Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Единадесета част

Вярва ли Рейналдо на думите на Ана Хулия?!

Рейналдо успява да освободи Ана Хулия от затвора. Той се възползва от положението, за да я отведе в един ресторант, където могат да разговарят на спокойствие за това, което най-много го интересува – истината около раждането на дъщеря му. Ана Хулия му разказва всичко за договора, който са сключили Валерия и как е научила, че Андрея Каролина е нейна дъщеря. Рейналдо показва, че се съмнява в думите на Ана Хулия. Дали ще ѝ повярва или ще продължи да мисли, че не е добре с главата?!

Тамара пристига в ресторанта и вижда Рейналдо и Ана Хулия заедно. Тя веднага се обажда на Валерия, която я моли да ѝ каже къде са те. Дали ще успее Виктория да попречи на Ана Хулия да убеди Рейналдо?!

Между чука и наковалнята – ще се изясни ли всичко?!

Ребека се среща с Валерия и я упреква за това, което прави срещу Ана Хулия. Валерия отговаря по много груб начин, което става причина за скарване между двете. Ребека притиска Валерия и я принуждава да разкрие веднага цялата истина на Рейналдо.

След разкритията на Ана Хулия, Рейналдо премисля всичко и стига до извода, че единствената личност, която може да изясни всичко, е Корина. За това отива да я търси в стаята ѝ, за да я накара да му разкаже всичко. Корина изпада в паника. Ще каже ли истината?!

Баярдо и Чари се подготвят за бягство. Хайро и хората му ги следят, за да ги елиминират, както им е наредил Кайо Габалдон. Ще успеят ли да избягат от тези престъпници?!

Едно доказателство може да изясни всичко!

Рейналдо се обажда на всеки един член от семейство Габалдон. Той иска да събере близките си, които са заинтригувани какъв може да е мотива на това събиране. Когато започват да се събират, напрежението започва да расте, най-вече заради присъствието на Ана Хулия и Валерия. Разговорът не закъснява и започва жестоко обвиняване. Валерия настоява, че Андрея Каролина е нейна дъщеря. Ана Хулия отрича думите ѝ и се заклева, че Андрея е нейна дъщеря. Близките подкрепят както едната, така и другата. Когато спорът става непоносим, Рейналдо нарежда на всички да замълчат и съобщава мотива, поради който е събрал цялото семейство: той е решил, че единственият начин да изясни всичко, е да направи ДНК-анализ на Андрея Каолина, за да се разкрие най-накрая коя е истинската майка на момичето. Какво ще направи Валерия, за да предотврати анализа, който може да разкрие лъжата ѝ?!

Съдебно ограничение!

Решението на Рейналдо да направи ДНК-анализ, за да разкрие загадката около майката на Андрея Каролина, предизвиква полемика. Валерия убеждава Кайо Габалдон, че извършването на такъв анализ е лудост, от една страна, и унижение за нея, от друга. За това, Кайо се изправя срещу Рейналдо и му забранява да продължава с тази лудост. Освен това го уверява, че Ана Хулия е луда и нейните намерения са да сложи край на брака му.

Въпреки това, Валерия не е доволна с положението и отива в съда, за да поиска ограничителна заповед, която да забранява на Ана Хулия да се доближава до момичето. Като научава за това, Рейналдо е твърдо против тази стъпка на Валерия. Но тя го уверява, че няма друг избор, освен да се съгласи с нея, защото в противен случай, Ана Хулия ще отиде в затвора. В каква посока ще поеме този спор?!

ДНК-анализа!

Маруха решава да помогне на Ана Хулия отново да заживее в дома на семейство Габалдон. Валерия се отчайва и предпочита да остави Ана Хулия да се среща с дъщеря ѝ, отколкото да търпи постоянно да я вижда заедно с Рейналдо. Но Валерия не се спира до тук. Тя се опитва да убеди Корина да ѝ помогне с ДНК-анализа и да фалшифицира резултатите, за да стане ясно на всички, че тя е майка на Каролина. Ще успее ли да я убеди?!

Маруха, който предвижда възможността от такава измама, уверява Рейналдо, че няма да позволи изследванията да се проведат в клиниката на Габалдон. Въпреки всичко, Тамара, адвокатката на Валерия, е подготвила всички документи, за да може Валерия да получи попечителството над детето. По ирония на съдбата, Маруха и Тамара се изправят лице в лице... срещат се съперничещите адвокати!

Валерия замисля нов план!

Корина решава да следи Хуанчо, защото е сигурна, че той отново ще се срещне с любовницата си. Корина го проследява до същата сграда, в която Хуанчо е имал предполагаема среща предния ден. За да не бъде разкрита, тя се качва по стълбите и когато стига на етажа, на който е апартамента, вижда да пристига Маруха. Корина се изненадва, защото осъзнава, че Маруха е любовницата на Хуанчо. Ситуацията се усложнява, защото когато решава да влезе в стаята, за да ги „хване на местопрестъплението“, пристига Ана Хулия. Как ще завърши срещата между Корина и Ана Хулия?!

Валерия пуска в ход новия си план. Симулирайки нервна криза, тя напуска дома на семейство Габалдон, плачейки, с детето на ръце. Рейналдо се опитва да я утеши, при което тя го моли да поиска развод от Ана Хулия. Уверява го, че само така ще бъде напълно щастлива. Ще падне ли Рейналдо в мрежите на Валерия?!

Готвачът...

Клаудия използва своя сексапил, за да убеди Кайо да прибере годежния пръстен в неговия сейф. Тя използва възможността, за да види каква е комбинацията за отварянето му. Когато Кайо се оттегля в стаята си, Клаудия успява да отвори сейфа. Какви тъмни тайни ще разкрие!?

Хуанчо отива в ресторанта на Араухо и моли да го запознаят с готвачка, който случайно се оказва Баярдо. Какво ще стане, когато се срещнат?!

Маруха успява да убеди съда да разреши извършване на ДНК-анализ, за да се докаже, че Андрея Каролина е дъщеря на сестра ѝ. Валерия научава и настоява Корина да разучи в коя лаборатория ще се извършат изследванията. Ще успее ли да приложи своя план да подмени резултатите?!

Ще се измъкне ли Кайо?!

Ана Хулия, Рейналдо и Маруха отиват заедно с Андрея Каролина, за да направят ДНК-анализ, с който да се докаже коя е истинската майка.

Валерия научава в коя лаборатория ще се проведат изследванията, а Корина, използвайки положението си на главен лекар, успява да влезе в лаборатория и да вземе изследванията. Ще има ли смелостта да подмени резултатите, за да помогне на Валерия!?

Кайо Габалдон се среща с комисар Янес, за да се опита да го купи и да разчита на неговите услуги. Но започва престрелка между престъпници, в която Кайо се оказва без изход. Ще изгуби ли живота си при този инцидент?!

Нарушаване на мълчанието!

Клаудия намира доказателства, които показват, че Кайо се занимава с контрабанда. Заедно с Роке подготвят своето отмъщение. Ще успеят ли да провалят Кайо?!

В това време, Кайо е изпълнен с мечти около предстоящата си сватба.

Накрая настъпва часа на истината. Рейналдо събира цялото семейство, за да прочете в тяхно присъствие резултатите от ДНК-анализа и да сложи край на съмненията, които толкова много го измъчват. Ще се разкрие ли тайната, която обвързва Валерия, Ана Хулия и Корина?! И дали Ана Хулия ще успее да оправдае поведението си?! Или Корина е подменила резултатите, за да спаси Валерия?!

Една истина ще определи съдбата на всички. Ще се изясни ли коя е истинската майка на Андрея Каролина или интригите ще продължат?!

Разкритие!?

Всички от семейство Габалдон са потресени от разкритието, че Ана Хулия е майката на Андрея Каролина. Кайо упреква Рейналдо за това, че се е оставил да го измамят, а след това заявява на Ана Хулия, че никога няма да ѝ прости за това, че е намерила утроба под наем зад гърба на Рейналдо.

По време на това напрегнато събиране, Валерия се среща с Тамара, за да уточнят следващата стъпка, която трябва да направят по законен път. Съвсем случайно, Валерия е открила папка на Кайо, в която намира съобщение за полицейско издирване на Баярдо. Тамара преглежда документите и открива, че Баярдо е търсен от правосъдието през последните 10 години, по обвинение, че е убил съпругата си. Както Тамара, така и Валерия откриват в това оръжие, което могат да използват против Ана Хулия и по този начин да ѝ отнемат детето.

Ана Хулия отива в църквата, за да благодари на Бог за това, че истината най-накрая е излязла наяве. Малко след нея пристига Рейналдо. Двамата си разменят продължителни погледи. Как ще приключи тази среща?!