Три семейства (3 familias)

Три семейства с различна култура и от различни социални класи се опитват да продължат напред с една основна цел – да запазят това, което ги държи на крака: любовта.

Семейство Педрегал Баросо

Разказва историята на Бела Баросо – една жена, която не познава реалността на живота. Държи на класите и е мултимилионерка. Живее на собствен облак. Не се притеснява за нищо, освен да харчи парите си и да следи последните модни тенденции. След като съпруга ѝ Елеасар дел Вайе умира, тя е шокирана от разкритието, че банката е конфискувала всичките му активи, тъй като Елеасар е затънал в дългове и в резултат на това я оставя на улицата. Сега Бела трябва да свикне с живота на „бедните“, да слезе от облака си, който ѝ е осигурявал една друга вселена на лукс и удобства.

Животът ѝ се усмихва, когато се запознава с Гонсало Адолфо дел Педрегал – наскоро пристигнал в града бизнесмен. Двамата се женят. Единственият интерес на Гонсало е да прави съпругата си щастлива и да ѝ осигурява всичко, но пази една тайна. За Бела, единственият мотив да стане негова съпруга е да харчи безспир парите му, докато продължава да обича починалия си съпруг.

Бела просто иска да бъде богата цял живот.

Семейство Мехорада Лесама

От средната класа, това е семейството на Мариса и Гойо. Той вечно е с дългове, за да може да се държи като паралия. Тя харчи това, което няма... и Фатима – прислужницата им, която повече се държи като собственичка. Това семейство може лесно да бъде манипулирано, когато става дума да спечелят нещо лесно, като къща. Мариса няма търпение да има собствена и спира да поддържа покрива на настоящата, който не спира да тече. Гойо винаги се опитва да угоди на съпругата си, дори това да му коства цялата заплата. Тримата стават жертви на измама, когато решават да купят имение, което са виждали само на снимка.

Мариса се е омъжила с илюзията, че Гойо е син на заможно семейство, но илюзията не продължава дълго. Гойо само иска да угоди на съпругата си и не иска да я изгуби. А Фатима? С парите, които печели при тях, защо все още не си е тръгнала?! Защото е влюбена в брата на Мариса: Отец Анхел Хесус.

Всичко, което искат, е да променят социалното си положение, например: да притежават всичко, което има Бела Баросо.

Семейство Барио Браво

И накрая, от работническата класа – Чачо и Чаблеа, са много весело и обичащо клюките семейство. Когато са изгонени от „новата си къща“, се завръщат да живеят при Фрида – майка на Чабела и тъща на Чачо, когото мрази. Фрида пресича пътя си с този на Касимиро, бившия годеник на Фатима, на когото безусловно прощава всички изневери. Постоянно напомня на дъщеря си лошото решение, което е взела – да се омъжи за Чачо, защото го приема за безотговорен и не означава нищо за Чабела. И Фрида донякъде има право: Чачо постоянно е без работа, но винаги се грижи за благоденствието на съпругата и дъщеря си – Кайетана. Независимо че Чабела и Чачо имат собствена къща, тя не може да остави сама майка си, а Фрида най-много би желала те да се преместят в своя дом.

По-късно се появява бившата приятелка на Чачо със сина му Шаян. Чачо не я е очаквал, а дори не е знаел за съществуването на Шаян. Това събужда ревността на Чабела, но Чачо ѝ припомня колко силно я обича. Двамата не се съмняват в своята любов.

Проблемите се увеличават, когато Шаян и Фер де Педрегал (дъщерята на Гонсало) се влюбват и социалното им положение се оказва най-голямото препятствие за тази любов.

Въпреки различията между тези семейства, любовта винаги присъства и те никога не се отказват. Хармонията и стабилността се разклащат заради конфликти, независимо дали са финансови, съседски или семейни, но във всяка ситуация са заедно, защото само в семейството се чувстват добре.

Източник: http://www.aztecauno.com/ , https://es.wikipedia.org/wiki/3_familias_(telenovela_mexicana)