Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Дванадесета част

Истините разкриват намеренията на Валерия!

Валерия проследява Корина до кабинета ѝ, за да я упрекне за предателството ѝ – не е подменила резултатите от ДНК-анализа и така е действала в полза на Ана Хулия. Спорът между двете се задълбочава и не разбират, че в кабинета се намира Ана Хулия, която се е скрила и чува всичко. Валерия е разкрита, както е очаквала Ана Хулия от самото начало. Какво ще направи сега Ана Хулия?!

В това време, Тамара се среща с комисар Янес, за да разбере дали е вярно това, което е открила в делото – че Баярдо е убиец, изпуснат от правосъдието. Какво планира Тамара с тази информация?!

От друга страна, Кайо продължава с опитите си да убеди Рейналдо, че законната майка на Андрея Каролина е Валерия, поради което трябва да я подкрепи във всичко и да се разведе с Ана Хулия. Ще падне ли Рейналдо в капана, който му залага собствения му баща?!

Ще попадне ли Баярдо в затвора?!

Араухо планира среща с комисар Янес, на която Баярдо да предаде доказателствата, които потвърждават, че Кайо Габалдон е опасен престъпник и е наредил да убият съпругата му. Когато пристига на мястото на срещата, Баярдо е заловен от хората на Янес. Ще бъде ли арестуван и хвърлен в затвора?!

Хуанчо и Маруха се срещат в един ресторант, за да изпълнят, всеки за себе си, диетата, която е им е назначена от лекаря. Но пристига Корина и ги вижда заедно. Тя се заклева да си отмъсти.

Когато Хуанчо се прибира в дома на семейство Габалдон, Корина се изправя срещу него и настоява за обяснение – какво е правил с бившата си съпруга в един ресторант. Ще успее ли Хуанчо да се измъкне?!

Ана Хулия получава ужасна новина – дъщеря ѝ е болна и е настанена в болница. Какво ще се случи с момиченцето?!

Разговори и спорове между Валерия и Рейналдо!

Рейналдо отива да посети Ана Хулия с Андрея Каролина. Той носи като подарък снимки на малката, за да може Ана Хулия да види най-важните моменти от развитието на дъщеря си. Изненадващо, пристига Валерия и упреква Рейналдо за това, че е завел малката там без нейно разрешение. Как ще приключи този спор?!

Арауха измисля план заедно с Клаудия. Те искат да открият сейфа на Кайо, в който се намира пистолета, с който е убита съпругата на Баярдо. Докато Клаудия отива на летището с Кайо, Араухо влиза в апартамента и отваря сейфа. Но за нещастие, Кайо решава да се върне в апартамента си и пристига точно в момента, в който Араухо изпълнява мисията си. Ще бъде ли разкрит целия план на Клаудия?!

Разкриване на чувствата!

Ана Хулия излиза свидетелското място и излага своите чувства пред съда. Тя подчертава, че винаги е мечтала за дете и че всичко, което е направила е било от самото начало да попречи на Валерия да признае пред Рейналдо, че е предоставила утробата си. Валерия също се защитава и излага своите мотиви. Излиза, че всичко, което е направила, е било за доброто на детето и за да не се наруши семейната среда, с което може да се навреди на физическото и психическото ѝ здраве. Съдийката изслушва аргументите им и разглежда документите по делото, преди да вземе решение. В чия полза ще е присъдата?!

Дали завинаги е умряла любовта?!

Цялото семейство Габалдон и поканените на сватбата не могат да повярват на това, което виждат: Кайо Габалдон е задържан от полицията за това, че е опасен престъпник. Обвинен е в контрабанда и в убийство. Клаудия извиква пред всички гости, че Кайо е виновен за смъртта на родителите ѝ. Баярдо го посочва като убиеца на съпругата си и че е заложил капан, за да изкара него виновен. Хуанчо и Рейналдо се противопоставят на комисар Янес, обвинявайки го, че извършва лудост. Но Янес им показва доказателствата и Себастиан потвърждава информацията. Ана Хулия също е изненадана от случващото се. Когато тя е приближава до Баярдо, за да го подкрепи, той ѝ напомня, че тя се е усъмнила в невинността му и е повярвала на лъжите на Кайо. Ана Хулия се чувства наранена, а Баярдо се отдалечава от нея. Дали любовта им е умряла завинаги?!

Ще се развеждат?!

Клаудия посещава Кайо в затвора, за да се наслади на отмъщението си. Кайо я обижда и я нарича предателка, а Клаудия го нарича убиец. По време на „размяната на любезности“ пристига Баярдо и положението е влошава.

Кайо се чувства все по-отчаян в затвора, още повече, когато Хуанчо и Себастиан го посещават и го упрекват за лъжите, с които се е преструвал на достоен мъж, докато в действителност е един опасен престъпник. Но надеждите на Кайо не са умрели напълно, особено след като Пачеко и Хайро планират как да го освободят. Дали ще успеят да го освободят, за да може да си отмъсти?!

В това време, Маруха е подготвила всичко за развода на Рейналдо и Ана Хулия. Тя самата ги моли да премислят добре, преди да решат. Двамата остават мълчаливи и замислени. Ще се разведат ли?!

Как ще приключи тази среща?!

Валерия научава, че Рейналдо се е развел с Ана Хулия. Тя го кани на интимна вечеря, на която планира да го съблазни. Ще падне ли Рейналдо в мрежите на Валерия?!

В това време, Маруха се среща с Хуанчо, за да му предаде едни документи, но като го вижда толкова разстроен, започва да го утешава. Накрая двамата се целуват страстно, но са изненадани от появата на Корина. Как ще приключи тази среща?!

Комисар Янес е подготвил всичко за транспортирането на Кайо до съда. Но той не подозира, че Пачеко и Хайро го следват, защото планират да освободят шефа си. Ще успеят ли?!

Буря от страсти!

След зрелищното спасяване на Кайо, той моли съучастниците си да го заведат на сватбата на Себастиан, тъй като на нея са се събрали всичките му врагове. Дали ще свърши с трагедия тази сватба?!

Междувременно, без да подозират за опасността, която е надвиснала, гостите започват да се забавляват на сватбеното тържество. Рейналдо се възползва от възможността да се сближи с Ана Хулия. По време на танца, той ѝ признава, че я обича искрено и я целува със страст, без да се замисля, докато Баярдо и Клаудия ги наблюдават. Ревността завладява Баярдо, когато вижда как Ана Хулия отвръща на тази целувка. Как ще приключи тази буря от страсти?!

Какво ще поиска в замяна на спасяването на дъщеря ѝ!?

Себастиан и Чари отиват на меден месец в Колония Товар. След толкова много препятствия и разочарования, най-накрая могат да се насладят на любовта си. Но двамата не подозират, че като част от отмъщението на Кайо против Баярдо включва нападането там, където най-много ще го заболи – дъщеря му. Когато Чари остава сама в стаята, Пачеко и Хайро се промъкват и я отвеждат. По-късно Себастиан разбира какво е станало, но вече е прекалено късно – мъжете я предават в ръцете на Кайо. Отмъщението започва – Кайо се обажда по телефона на Баярдо. Какво ще го помоли в замяна на свободата на дъщеря му?!

Трагедия или щастлив край?!

За да спаси живота на Чари, Баярдо отива да се срещне с Кайо. Той се сблъсква с изненадата, която му е подготвил Кайо – Чари е облепена цялата с експлозиви. С детонатор в ръка, Кайо заплашва Баярдо и го принуждава да му се моли за живота на Чари.

В това време, комисар Янес хваща следите на Кайо и научава къде е мястото на срещата му с Баярдо. Той не разбира, че Рейналдо, Хуанчо и Себастиан го следват. Всички пристигат на мястото и синовете на Габалдон са изненадани да видят до къде може да стигне злобата на баща им. Кайо се вижда притиснат от всички страни и заплашва да взриви Чари, ако не го оставят да избяга.

Историята е към своя край!

Продължава смъртоносната схватка между Кайо и Баярдо. Кой ще изгуби живота си?!

В същото време, съдийката е готова да вземе решение по делото за попечителството над Андрея Каролина. Кого ще определи като законна майка на момиченцето – Ана Хулия или Валерия?! Всички става известно в последния епизод...