Прегърни ме много силно (Abrazame muy fuerte)

Кристина е сладко и нежно момиче, обичана от всички в “Ел Платанал”, прекрасно имение, собственост на баща й Дон Севериано Алварес, суров мъж със силен характер. В имението работи Диего Ернандес, силен и добър мъж, който се влюбва в Кристина, и тя от любов към него му се отдава.

Кристина признава на баща си, че е влюбена в Диего, от когото е бременна.

Севериано нарежда Кристина и Ракела, прислужницата, да заминат в столицата и там дъщеря му да роди. Заради машинациите на Федерико Риверо, алчен и амбициозен мъж, който иска да се домогне до богатството на Севериано, дъщеричката на Кристина- Мария дел Кармен се връща в имението като дъщеря на Ракела. Кристина, за да бъде близо до дъщеря си е задължена да се омъжи за Федерико. Сега за Мария дел Кармен Кристина ще е просто нейна кръстница. Федерико провокира един инцидент, в който Кристина ослепява, така нейното богатство преминава в неговите ръце.

Минават години и в имението пристига племенника на Федерико - Карлос Мануел, красив младеж, завършил медицинското си образование в чужбина. Карлос Мануел се влюбва в Дебора, без да знае, че тя е любовница на чичо му Федерико. Когато Федерико разбира, се противопоставя на тази връзка и търси начин да раздели Дебора от племенника си. В същото време Карлос Мануел се превръща в платоничната любов на петнадесетгодишната Мария дел Кармен.

Карлос Мануел заминава от имението и години по-късно се връща със съпругата си Дебора. Любовта на Мария дел Кармен към него, обаче е още жива, а той осъзнава, че винаги я е обичал. Дебора и Федерико правят всичко възможно, за да ги разделят.

Междувременно доктор Роблес, учител и приятел на Карлос Мануел, се заема със случая на Кристина. Той тайно се влюбва в своята пациентка и прави всичко по силите си, за да й върне зрението. Федерико, изпълнен с желание да притежава красивата Мария дел Кармен, се опитва да се възползва от нея, но Кристина му попречва.

В тази изпълнена с изненади и емоции история, се преплитат чистите човешки чувства, и се разказва за истинската любов, любовта, която може да се почувства само, когато казваме “Прегърни ме много силно”.

Персонажите:

Кристина

Зряла и добра жена. Израснала е под строгия контрол на баща си, безпощаден мъж, който не намира никой способен да обича дъщеря му. Кристина се влюбва в Диего и му се отдава, а по-късно разбира, че е забременяла. Малко след като е родила е принудена да се омъжи за Федерико, който провокира инцидент, след който Кристина остава сляпа. Единствената утеха, която има е Мария дел Кармен и новата й любов- доктор Роблес.

Мария дел Кармен

Нежна и интелигентна жена, способна да събуди желанието у всеки мъж. Когато се ражда е изтръгната от прегрътката на майка си, по заповед на Севериано. През годините, тя израства до Ракела, която мисли за своя майка, а Кристина за нея е просто кръстницата й. Влюбва се в Карлос Мануел, но Федерико и Дебора се противопоставят на любовта й.

Карлос Мануел

Красив, благороден, интелигентен и много справедлив младеж. Син на Хасинта, сериозна жена, която няма голямо желание за живот. От дете е изпратен от чичо си Федерико в столицата, за да учи. Превръща се в успял доктор, изпълнен с голямо желание да оперира Кристина, за да й върне зрението. Запознава се с Дебора и се увлича много по нея, но тази, която в същност обича е Мария дел Кармен.

Федерико

Решителен, амбициозен, избухлив, безмилостен и зъл мъж, голям женкар. Увлечението му по хазарта става причина за разорението на имението Охо де Агуа, оставено от баща му. За да запази социалното си положение, се възползва от това, че Кристина е обезчестена, за да се ожени за нея. Любовник е на Дебора, но също така преследва и Мария дел Кармен. Прави всичко възможно, за да раздели Карлос Мануел и Мария дел Кармен.

Дебора

Амбициозна и привлекателна жена. Любовница е на Федерико, но е обсебена от Карлос Мануел, който обича Мария дел Кармен. По тази причина, прави всичко възможно, за да ги раздели.

Диего

Силен, красив и добър мъж. Работник в “Ел Платанал”. Влюбва се в Кристина и се бори за любовта им дори и срещу дон Севериано, който се протичвопоставя на връзката им. Умира по вина на Федерико.

Севериано

Той е баща на Кристина и собственик на “Ел Платанал”. Суров, авторитетен мъж със силен характер, който се срамува от това, че дъщеря му ражда извънбрачно дете. Когато момиченцето се ражда, той плаща на Ракела да го отведе.

Консуело

Възрастна и консервативна жена, съпруга на Севериано и майка на Кристина. Изгубва разума си заради това, че мъжът й не е до нея и заради страданието от случилото се с дъщеря й Кристина. В проблясъците си на здрав разум тя защитава със зъби и нокти внучка си Мария дел Кармен и дъщеря си.

Доктор Роблес

Зрял и добър мъж. Известен и уважаван лекар, учител и пряител на Карлос Маниел. Когато се запознава с Кристина се влюбва в нея. Поттиска чувствата си към нея, защото знае, че е омъжена; въпреки това е решен да се бори за любовта си. Оперира Кристина с надеждата, че ще й върне зрението.

Хосе Мария

Добър, смел, справедлив и отговорен селски младеж. Още от дете е влюбен в Мария дел Кармен. От пристигането на Карлос Мануел в имението, той започва да ревнува. Разбира, че Карлос Мануел и Мария дел Кармен наистина се обичат и ги оставя да бъдат щастливи.

Ракела

Работи в имението и е амбииозна, интересчийка, лицемерка. Тя е привлекателна. Сърцето й е изпълнено с омраза и огорчение, защото не успява да стане богаташка. Преструва се на майка на Мария дел Кармен. Излъганата й любов към Федерико и ненависта която изпитва към Кристина и Мария дел Кармен се прревръщат в омраза и желание за отмъщение. Преструва се на покорна жена.

Флора

Елегантна жена от добро семейство. Тя е леля на Дебора и прекрива всичките й злини. Страда, защото сина й е тръгнал по лош път.

Канделария

Майка на Ракела и предана прислужница в имението “Ел Платанал”. Страда, виждайки как дъщеря й вреди на Кристина и се опитва да й попречи.

Висента

Доверена прислужница в имението “Ел Платанал”. Една от малкото хора, които могат да контролират злобата на Ракела. Обича Кристина като собствена дъщеря.

Хасинта

Жена, направила много саможертви, майка на Карлос Мануел. Тя единствена знае на какво е способен Федерико, зада постигне това, което иска.

Панчо

Дядо на Хосе Мария и съпруг на Гумерсинда. Остава в имението, защото дон Севериано му помага и му дава заем, за да погребе майката на Хосе Мария. С времето заобичва мястото и остава да живее там. Много обича Кристина.

Гумерсинда

Съпруга на Панчо и баба на Хосе Мария. Също както съпруга си, идва в “Ел Платанал” от задължение, но когато Кристина им го опрощава, решават да останат, защото им харесва.

Бенито

Доверен работник в имението. Бил е приятел и довереник на Диего. Изпитва силна нежност към Ракела, но никога не й го е признал. Тя го мрази. Той е от малкото хора, които знаят тайните на “Ел Платанал”.

Еулохио

Той е индианец, способен на всичко, за да се хареса на Федерико, предател, на който не може да се има доверие. Има чувството, че притежава власт, защото е надзирател на работниците в “Ел Платанал” и ги малтретита.
Превод: Валентина