Голата истина (A calzón quitao)

Една история, в която справедливостта обединява двама влюбени идеалисти, двама неуморими борци, вдъхновени от обществените интереси и чувствата, които споделят.

Педро Елиас Ферер е адвокат, който се грижи за бедните. Той е женен за Аида - един брак без любов, тъй като тя не приема работата, с която се занимава съпруга й и е егоистична и амбициозна. Тя не приемам, че Педро иска да помага на онези, които няма средства в едно общество, изпълнено с корупция и несправедливост.

Клара е журналистка, която също е завладяна от социалните проблеми. Тя е нещастно омъжена за Паулина, служител в правителството, чиито морални ценности са далеч от алтруистичните идеали, които трябва да ръководят политиката.

Съдбата отвежда Клара да интервюира Педро и двамата се влюбват безумно... но принципите им забраняват да се отдадат на тази любов, докато Клара не решава да се разведе.

Педро Елиас успява да спре колата, когато е на път да катастрофира. Когато той и Клара смятат, че им се е разминало, те са ударени отзад от други коли, които не са успели да спрат. Педро Елиас си удря главата във волана на колата и остава в безсъзнание за кратко време. Когато идва в съзнание, той разбира, че полицията е задържала Клара, тъй като няма документи за самоличност в себе си, а на Педро Елиас не вярват, че е адвокат.

В полицейския участък, Педро Елиас се обажда на съпругата си Аида, за да му занесе документите, че е адвокат. Когато тя отива в участъка и заварва съпруга си с друга жена, прави сцена на ревност.

Въпреки всички трудности, двамата успяват да излязат на свобода.

Клара се прибира в дома и казва на Паулино, че никога няма да допусне да я изгонят заради това, че е закъсняла с предаването на материала си.

Амилкар Хосе Алмейда и Рехина Ферер използват бягството на родителите си, за да заминат с колата на Клара.

Аида пристига в дома си и заявява, че смята да се разведе, защото съпругът й изневерява. Доня Рафаела й отговаря, че в тяхното семейство не е позволено да се говори за развод.

Кармен Елена влиза в дома на Дон Хулио и му признава, че той е бащата на Паулино. Тя разбира, че той не е вдовец, както я е накарал да повярва.

След разкриването на истината за роднинската връзка с Паулино, Дон Хулио отива при сина си Педро Елиас, за да му разкаже истината.

Обединени от социалната борба и търсенето на правосъдие, Клара и Педро Елиас трябва да се борят срещу собствените си предразсъдъци, за да могат да преживеят връзката си открито и с достойнство.

Източник: www.vencor.narod.ru , www.novebox.com