С открито сърце (Колумбия) (A corazón abierto (Colombia))

Мария Алехандра Ривас Кавалиер – студентка по медицина, която иска да стане хирург, е приета в програма за обучение в Университетската болницата „Санта Мария“. Дъщеря на едни от най-известните хирурзи в страната, сега медицинска сестра на Алцхаймер, Мария Алехандра трябва да поеме отговорността, която изисква носенето на фамилното име. Групата от нови приятели – Хирхе Виана, Кристина Солано, Исабел Енао и Агустин Маса, се превръща в новото й семейство.

Мария Алехандра се справя със самотата, благодарение на тези нови приятели и на сантименталната връзка, която започва с Андрес Гера – един от най-добрите хирурзи в болницата.

Чрез интересни медицински случаи, главните герои преплитат своите животи и емоции в болницата, която се превръща в момента в техния нов дом.

Персонажите:

Мария Алехандра Ривас Кавалиер

29-годишна. Притежава характерната за Латинска Америка красота, висока и слаба. Лекар по професия. Постоянната смяна на училища и ситуацията в семейството са я направили в срамежлива и самотна жена, но със свободолюбив и своеволен характер, тя се превръща в жена на чувствата. Преди години е била на път да се омъжи, но е открила, че годеникът й я мами, но това не я спряло да се включи в групата от студенти-стажанти в болницата „Санта Мария“, където тя много скоро открива, че животът е подготвил интересни неща за нея.

Андрес Гера

Лекар-хирург. Много привлекателен, в добра физическа форма, отличен професионалист, обожаван и също така събуждащ завистта на колегите си. Андрес е честен мъж, който вярва в любовта и брака и въпреки че знае какво влияние има над жените, той никога не се възползва от това. Верен, сериозен и отговорен човек, който е убеден, че бракът е за цял живот. В болницата „Санта Мария“ той се запознава с Алехандра, но неговата бивша годеница се опитва да попречи на връзката им.

Кристина Солано

26-годишна. Тъмно руса и с изразени туземни черти, тя учи медицина. От средната класа. Тя е сурова в отношението си към другите, съревноваваща се професионалистка и притежава съкрушителна искреност. Когато става дума за нейните емоции, тя трудно може да ги изрази и за това околните смятат, че тя няма сърце и дори, че във вените й не тече кръв.

Хорхе Виана

25-годишен. Нежен, ласкав, сладък и чувствителен. Той е сред най-младите лекари в болницата. Той е емоционално слаб и много трудно успява да раздели служебния и личния живот. Прекалено наивен, той лесно става жертва на хора, които само го използват. Нежен и чувствителен по характер, той е принуден да се бори във всяка ситуация, за да докаже, че е истински мъж.

Исабел Енао - Иса

25-годишна. Тя е красива и изглежда, че има всичко, освен самоотверженост като студентка по медицина – с по-голям успех тя би била актриса или модел. Тя е привлекателна блондинка. Отличителната й черта е, че няма призвание към професията, лесно се забърква с пациентите, влага сърце във всичко, което прави и има слабост към децата.

Аутусто Маса

26-годишен. Сериозен, мълчалив, загадъчен и физически много привлекателен. Никога не говори за своя личен живот, тъй като таи огромна болка и за това се държи студено и арогантно с хората, изправяйки щит пред себе си, но дълбоко в себе си той е добър човек. Слабостта на Аугусто са жените и това го забърква в проблеми, особено с медицинските сестри в болницата, които лесно попадат в мрежите на неговата прелест.

Алисия Дуран

Гинеколог и неонатолог. С изключителна красота, тя знае какво има и защо го има. Не е плаха в пълния смисъл на думата, просто вярва, че целта оправдава средствата. Манипулираща, тя използва сексуалността си без вина и комплекси.

Рикардо Сепеда

55-годишен. Шеф на хирургическото отделение в болница „Санта Мария“. Простодушен персонаж, който когато се налага, си поставя маската на дисциплина и авторитаризъм, за да може да ръководи успешно лекарите в болницата. Уважаван хирург, с богати знания и опит, той е необходимата опора за всички. Но Рикардо крие изневяра в миналото, която не му дава мира. Бракът му преминава през криза. Откриват му мозъчен тумор, който може да коства живота му.

Миранда Карвахал

38-годишна. С не особено привлекателна външност, тя е шеф на стажантите в болницата „Санта Мария“. Твърда и дисциплинирана, рядко споделя личните си тревоги и още по-малко, позволява да разкрият някоя черта, която би означавала слабост в характера. Само с поглед успява да накара всички да работят.

Маурисио Ернандес

Физически много привлекателен мъж. Въпреки своето фриволно и повърхностно поведение, в професионално отношение той е компетентен хирург. Непочтителен мъж, който не вярва в любовта, а само в секса. Маурисио е роден завоевател, който не си губи времето с жените, но в действителност търси емоционална стабилност.

Елена Кавалиер

Силна и горда, дълги години е била превъзходен и знаменит хирург в медицинския свят заради своите научи изследвания и лекота в хирургията. Но за нещастие, тя страда от мъчително бързо развиваща се болест на Алцхаймер и от тази суетна и работоспособна жена е останало малко. Сега, в малкото моменти на проблясъци, тя отново и отново се проваля в любовта. Майка на Алехандра.

Херман де ла Пава

40-годишен. По-скоро е грозен, но винаги е безупречно облечен. Той е привърженик на строгите правила и процедури, както в личния си, така и в професионалния си живот. Прилагането на собствената му философия го превръща в самотен човек.

Хавиер Бургос

40-годишен. Кардиолог. Много привлекателен, той е пълен професионалист до мозъка на костите си. Въпреки че е млад, той вече е изградил име като безупречен сърдечен хирург. Не е в болницата, за да завързва приятелства, а за да работи. Има репутацията на антипатичен тип, тъй като се държи на разстояние от социалния живот.

Адела де Сепеда

Съпруг на Сепеда. От висшата класа, тя е жена с ценности, вярна е към брака и към съпруга си. Добра приятелка на Алисия, тъй като заедно с нея и Андрес са били стажанти при Сепеда. Адела винаги е ревнувала от Елена Кавалиер, тъй като съпругът й винаги й се е възхищавал. След смъртта на Елена, Адела най-накрая иска развод от Сепеда.

Клаудия Торес

30-годишна. Ортопед. От средната класа. Много привлекателна, латино тип и с изключителна сила, тя е много отговорна в работата си да „подрежда кости“. Влиза в живота на стажантите и започва сантиментална връзка с Хорхе, но й е много трудно да се впише в групата, по-специално заради приятелството, което Мария Алехандра и Исабел имат с Хорхе и тъй като те я карат да се чувства като натрапница. Притежава силен характер и безкрайно пряма, тя притежава голямо сърце и истински се влюбва в Хорхе, въпреки че дълбоко в себе си знае, че той никога няма да я обикне по начина, по който тя би искала.

Източник: www.canalrcn.com