Съпруг за Естела (Un esposo para Estela)

Трета част

Миналото се връща!

Ерминия не може повече да крие своето тъжно минало и се изправя срещу Гастон в присъствието на дъщерите си, разкривайки лъжата си. Мария Клаудия, Клара и Естела не могат да повярват на това, което се случват. Страдат заради лъжата на Ерминия и изневярата на баща си.

Естела излива своя гняв и удря шамар на Гастон заради измамата. Той продължава да обвинява за всичко Ерминия.

Малена се наслаждава на прекрасния остров и на своя Пури, но опасност приближава живота й и нещо неочаквано предстои да се случи.

Адриано не знае какво преживява Естела, но предлага помощта й. Тя търси убежище в неговите прегръдки. Това събужда съмненията на Ромуло, който ги шпионира.

Идеалната съпруга!

Докато Гастон е в имението, Естела трябва да прикрие сделката си с Адриано и трябва да се представя за идеалната съпруга.

Мария Клаудия изпада в криза, когато научава, че Естела и Адриано спят заедно. Тя не смята да позволи да се случи нещо между тях и за това трябва да изпълни своя пъклен план.

Адриано слага картите на масата и изяснява какви са били истинските му намерения. Той не може да прикрие силното чувство, което събужда у него Естела.

Рикарда решава да замине за Сан Хасинто де Моричал, за да се запознае с Естела – жената, която е заела мястото на дъщеря й в живота на Адриано, както и да осъществи големия си план да я унищожи и да вземе имението.

Малена се връща в Каракас, за да се срещне с баща си. Тя е крайно изненадана, когато чува новите правила, които той настоява да спазва.

Една изненада!

Настъпва часа за четене на завещанието. Естела таи огромни надежди, че след това ще може да спаси имението. В завещанието си, Ема моли за прошка заради изневярата и оставя на Естела една скромна сума, която, за съжаление, не може да спаси имението. Естела е много отчаяна, убедена, че ще изгуби имението. Тя отново намира утеха в прегръдките на Адриано. Болката кара Естела да вземе едно ужасно решение – да продаде имението и да сложи край на брака си с Адриано. Адриано е много изненадан от думите на Естела. Той се опитва да й демонстрира силата на чувствата си и да я убеди, че може да му се довери и да приеме помощта му.

Рикарда обикаля из имението и започва своите разследвания, за да разбере какво се крие там.

Всичко свършва!

След като разбира, че няма да има достатъчно пари, за да плати задълженията на имението, Естела решава да продаде земите си и да сложи край на брака си с Адриано, освобождавайки го от договора, който са сключили. Адриано е много наранен от това толкова жестоко отношение и позицията на Естела. Той изяснява какви са неговите чувства.

Мария получава обаждане от една жена, която събужда спомени от миналото.

Мария Клаудия и Ерминия се скарват. Гневът и болката завземат Ерминия.

Решен на всичко!

Адриано не приема предложението на Естела. Той е решен да продължи с брака си.

Ромуло открива Ураган, който умира. Той съобщава ужасната новина на Естела.

Кристина се обажда на съпруга си Фелипе и е изненадана от новината, че нейната голяма любов е в някакво имение с друга жена. Много изненадана от това обажда, Клара пита Фелипе коя е тази жена. С отговора си той слага край на мечтите й...

Орнела е готова да се върне във Венецуела, за да си върне изгубеното време.

Мария Клаудия, водена от амбиция, моли баща си да я отведе в Ню Йорк, където вярва, че може да получи живота, за който толкова мечтае.

Какво става с Малена!?

Пури продължава да изневерява, докато Малена заминава за Сан Хасинто, за да търси брат си, но по пътя се запознава с Ромуло, който събужда най-интимни желание.

Марио се притеснява от брака на Адриано и му се обажда, за да го упрекне за решението, но Адриано му се противопоставя.

Рикарда и Естела се срещат и едно предложение може да се окаже това, което Естела е чакала.

Ураган оживява благодарение на Адриано. Естела има причина да бъде щастлива и не пуска Адриано да си тръгне.

Клара и Фелипе не могат да прикрият привличането, което съществува между тях, а Данте става свидетел.

Гастон и неговият съучастник се срещат и обсъждат сдружаване с цел да останат с цялото имение.

Естела решава да продължи да се бори за спасяването на земите си.