Животът на хората (A vida da gente)

Историята разказва за любовната история на Ана и Родриго. Двамата са израснали заедно от деца и по време на екологично пътуване, двамата се влюбват безумно един в друг.

Ана е тенисистка, дъщеря на Ева, внучка на Ина и сестра на Мануела. Майка ѝ е омъжена за Жонас, бащата на Родриго. Ева и Жонас никога не са приемали любовна връзка между децата си – Ана и Родриго, защото двамата се намират в много сложен бракоразводен процес, но също така и защото двамата са израснали заедно, като брат и сестра.

Родриго е млад студент, брат на Нанда. Той е много срамежлив и самотен. Син е на Жонас, студен и пресметлив бизнесмен, който мисли само за пари и който иска постоянно да контролира живота на сина си.

Изгубил майка си на 4-годишна възраст, Родриго се е посветил изцяло на учението и на книгите, в които намира начин да се спаси от тази ужасна болка. Когато е бил на 11 години, баща му се е оженил отново и Родриго се е сдобил с мащеха – Ева, която никога не е показвала нежност и обич към него. Така, малко по малко, той се е сближил с доведената си сестра – Ана. Двамата стават неразделни и с времето, откриват и любовта.

Причината за развода на Жонас и Ева е, че тя е открила, че съпругът ѝ ѝ изневерява с личния си треньор – Крис, млада и красива жена. Това разбунтува Ева, която решава да се разведе с Жонас и да скъса окончателно с него и всичко негово.

И като допълнително усложнение на всички конфликти в това семейство, Ана открива, че е бременна от Родриго и е отчаяна. Ева, напълно ужасена от тази ситуация, извежда насила дъщеря си извън Бразилия, тъй като не иска тя да прекъсне блестящата си кариера на тенисистка и освен това иска да я раздели веднъж завинаги с Родриго.

След време, Ана се връща в Бразилия. Тя има малка дъщеря – Жулия. Но претърпява тежка катастрофа, след която изпада в тежка кома в продължение на пет дълги години...

В това време, Родриго открива, че има дъщеря от Ана и се отчайва, защото любовта на живота му е в безсъзнание.

Минава време и Ана се събужда от комата, но открива живота си напълно променен. Изгубила е безвъзвратно младостта си, тя се събужда в друга реалност: сестра ѝ – Мануела, която има физически дефект и куца, е омъжена за голямата ѝ любов, Родриго, и заедно с него отглежда дъщерята, която Ана е родила от Родриго.

Ана е напълно шокирана с всичко в живота си, изгубила е много неща, а времето никога няма да се върне. Сега тя си поставя нови цели в живота и най-важната е да спечели любовта на Жулия. Тя се изправя и пред една голяма трудност – тя уважава брака на сестра си с мъжа, когото винаги е обичала, но когато той се изправя пред нея, тя разбира, че и неговите чувства към нея не са умрели. И иска да си я върне.

Ана открива, че нейният невролог – Лусио, вдовец, който е изгубил жена си в неравна битка с форма на рак, е безумно влюбен в нея и заедно с Родриго се бори за любовта на Ана...

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/A_Vida_da_Gente , globo.com