Правилата на играта (A Regra do Jogo)

Ромеро Ромуло е бивш съветник, чийто живот не е това, което изглежда – той много добре знае как да замаскира нещата, за да прикрие истината. Това, което повечето хора виждат, е един безкористен и смел човек, способен да помага на бивши затворници, които искат да се интегрират в обществото. Но дали има нещо скрито под видимото?! Ромеро се забърква с чувствената и опасна Атена.

В началото, Ромеро не знае, а и Атена не пропуска нито една възможност, за да се възползва. Импулсивна и неморална, тя не приема отхвърляне и много умело успява да открие някой, с когото да направи големия удар и да напълни джоба си. В началото на историята, тя е изненадана от Виктор, бивш неин съучастник, който се завръща, за да си разчистят сметките. И който може да се окаже в затвора.

Един от най-големите врагове на Ромеро Ромуло е Зе Мария – загадъчен мъж, който се оказва беглец. Той е баща на Жулиано и колега на Джанира, живее в Моро да Макака и най-добре познава Ромеро, може би единственият човек, който познава силните и слабите му страни. Откакто Зе е бил принуден да бяга и да се крие след като е бил обвинен в престъпление, за което се кълне, че не е виновен, Джанира, която се доверява на любимия си и му вярва безусловно, поема грижите за Жулиано.

Джанира има още една любов в своя живота: осиновената си дъщеря Мария Витория, или галено Тоя, една девойка, която преследва мечтите си, никога не е получавала нищо наготово, а характерът ѝ не събужда подозрения. Тя е израснала заедно с Жулиано в дома на Джанира и двамата са се влюбили един в друг отдавна. Желанието на двамата, както и на майка им, е да се оженят и да бъдат щастливи завинаги. Но плановете за отмъщение на Жулиано могат да провалят тази съдба.

Жулиано е решил да загърби кариерата си на боец от ММА, за да стане преподавател по бойни изкуства. В резултат на това, той е станал жертва на заговор и се е оказал зад решетките, обвинен несправедливо в трафик на наркотици. Затворът не се е отразил добре на младежа и много хора са го гледали с подозрение, най-вече Моро да Макака. Сега младежът е на свобода, но в главата му има само една мисъл: отмъщение. Тоя не харесва промяната в него.

Друг персонаж, който също иска отмъщение, е Данте – полицай и осиновен син на Ромеро Ромуло. Дядо му е Зе Мария, когото обвинява за убийството на биологичния му баща. Той също се превръща във враг на Жулиано, син на беглеца. За приемния си баща, полицаят мисли, че е смел човек, който е готов да помогне на ближните. Иначе казано, смята го за истински герой.

Джанира се е скарала с Адисабеба, жена от миналото на Зе Мария. Враждата, обаче, е дискретна, тъй като Тоя е доверено лице в Каверна да Макака, клуб, в който младежите се забавляват. Адисабеба командва, а всички на хълма ѝ се подчиняват. Тя е като господарка в общността.

Една от атракциите на бара е МС Мерло, синът на Адисабеба. Прекалено вманиачена в защитата на сина си, тя не позволява на никоя жена да се доближи до него. Като Нинфа и Алисон, с които сформират фънк трио „MC Merlô e suas Merlozetes“. Освен споменатите вече задължения в общността, Адисабеба поддържа връзка с Абнер, неин служител. А той е готов на всичко, за да угоди на своята Бебиня...

Орладно не вижда нищо и никого, устремен към своята цел. Студен и пресметлив, той е способен да премине през всеки. Въпреки че вече е богат, той не се спира, защото иска повече. За една нощ, той успява да се издигне във фармацевтичния свят. Това, за което не говори, намеква за тъмно минало.

Орландо работи в компанията на богатия Гибсон Стюарт, но както изглежда, това не му стига. Стъпка по стъпка, той се приближава до семейството на Стюарт, използвайки най-слабата точка – Нелита. Той иска да стане част от клана. Нелита е биполярна и има проблеми с дъщеря си, Белиза – непокорна тинейджърка, но поддържа добри отношения със сина си Сезарио и с майка си, спокойната и съсредоточена Нора.

Животът е бил много щедър с Фелисиано Стюарт, братовчед на Гибсон. Тъй като не е много добре запознат с работата и никога не е умеел да управлява имуществото си, единственото нещо, с което разполага в момента, е неговия апартамент, в южната зона на Рио де Жанейро. Никога и нищо не е успявало да му развали настроението и начина, по който гледа на живота. Най-силното му желание е да събере отново семейството си. Фелисиано е баща на Вава, Далила и Урсула. Само Далила го е дарила с внуци – Луана и Ким. Той е любящ баща и дядо, но атмосферата у дома не е много спокойна, особено, когато Мел се появи. Тя е любовница на Вава и личен треньор на съпругата му – Жанет, докато не разкрива истината...

Източник: globo.com , www.teledramaturgia.com.br