Грехът на Оюки (El pecado de Oyuki)

Производство: 1988 г.
Компания: Televisa
Държава: Мексико
Брой серии: 125
Режисьор:
Сценарист:

Рейтинг:

влезте или се регистрирайте за да гласувате

„El Pecado de Oyuki“ е мексиканска романтична рисувана история, която за първи път се появява в списанието „Lágrimas, Risas y Amor“ на 11 април 1975 година, написана от Йоланда Варгас Дулче (Yolanda Vargas Dulché), която използва в своите истории преплитане на екзотични сцени и мелодрама

Продуцентът на теленовелата, Луси Ороско (Lucy Orozco), е планирала да снима част от историята в Япония, но е срещнала неодобрението на хората от телевизията, поради което са изградили типично японско селце в близост до вулкана Ахуско (Ajusco) в района на столицата Мексико.

Ежедневната подготовка на грима и облеклото на главната героиня е отнемал поне два часа. За типичния вид на гейша са изработени повече от 20 кимона, както и няколко различни перуки, всяка от които е струвала около 7 000 долара.

След края на снимките, актрисата Ана Мартин, която играе ролята на Оюки, е поканена лично от император Шова (Хирохито), за да ѝ благодари за начина, по който е успяла да пресъздаде образа на една гейша. За срещата е гримирана за последен път като Оюки.

Няколко дни по-късно, актрисата Ана Мартин е приета по спешност за операция на клепача, който се е скъсал заради постоянното опъване настрани с цел да се наподобят типичните дръпнати очи на японците. След операцията, актрисата се е подложила на продължително лечение, за да се възстанови.

През 1967 година е заснета бразилска версия на историята за Оюки под заглавието „Yoshico, um poema de amor“.