Наследницата (Бразилия) (A Sucessora)

Новелата разказва за любовта между Марина и Роберто Стийн, която се развива в Рио де Жанейро през 20-те години на XX век.

Младата и непорочна Марина е отгледана на село от едно скромно семейство. Тя се омъжва за Роберто, вдовец на Алиси, и отива да живее в имението на Стийн.

В новия си дом, Марина се отчайва, защото във всеки един момент се опитва да прилича на първата съпруга на Роберто. Алиси е идеализирана от всички в къщата. Паметта за нея се подклажда жива с една подредена в нейна чест стая.

Жулиана, която работи като гувернантка, не позволява да забравят бившата ѝ работодателка и заради нея, в къщата цари мрачно настроение. В действителност, Жулиана е влюбена в Роберта и не спира да плете интриги, с които цели изгонването на Марина.

Друг проблем пред Марина се дължи на нейния скромен произход. Тя така и не успява да се адаптира към лукса и комфорта в имението на семейство Стийн.

Братовчедът на Марина – Мигел, е безумно влюбен в нея. Той се обединява с Аделия в опитите си да раздели Марина и Роберто.

Жермана, сестрата на Роберто Стийн, е жена със силен характер, която се противопоставя на приетите норми в обществото в Рио де Жанейро по това време. Тя издържа и доминира над съпруга си, Вашко, мъж, който е много по-млад от нея...

Източник: memoriaglobo.globo.com