Сега жените са си такива (Agora é que são elas)

Стратегията на Жука е много проста. Като кмет, той решава да закрие кожарската фабрика, която е източник на доходите на по-голяма част от мъжете в града. Освен това, жените имат нужда от кожа за дейността на своята кооперация... Жука успява да сее раздори между различните слоеве на обществото! Ако някой работи, той има нужда друг да гледа децата му. Това е правило, което властва в Формажас от стари времена. Жените са принудени да прекарват цялото си време в производството на сладкарски изделия. А съпрузите трябва да се занимават с домакинската работа, да се грижат за децата и да готвят в кухнята!

След удара на Жука Тигре, някои от мъжете в града не приемат новосъздалата се ситуация, тъй като това предизвиква много конфликти. Други, обаче, като Педро, годеникът на Лео, открива истинско призвание в домакинската работа. За това се разказва и в историята - сега те са такива...

Тигърът на Бокаюваш!

Историята се развива в Бикаюваш, един град на кръстопът, богат, с всички характерни неща за един голям град. Но богатството на Бокаюваш е съсредоточено в ръцете на управляващата класа. Изключителни коли, компютри последно поколение, вертолети, яхти, изискани ресторанти - всичко това е на разположение на елита в града, най-вече на Жука Тигре!

Жука е по-популярното име на града, тъй като на практика целият район зависи от неговия бизнес. Най-модерният търговски център, най-добрият хотел, най-големият супермаркет, най-известната радио-станция, основният периодичен печат, животновъдната ферма, са притежание на мъжа, който „уби тигъра и се хвали с кожата". И Жука използва цялото си състояние за отмъщение.

Градът на Формижас!

Сан Франсишко дас Формижас е район в Бокаюваш. Изоставен от кмета на града (Жука Тигре, разбира се), малкото градче продължава да очарова с работата на жени, които са по улиците и се разхождат из обществените паркове. Запазената му марка са традиционните колбаси на Формижас, известни в цяла Бразилия. И за да е пълна картината, не бива да се пропуска най-колоритната представителка на младежта: Лео Мендеш Галвао.

В града пристига Висоса, която е започнала курсове по ветеринарна медицина в колежа (но не е завършила заради бременността си). Дъщерята на Антония предлага на жените в Формижас да започнат да произвеждат кожени изделия. Ако успеят да увеличат достатъчно производството, биха могли да предлагат стоката си в други градове. Лео се бори без умора и има голям успех! Това поставя началото на промени и конфликти.

Преди много години, между Жука Тигре и Антония пламва любов. Жука Тигре, млад, много желан и властен младеж в града, е изоставен пред олтара. Пред всички присъстващи гости, той се чувства унижен от Антония и така не успява да се възстанови през годините. Той е бил толкова влюбен и толкова разстроен, най-вече защото тя не му дава никакво обяснение. В своето отчаяние, той заклева: да си отмъсти на тази жена и на всички жени като цяло.

След този травмиращ епизод, Антония изчезва за няколко месеца и когато се завръща, не поглежда Жука. Както и той нея. След двадесет и пет години нищо не се чува за тях. Антония се е омъжила за Жоакин и има три деца: Лео, Бруно и Мария Клара. Жука, от своя страна, е бил в Рио де Жанейро и се е оженил за Мис Бразилия. И тази Ван Ван е само първата стъпка от отмъщението на Жука към жената, която винаги е била любовта на живота му.

Темпераментната Лео, дъщеря на Антония, е начело на кооперацията във Формижас. Влюбена е в Педро, който е получил попечителството над двете си деца и който работи в кметството на Бокаюваш. Педро е обект на обожание от страна на Сил, дъщерята на Жука Тигре, която прави всичко възможно да го отдалечи от Лео, а тя е обект на желание на Виторио, синът на Жука Тигре.

Лео успява да отблъсква известно време ухажванията на Виторио, но когато се разделя с Педро, тя намира утеха в прегръдките на Виторио. Те се влюбват един в друг и страстта им нараства постоянно. Но всичко се променя с разкриване на една тайна - Лео в действителност е дъщеря на Антония и Жука Тигре. По този начин се оказва, че Лео и Виторио са брат и сестра. На помощ на отчаяния влюбен се притичва Ван Ван, която разкрива, че Виторио не е син на Жука Тигре. Тази истина разклаща брака на Жука, но укрепва любовта и страстта между Лео и Виторио.

Връзката между децата спомага за сближаването между Жука Тигре и Антония, за неудоволствие на Ван Ван и Рутиня, която в миналото е имала връзка с Жука и чийто съпруг, политикът Модесто Питомбо, се е кандидатирал за предстоящите избори за кмет в Бокаюваш като опонент на Жука.

Една от най-шокиращите връзки е между Тинтин и Онорио. Тя е била една от най-важните в кооперацията, а той - скромен джентълмен, който е бил очарован да има модерна жена. Те имат син, Винисиус, а не след дълго се появява и Фатима. Винисио и Фатима са израснали като истински брат и сестра, но Фатима започва да се интересува от него. Когато му разкрива чувствата си, след първия момент на шок, Винисио също се заинтересува от нея. Те започват връзка, която държат в тайна. Но в един прекрасен ден родителите им разкриват всичко и консервативният Онорио изгонва сина си от дома. Но забраненият плод е по-сладък и това само засилва любовта между Винисиус и Фатима.

В историята е отделено място и на още една двойка. Журналистката Нанда и Джалминя постоянно предизвикват клюки и подозрения относно това, което правят. Те се грижат за малките сестри на Нанда - Елис и Раиса, които са останали сирачета. По време на една криза във връзката си с Джалминя, Нанда става жертва и загива на магистралата. Тогава Джалминя започва да се грижи за сестрите на Нанда, все едно са нейни.

Елис, едната от сестрите на Нанда, има страстна романтична връзка с Уго. Неговото семейство, много престижно семейство в града, се опитва да го убеди, че Елис не е за него. Въпреки всичко, Уго решава да бъде с Елис и я подкрепя, когато изгубва по-голямата си сестра. Двамата страдат много всеки път, когато са заедно и са в постоянен страх да не бъдат разкрити...

Източник: telehistoria.com.br , pt.wikipedia.org/wiki/Agora_é_que_são_elas