Този шофьор се оказва най-добрия приятел на Диего – Рикардо Калатрава, който е излязъл, за да направи едно кръгче, представяйки се Диего и който не обръща внимание на отчаяните викове на Марина. Тя се заклева да отмъсти за смъртта на баща си.

Марина е принудена да се бори, за да преживява и продължава да помага на единственото семейство, което има – амбициозната й сестра Селесте.

Съвсем случайно, Марина се запознава с Рикардо и Диего на един близък плаж. Рикардо, претенциозен донжуан, се хвали пред Диего, че тя е лесна плячка и го уверява, че ще я свали. Двамата се обзалагат и за да спечели, Диего предлага на Марина работа като прислужница в дома на семейството му.

Нещата тръгват на зле от мига, в който Марина влиза в имението на Калатрава. Тя става обект на омразата на злата майка на Рикардо – Аугустина Калатрава, и на дъщеря й Верона, годеницата на Диего. Въпреки това, Марина спечелва сърцето на бащата на Рикардо – Хулио Калатрава.

Господин Калатрава е патриарха на семейството, но амбициозната му съпруга търси начини да контролира неговото богатство и се опитва да го убеди, че страда от нелечима болест.

В къщата, Марина и Диего се срещат, но нарастващата им страст се превръща в омраза заради лъжите и недоразумения, които постоянно възникват.

В същото време, Марина осъществява своето обещание да триумфира в живота и скоро се превръща в Аквамарин – най-красивата жена в кръговете на манекените.

Дали славата и властта ще могат да постигнат повече от любовта, която изпитват Марина и Диего?!

Два противоположни свята и два различни живота се борят за една безкрайна любов! 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Aguamarina_(telenovela)