Вода върху устните (Água na boca)

Две семейства във война!

Семейство Белини, италианци по произход, и семейство Касоле, французи по произход, винаги са се мразили. Потомците и приятелите на двете враждуващи семейства не знаят как е започнало всичко, но с всеки изминал ден провокациите се засилват и от двете страни.

И за да се влошат нещата още повече, семействата Белини и Касоле са в една и съща област на бизнеса, което води до по-ожесточена битка, интриги, целящи да отстранят другото семейство от пазара. Семейство Белини е собственик на най-популярната пицария, което предизвиква негодуванието на техните противници. Семейство Касоле държат най-известния френски ресторант, в който хората плащат много за една порция, само защото имената на блюдата им имат сложни френски имена.

Но това не е всичко. Нещата са още по-зле, тъй като пицарията на семейство Белини - „Мама мия", се намира точно срещу „Бистро Париж", ресторанта на семейство Касоле. И двете се намират на площад Ароше в центъра на Сао Пауло. В тази жестока борба се използват всякакви методи. Дори саботажи, които се използват и от двете семейства, за да се опитат да прогонят клиентите на противниците.

Как е започнало всичко това? Изглежда никой не знае точно. Изглежда, че всичко е започнало преди много години с един любовен триъгълник между Мария Белини, Франсис Касоле и съпруга й Жан Пол, история, която е оставила дълбока следа.

В този разделен свят, никакво приятелство не се толерира. Какво да се каже за любовна връзка между младеж от семейство Белини и девойка от семейство Касоле? Това е апокалипсис. Но в тази теленовела, това е в основата на драматични и забавни случки между двете враждуващи фамилии.

Състезанието на сервитьорите!

Историята започва с едно голямо събитие, което изправя двете семейства в директна конфронтация - състезанието на сервитьорите. Предната години, персоналът на „Бистро Париж" е постигнало двойна победа. Но тази година, семейства Белини се е приготвило добре - те наемат „специален сервитьор", професионалист, който е спечелил 30-то място на последното състезание в Сао Силвестре. Но има едни голям проблем - този сервитьор-атлет може да разлее напитките и да изсипе храната, за това решават да ги залепят. И така, семейство Белини побеждава Касоле, които протестират и докато спорят, започва битка с храна в центъра на града.

Една забранена любов!

В това състезание не участват единствено членовете на семействата Лука, от италианците, и Даниел, от французите. Лука и Дани са представители на третите поколения на двете семейства. След като войната между двете фамилии е обявена, децата им и децата на техните деца са възпитавани да стоят на разстояние, да мамят и дори да убиват противниците си. Но нещата са различни с Лука и Дани, които не са се виждали от деца и по тази причина те не се разпознават като противници.

Лука, принуден от баща си, живее в Бенто Гонсалвеш, в провинцията на Рио Гранде Сул, където трябва да се учи от своя чичо, собственик на традиционен ресторант в района. Младежът води безгрижен живот и се води от мотото: „Забавлявай се, когато можеш, а когато не можеш - също". Той прекарва времето си в забави и с жени, за да натрупа опит. Но накрая се влюбва безумно в Дани, която вижда още при слизането от самолета.

Обичайният празник на урожая, в региона на Бенто Гонсалвеш, събира винопроизводители, за да отбележат прибирането на реколтата от грозде. Празникът е изпълнен с музика, танци и много забавления. Това е мястото, където Лука се сближава с Дани. Част от ритуала на този празник е свързана с извикването от младежите на девойки, които да закичат с гроздова чепка. Естествено, накрая закичената девойка се оказва в прегръдките на младежа, който я е избрал. Дали заради веселата атмосфера и радостта, дали от умората от изпълнение на обичайните неща, но Лука наистина се увлича по девойката.

Инфаркт поразява Белини!

Конфликтите между двете семейства ескалират, докато семейство Касоле, използвайки свой шпионин, саботират известния сос на Белини. Това е непростимо. Паоло, синът на Мария, чувства опозорен, се втурва в салона на противниковия ресторант. Буквално, сърцето на Паоло не издържа. След като баща му е в смъртна опасност, Лука е принуден да заеме неговото място незабавно.

Младежът се завръща в Сао Паула през седмицата, в която французите организират голямо парти по повод годежа на Дани и Алекс, мъж, който е идеалният кандидат за съпруг на всяка млада дама от добро семейство.

Лука няма необходимите качества, за да води бизнеса на фамилията и често изпада в комични ситуации. Срещата с Дани не закъснява, благодарение на доставчика на продукти, който обърква крайния адрес. След това на улицата се вдига скандал, при който двамата се виждат отново. Въпреки негодуванието на Дани, те си дават сметка, че са създадени един за друг.

Мария живее в миналото!

Положението на Мария се влошава с времето и накрая тя се разболява от Алцхаймер. Може би именно заради болестта си, Мария постоянно си спомня миналото, когато е имала връзка с Жан Пол, преди той да се ожени за Франсис. А и посещението на бившия й любим съживява любовта им. Разбира се, това няма да остане тайна за Франсис за дълго време.

Но това не са всички герои в тази увлекателна история. Всички заедно изпадат в различни драматични и комични ситуации, а кухните на двата ресторанта се превръщат в истински бойни полета...

Източник: band.com.br