Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Последна серия

Ана Хулия отива в селвата. Там научава какво се е случило с приятелите ѝ.

В дома са се събрали тримата братя – Хуанчо с Маруха, Себастиан и Чари, както и Рейналдо. Той иска да се види с Ана Хулия в клиниката, но не знае, че тя е заминала за Гранд Савана.

Шаманът на индианското племе казва на Ана Хулия, че е знаел, че ще се върне и ще довърши мисията си. Ана Хулия пита шамана дали може да осинови дете, останало без майка след наводненията. Ана Хулия е радостна, че може да осинови детето. Тогава си спомня за разговорите с Рейналдо, който ѝ предлага да осиновят дете, ако не могат да имат деца.

Рейналдо си играе с Андреита и е тъжен, защото истинската майка на момиченцето си е тръгнала. Най-много го боли заради това, че не може да направи нищо, за да върне Ана Хулия. Той си спомня за думите на Ана Хулия, че има нужда да бъде майка и след това, как си играе с дъщеря им.

Ана Хулия се радва на детето, което ще осинови и му разказва как ще си живеят заедно... Тя благодари на Бог за щастието, с което я е дарил.

Баярдо разговаря с индианеца и му разказва какво е станало с дъщеря му и Себастиан. Баярдо се радва, че може да диша покойно и че е свободен най-накрая.

Прислужниците в дома на Габалдон обсъждат Рейналдо, който според тях е отличен баща... Маруха зарадва едната прислужница, като ѝ връща децата, чието попечителството е спечелила.

Ана Хулия обещава на детето да го запознае с дъщеря си. Докато говори на детето, Баярдо изненадва Ана Хулия. Той ѝ казва, че е последния човек, когото е очаквал да види там. Пита я за детето и тя му отговаря, че вече е неин син. Двамата си припомнят какво са преживели. Ана Хулия го пита защо е в селвата, след като е искал да се върне в Каракас и да си върне живота. Той ѝ признава, че е осъзнал, че животът му вече е в селвата. Докато разговарят се появява Рейналдо с Андреита на ръце. Ана Хулия е много щастлива да види дъщеря си. В това време, Баярдо си тръгва тихомълком. Двете деца много бързо се разбира...

Валерия се сбогува със свещеника и отбелязва, че както изглежда, тя е изгубила всичко и е останала сама. Свещеникът ѝ обяснява, че не може да се изгуби нещо, което не е притежавала. Валерия не може да приеме, че животът ѝ толкова много се е променил. Свещеникът ѝ казва, че не може да се гради щастие върху нещастието на другите. Валерия осъзнава, че е така и признава, че Рейналдо винаги е бил влюбен в Ана Хулия и връзката ѝ с него е била обречена от самото начало. Валерия се надява да изгради отново живота си. Валерия се надява родителите ѝ да ѝ се зарадват, когато отиде в Мадрид...

Хуанчо и Маруха обсъждат щастието на близките си – Ана Хулия и Рейналдо. Маруха отбелязва, че напоследък е станала много чувствителна, а Хуанчо я утешава...

Ана Хулия не може да повярва, че Рейналдо е завел дъщеря им, за да остане с нея. Той я уверява, че Андреита трябва да бъде с майка си. Ана Хулия не може да повярва и се разплаква от щастие. Тя не може да разбере как е решил да се отдалечи от детето. Той я уверява, че не е било лесно решение, но е сметнал, че така е редно. Ана Хулия му благодари за щастието, с което я е дари, занасяйки ѝ дъщеричката. Двамата се прегръщат.

Валерия се сбогува със свещеника и го моли да ѝ изпраща снимки на малката, когато има възможност. Лоренсо вярва, че Бог забавя, но никога не забравя. Мартина се надява Валерия да се оправи. Тя е натъжена, защото малката вече не е в къщата.

Ана Хулия разказва на Рейналдо за детето, което е осиновил. Рейналдо е изненадва. Ана Хулия му признава, че е решила да осинови момченцето, защото го е открила само и е усетила, че има нужда от помощ и майка, най-вече. Рейналдо моли момченцето да пази майка си и сестричката. Рейналдо моли Ана Хулия да му позволява да вижда Андреита. Рейналдо се сбогува с нея и с децата, след което си тръгва. Ана Хулия си признава, че Рейналдо е най-добрият мъж, когото е срещала.

В клиниката, Хуанчо е изненадан от персонала с един многозначителен подарък – плюшена играчка с бележка, в която го питат дали е видял братчето. След това попада на още една плюшена играчка с подобна бележка. Накрая се появява Маруха с терлички в ръце и му съобщава, че ще стават родители. Хуанчо е щастлив, прегръща и завърта Маруха, след което я целува. Персоналът от клиниката ги поздравява, а Хуанчо не може да скрие радостта си.

Рейналдо върви сам и си спомня за срещата с Ана Хулия. Един джип го настига. В него са Ана Хулия и децата. Рейналдо е изненадан. Ана Хулия го пита дали иска да се събере със семейството си. Тя го пита дали иска да тръгнат с него, защото те искат... Рейналдо е щастлив от решението ѝ да бъдат едно голямо семейство... Двамата се прибират в Каракас. Те се радват на децата си, гледайки ги докато спят. Ана Хулия не може да повярва, че съществува такова голямо щастие. Двамата се целуват щастливи, защото чувствата им са споделени. След това се отдават на страстта в спалнята си. Ана Хулия му напомня, че е искал да говори с нея, а той ѝ казва, че всъщност не иска да говорят много... Отваря шампанско и вдига тост: за новото начало. Тя вдига тост – тяхното щастие никога да не свършва. Рейналдо напомня на Ана Хулия, че му е дала обещание, което все още не е изпълнила – при раздялата им преди да претърпи катастрофата. Ана Хулия му казва, че го обича. Той отбелязва, че са изминали повече от две години, през които не я е чувал да казва това. Уверява я, че той също я обича. Двамата се отдават на любовта си.

В дома на семейство Габалдон, всички са готови и се поздравяват. Ана Хулия запознава сина си с останалите членове на семейството. Всички го поздравяват и му се радват. Хуанчо се възползва, че всички са заедно и единни, за да пожелае на всички щастие и съобщава голямата новина – той и Маруха ще стават родители. Пристига съдия, който жени отново Хуанчо и Маруха. Маруха е подготвила изненада за всички – група, която пее на живо.

След време, Себастиан и Чари завеждат сина си при дядо му. Роки признава на малкия, че не е добър рибар, за това закача купена предварително риба на въдицата. Себастиан веднага усеща „измамата“, но въпреки това, всички се забавляват, че са заедно... по-късно, Роки страда, защото е сам и неговата голяма любов не е с него. Той си спомня какво е преживял в селвата, преследван и страхувайки се за себе си и дъщеря си... Той си помня как се е срещнал с Ана Хулия и какво са преживели заедно... раждането на внука му... раздялата с Ана Хулия... Въпреки че е сам, той е благодарен, че е имал щастието да изживее всичко това...

Рейналдо и Ана Хулия са щастливи заедно. Разговарят за любовта си и живота си заедно. Най-вече за съдбата, която се е погрижила да запази любовта им жива. Рейналдо пита Ана Хулия дали би приела да се омъжи отново за него. Тя приема щастлива...

Край!