Истинска звезда (Totalmente Demais)

Пета част

Жонатас обещава на Артур да не пречи на Елиза!

Жонатас обещава на Артур, че няма да пречи на Елиза, докато е на работа.

Лили информира Жермано, че смята да дари всички вещи на София на една благотворителна организация.

Жонатас си отмъщава на Жакаре.

Лу вижда Рафаел с друга.

Жонатас споделя с Розанжела, че се страхува да не би Елиза да се отдалечи от него.

Елиза сънува „Светлините на града“ - Елиза и Жонатас имат една красива вечер, изпълнена с любов и първия път, когато червенокосата присъства на кино прожекция е и първия път, когато се отдава на любимия си. Филмът „Светлините на града“ е фон на този романтичен момент. За това, девойката не забравя филма и дори го сънува, като вижда себе си като цветарката, а младежът – като безделника. В съня, Жонатас купува цвете от момичето, а също така спечелва пари, за да ѝ помогне; освен това, младежът побеждава Жакаре в една схватка на капоейра. Дори в съня си, въпреки че е много благодарна на  Жонатас, историята не свършва със събирането им, а той е задържан.

Фабиньо обещава на Лили да докаже на Жермано, че заслужава един шанс.

Жермано моли Рафаел да не говори с него, нито думичка.

Лорена пита Артур дали Каролина и Жермано имат връзка.

С най-добри намерения, Фабиньо решава да отиде без Жонатас в общността близо до река Тамандуа в компанията на Лейла и Жамайка. За нещастие, забъркват се в неприятно недоразумение. Жителите от района нямат доверие в искрените намерения на Фабиньо, още повече когато Лейла пристига с камера, за да направи записи за нейния документален филм. Появяват се полицаи на сцената с доста заплашителен тон.

Фабиньо, Лейла и Жамайка са арестувани!

Фабиньо, Лейла и Жамайка са задържани заради пререкания с властта.

Лорена казва на Пиетро, че ще свали Каролина.

Жермано съобщава на Лили, че Фабиньо е задържан.

Елиза споделя с Жонатас, че е много притеснена за първата фаза на конкурса.

Зе Педро освобождава Фабиньо и приятелите му от ареста.

Фабиньо изпитва ревност от Жонатас, когато Жермано хвали младежа.

Елиза гледа един филм с Артур и се развълнува като си спомня за Жонатас.

Апаресида се чувства неудобно като вижда Артур да прегръща Елиза. Бизнесменът се оттегля.

Касандра задържа Елиза в банята и отмъква роклята ѝ!

Фабиньо моли Жонатас да поеме повече отговорности в неговия проект.

Каролина уволнява Лу.

Рафаел успява да убеди Каролина да наеме Лейла като стажантка. В крайна сметка спасява и работата на Лу.

Касандра заключва Елиза в банята и открадва роклята на бившата цветарка.

Касандра умолява Каролина да не я гони от конкурса и обещава да направи всичко, което журналистката ѝ заповяда.

Елиза се разчуства от близостта на Артур.

Каролина се разплаква, когато Артур потвърждава, че не иска да има дете от нея!

Артур моли Елиза да му прости, че се е приближил до нея.

Каролина забелязва, че Артур ревнува Елиза от Жонатас: След множество обърквания и недоразумения, в първия етап на конкурса Момиче Истинска звезда, идва ред на Елиза да позира пред обектива на Рафаел. Въпреки че е облечена в прекрасна рокля и има модерен грим, червенокоската се чувства малко неудобно пред камерите. Фотографът се опитва да я насърчи, но само влошава положението. Пиетро е малко притеснен. Артур прави опит да ѝ говори, но Каролина се намесва и му напомня за една клаузите в техния облог. За изненада на всички се появява Жонатас и червенокоската се усмихва. Елиза се вслушва в съветите на Наташа и моли „приятеля“ си да я придружи на репетицията. Елиза обяснява на Даниел, че се е почувствала добре като е видяла Жонатас и вярва, че той ще ѝ помогне.

Веслей моли Монтаня да му помогне да стане футболист.

Флорисвал се ядосва, когато Каролина настоява той да закара Елиза и Жонатас с колата.

Лу благодари на Рафаел, че е спасил работата му.

Рафаел се забърква с една от кандидатките в конкурса: след като е изкарал цял ден с фотоапарата в ръка, за да снима красавици - участничките в конкурса, Рафаел би трябвало да се чувства добре. В студиото се връща една от участничките, защото си е забравила очилата и пита красивия младеж дали може да ѝ помогне да изглежда по-добре пред камерите. Изненадан от поведението на момичето, фотографът се поддава на изкушението. Лу наблюдава сцената, която се разиграва пред очите ѝ. Но Пиетро изгонва асистентката от тям.

Каролина се разплаква, когато Артур я уверява, че не иска да има дете от нея: Артур не понася приказките на Каролина за желанието да стане майка и има дете от него. Но това, което собственикът на „Ескалибур“ не очаква е да чуе същото и от Дориня. Домакинята се възползва от посещение при този бонвиван, за да мине директно на темата и го пита дали наистина не иска да има дете от Карол. Каролина се опитва да смени темата и сложи край на разговора, но не успява. Собственикът на агенцията търси бягство в кафето, което преглъща така, както и коментарите на двете сестри.

Жандира предупреждава Маристела, че Флорсивал се е отправил към дома на Розанжела.

Пиетро разпитва Каролина за чувствата ѝ към Артур.

Елиза ревнува от Лейла!

Фабиньо признава на Лейла, че изпитва ревност към Жонатас: без да го знае, Лейла влиза в полезрението на Елиза. Червенокоската си умира от ревност, когато журналистката се среща с Жонатас в Курисика. Истината е, че тя иска само да придружи служителя на Бастили до района на река Тамандуа, за да снима своя документален филм. Жонатас обяснява на ревнивата си приятелка, че момичето е гадже на Фабиньо. Въпреки обясненията на Лейла, че става дума само за професионални отношения, Елиза минава покрай Жонатас без да се сбогува с него. Журналистката стига до извода, че става дума за сцена на ревност.

Жожо чува Апаресида да коментира с Артур, че баща ѝ се интересува от Елиза.

На Елиза не ѝ харесва това, че Лейла ще придружи Жонатас.

Касандра обвинява Рафаел, че е фаворизира Ана Паула в конкурса.

Жакаре и Брасо влиза в студиото на Рафаел и откриват снимка на София:  Жакаре е убеден, че много лесно ще спечелят пари с оборудването от студиото на Рафаел. За изненада на Брасо, престъпникът се спира, когато вижда снимка на София сред вещите на фотографа. Обяснява, че това момиче е било негово, качила го е в рая, а след това го е запратила в ада. Нарича я Нина (вместо София) и я уверява, че няма да я забрави.

Жонатас и Лейла са притеснени от раздразнението на Фабиньо: сега е ред на младия наследник на Бастили да направи сцена на ревност. На Фабиньо не му харесва като вижда Лейла и Жонатас, когато двамата се връщат от пътуването си до река Тамандуа. Той изненадва и двамата като отбелязва, че както изглежда, двамата много добре са се забавлявали.

Елиза печели първия етап на конкурса!

Касандра споделя с Аделе, че се страхува да не я елиминират от конкурса.

Артур и Каролина се разбират.

Елиза печели първия етап от конкурса.

Брасо предупреждава Жакаре, че снимката му е изложена в полицейския участък.

Еузебия се притеснява, когато Лили споделя, че би искала да открие кой е мъжът, който е написал обяснение в любов за София.

Елиза разказва на Дейзи, че е спечелила първия етап от конкурса.