Абигайл (Abigail)

Абигайл – много красива, и също толкова капризна девойка. Баща й е много богат и много я обича, но няма достатъчно време, за да й обръща внимание, тъй като е отдаден на работата си. За сметка на това, тя има ужасна леля, която въобще не обича въобще Абигайл и майка, която е дистанцирана, въпреки че е добра и великодушна.

Абигайл учи и живее в колеж, където споделя радости и мъки с приятелките си. Там тя се влюбва в Карлос Алфредо – преподавателят й по литература, който е много сериозен млад мъж, а също така много красив. В него е в любена и друга преподавателка в колежа, Мария Клара. Карлос Алфредо решава да се ожени за колежката си, за да задуши още в зародиш страстта, която изпитва към Абигайл, но така и не успява да забрави непокорната си ученичка.

Не след дълго, Карлос Алфредо започва да мами съпругата си с Абигайл, с която се среща на дискретно място. За него настъпва момента, когато е по-добре да се разведе, отколкото да кара съпругата си да страда. Той иска да изживее любовта си с Абигайл и да се ожени за нея. Но баща й се противопоставя на връзката между дъщеря му и разведен мъж. След ожесточен спор с Абигайл той решава да я накаже сурово и я заключва в дома им за три месеца.

Минават месеци, през които Абигайл и Карлос Алфредо са разделени, но продължават да се обичат. Една нощ Абигайл решава да избяга заедно с любимия си преподавател. На следващия ден тя се обажда на баща си, за да го информира, че е избягала с Карлос Алфредо и смята да се омъжи за него. Много разстроен, баща й променя отношението си и сам настоява за брак, в опита си да спаси достойнството на дъщеря си.

Бракът между Абигайл и Карлос Алфредо не върви. Капризното момиче излиза всяка нощ и се прибира по изгрев слънце. Тя иска да прави всичко, което пожелаел. Карлос Алфредо е напълно различен, по-улегнал от нея и той не иска да ходи постоянно по партита и дискотеки, а мисли основно за работата си като преподавател.

Изморена от този живот, Абигайл решава да остави с Карлос Алфредо заради Леонел – младеж, който винаги е бил влюбен в нея. В действителност, тя иска само да използва Леонел и да накара Карлос Алфредо да ревнува. Раздялата между тях е неизбежна.

Междувременно, Абигайл научава, че тя е сираче и че родителите, или по-точно, хората, които е смятала за такива, са я осиновили. Тя се чувства измамена. Абигайл избягва от дома и разбира, че е бременна. По това време, Карлос Алфредо е извън страната по работа. Абигайл иска да го открие, за да му съобщи, че е бременна и да го помоли за прошка. Тогава тя среща майка си, която е много лоша и я оставя на улицата, въпреки че е бременна.

Абигайл ражда красиво момченце, но в момент на отчаяние и лудост, тя дава детето си на един шофьор на такси. Абигайл полудява от болка и всички смятат, че детето й е мъртво. Тогава Карлос Алфредо решава да осинови момиченце, в опита си да я направи щастлива, но тя страда заради липсата на собственото й дете.

Минават години. Абигайл не се отказва и продължава да издирва сина си, но без резултат. През тези години, нейният син, Чеито, живее с този шофьор на такси. Животът му е хубав, но беден и Чеито е принуден да краде. Така един ден попада в дома на истинската си майка Абигайл. След много недоразумения, Абигайл разбира, че Чеито е нейния изгубен син...

Персонажите:

Абигайл Гусман

Една много красива, непокорна, жизнерадостна и капризна девойка в първата част на историята и много фина и елегантна дама във втората.

Карлос Алфредо Руис

Млад и много привлекателен преподавател по литература. Живее с майка си и се влюбва в своя ученичка.

Гилермо Гусман

Баща на Абигайл. Богат и красив мъж. Обожава дъщеря си и й позволява всичко, което поиска.

Мария Клара Мартинес

Преподавателка по математика. Приятна и добра. Влюбена в колегата си Карлос Алфредо.

Мария Бегония Мартинес

Сестра-близначка на Мария Клара. Много зла и коварна. Убива сестра си.

Бланка

Жена от квартала, която е много любопитна и обича да разпространява клюки. Въпреки това е много симпатична и добра.

Вивиана Лопес

Зла жена, която е и много амбициозна. Любовница на Карлос Алфредо и предизвиква много зло на Абигайл и семейството й.

Отец Агустин

Свещеник, много симпатичен и винаги има по една добра дума за всеки.

Росалба Малдонадо

Истинската майка на Мариана, осиновената дъщеря на Абигайл. Изглежда добра, но е способна на какво ли не, за да върне дъщеря си.

Карлота Мартинес

Осиновителката на Чеито, синът на Абигайл. Много добра жена, която не иска да се разделя със сина си.

Мариана Руис Гусман

Осиновената дъщеря на Абигайл. В началото тя е много мила и добра. Има сериозно заболяване. Но във втората част на историята се преобразява и става много груба. Влюбва се в Чеито, сина на Абигайл.

Берта Руис

Майка на Карлос Алфредо. Обсебена от сина си жена. Такава егоистка, че не позволява на никоя жена да се доближи до сина й.

Алваро дос Сантос

Младеж, който е влюбен в Абигайл от дълго време и е извършил много престъпления. Двамата стават причина за катастрофа на Карлос Алфредо, след която за известно време той остава инвалид. Завършва в затвора.