Съпруг за Естела (Un esposo para Estela)

Деветнадесета част

Чисти интриги!

Мария Клаудия разказва на Естела, че е видяла Адриано да се разхожда из Сан Хасинто с Орнела и се опитва да я убеди в една фалшива реалност, уверявайки я, че двамата поддържат връзка. Накрая, Естела се обърква и се връзва на измамата.

От друга страна, Марио убеждава Орнела, че не бива да разказва на Адриано за тяхното минало, тъй като ако Адриано научи, че тя се е намесила между баща му и майка му, никога повече няма да поиска да я види. Орнела приема.

Малена се разкайва, че е излъгала семейството си за кражбата на огърлицата, но нейният пореден любим я убеждава да не разкрива все още истината.

Без всякаква надежда!

Естела пристига в селото с такси и се изненадва, когато вижда Адриано да излиза от къщата на Орнела. Това я убеждава, че между тях има връзка, въпреки че Хосе Карлос се опитва да я разубеди. В този момент на силни емоции, предизвикани от гнева, който изпитва след всичко случило се, Естела започва да губи зрението си прогресивно.

На следващия ден, Естела приема обаждане от Хосе Карлос, който й съобщава, че истинската и единствена наследница на Ема Естевес е тях и за това вече е милионерка.

Един полицейски детектив разпитва Адриано за смъртта на първата му съпруга, Дженифър.

Развод!?

Естела е убедена, че Адриано й изневерява и му казва, че иска развод. Адриано е изненадан, тъй като не е очаквал такъв развой на събитията.

От друга страна, Хосе Карлос упреква сестра си Орнела заради фриволното си поведение, което е характерно за нея през последните години и заради желанието й да пренебрегва хората, за да постигне това, което иска.

Хосе Карлос пристига с представители на ИНТЕРПОЛ и казва, че властите са по следите на Гастон. Той уверява Естела, че ще може да си върне всички пари, които й е оставила майка й.

Началото на шантажа!

Мария Клаудия пристига в хотела и започва да шантажира Рикарда. Мария Клаудия настоява да я настани в един апартамент с джакузи и като за началото, да й поднесат една обилна закуска и неограничени разходи в хотела за сметка на Рикарда, или в противен случай ще разкаже на полицията всичко свързано с убийството на дъщеря й Дженифър, за което виновна е самата Рикарда.

Веригата хотели „Верона“ имат сериозни проблеми.

Естела започва да учи брайловата азбука, но през цялото време вижда пред себе си не Хосе Карлос, а Адриано. Тя се приближава към Хосе Карлос с намерението да го целуне, но точно в този момент се появява Адриано, който иска да се сбогува с нея преди да замине за Каракас, за да помогне на родителите си в хотела. Адриано ревнува и вика ядосано.

Адриано – задържан!

Адриано излиза извън себе си, когато вижда Естела и Хосе Карлос да се приближават за целувка... той започва да крещи на Естела, а след това удря Хосе Карлос.

По-късно, Естела посещава Адриано в затвора и там двамата решават, че разводът е неизбежен.

В хотела се провежда разследване заради липсата на голяма сума пари и всички улики сочат към Рикарда.

Шест месеца по-късно!

Минават шест месеца, през които Адриано и Естела не са се виждали, но това време не е повлияло на любовта, която изпитват един към друг.

Рикарда нетърпеливо очаква завръщането на Делфин, който се появява под ръка с новата си приятелка.

Сестрата на Кристина изгубва бебето, с което тя се надява да спаси брака си с Фелипе.

Естела е невинна!

Айтана разкрива пред Адриано и Естела, че има неопровержими доказателства за истинския крадец на огърлицата, поради което става ясно, че Естела е напълно невинна по случая. Става ясно, че Малена и Мария Клаудия стоят зад всички несгоди на Естела и Адриано.

Разчистване на сметките!

Делфин слага край на връзката си с Рикарда. Когато той си тръгва, тя стреля по него и го убива.

Гастон признава всичко преди да умре, а Мария Клаудия остава без нищо.

Задържат Херман, който разкрива какво е направила Рикарда – причинила е смъртта на собствената си дъщеря, но с намерението да убие Адриано.

Рикарда съвсем полудява и докато „разговаря“ с Дженифър и Делфин на топлите извори край Сан Хасинто, пада, удря си главата на скалите и умира...

Естела не знае дали да прости на Адриано за всичко, което й е причинил, но един знак от баща й и от Макорина променят решението й...