Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Десета част

Ще излезе ли наяве истината!?

Баярдо и Себастиан пристигат на мястото на срещата, където заварват Кайо Габалдон и миньорите, които смятат да работят за него при контрабандата на диаманти. Себастиан не може да повярва на очите си – баща му е престъпник. Младежът остава шокиран. В това време, воден от омразата, която изпитва към Кайо, Баярдо изважда пистолета си и го насочва към врага си, решен да го застреля. Ще позволи ли Себастиан на Баярдо да убие баща му?!

Валерия и Ана Хулия водят ожесточен спор относно предложението на Валерия, че ще разкрие истината само след като се разведе с Рейналдо. Ана Хулия отказва, защото знае, че само така може да притисне Валерия да разкрие истината. Най-неочаквано, по време на разговора между двете, се появява Рейналдо. Ще му кажат ли истината в лицето?!

Какво ще съобщи Кайо?!

Цялото семейство Габалдон се събира на вечеря, за да посрещнат Кайо Габалдон от пътуването му до Италия. Но събирането става център на събития: Себастиан се възползва от положението, за да свали маската на баща си с видео, което е направил и на което се вижда как сключва сделки с трафикантите. Как ще реагира семейството?!

От друга страна, Валерия подготвя капан за Ана Хулия, изпращайки я на посещение при дъщеря ѝ в имението. Какъв е този път плана ѝ?!

Семейството очаква важно изявление на Кайо. Каква новина ги очаква?!

Гневът завладява Кайо Габалдон!

Ана Хулия се отчайва като научава къде е дъщеря ѝ и разказва цялата истина пред семейство Габалдон. Но те не ѝ вярват и Валерия се появява като спасителка, дава ѝ успокоително и пуска в ход своя план. Както Рейналдо, така и братята му мислят, че Ана Хулия полудява, а Валерия като психиатърка се възползва, за да налее още масло в огъна. Каква съдба очаква Ана Хулия?!

Баярдо се притеснява за Себастиан. Той мисли как да открие видеото, което обвинява Кайо Габалдон в престъпления и благодарение на което ще може да го арестува. Той не подозира, че точно в този момент, Себастиан се конфронтира с баща си, показвайки му видеото, което е направил. Гневът завладява Кайо и той скача срещу сина си, настоявайки да му каже кой му е дал това видео. Дали Себастиан ще издаде Баярдо? И дали Кайо ще посегне на живота на собствения си син?!

Чари получава чудо!

Ана Хулия успява да избяга от дома на семейство Габалдон, отвеждайки дъщеря си. Валерия открива какво е станало и се обажда на Рейналдо, молейки го за помощ. Рейналдо не вярва, че Ана Хулия е способна на нещо толкова ужасно, но това е добре дошло за Валерия, която е възползва от ситуацията, за да обяви Ана Хулия за луда. Тя се обажда в полицията, за да я задържат. Дали Ана Хулия ще бъде заловена и хвърлена в затвора?!

Чари се бори със своята слепота след като научава, че е травматично състояние. Моли Девата да ѝ помогне. Изведнъж, като истинско чудо, очите ѝ отново започва да виждат.

Докато агонизира заради инфаркта, Кайо Габалдон моли да заведат при него Себастиан, защото иска да си поговорят, но синът му е заминал за селвата, за да се срещне с Чари и Баярдо. Ще му кажат ли, че мъжът, който ги преследва най-безмилостно, е собствения му баща?!

Видеото!

Ана Хулия продължава своето бягство с малката, с намерението да я отведе в селвата. Но колата, с която пътува се чупи и я оставя на средата на пътя. Ана Хулия се отчайва, без да знае какво да прави, докато полицията е по петите ѝ. Дали ще попадне отново в затвора? Ще изгуби ли дъщеря си завинаги?!

При възстановяването след прекарания инфаркт, Кайо Габалдон нарежда на Пачеко да разучи кой е записал видеото, което го разкрива като престъпник, за да може след това да го елиминира.

Себастиан, който отива в селвата, за да бъде със сина си и Чари, се среща с Баярдо, който го пита какво се е случило с видеото, което му е дал. Дали ще има смелостта да му каже цялата истина? Ще се превърнат ли във врагове Баярдо и Себастиан?!

Ана Хулия избягва в селвата!

Рейналдо споделя с Мартина своите подозрения, че Ана Хулия е заминала с детето в Гранд Савана. Валерия чува този коментар. За това, тя настоява незабавно да замине за селвата, за да потърси Ана Хулия и да си върне дъщерята. Ще изпълни ли молбата ѝ Рейналдо?!

Баярдо е изненада от появата на Ана Хулия и дъщеря ѝ. Той не може да разбере как момичето е на годинка, когато през това време те са бягали от властите в селвата. Ще повярва ли Баярдо на истината на Ана Хулия?!

Себастиан се среща с чичо си – отец Лоренсо, и му разказва какво е открил за баща си. Кайо Габалдон е един престъпник и е виновник за смъртта на майката на Чари, като е натопил Баярдо, който сега се крие от властите. Отец Лоренсо остава шокиран от тази новина. Ще се изправят ли брат срещу брат?!

Животът на Баярдо - в опасност!

Ана Хулия разказва на Баярдо истината около раждането на дъщеря и. За Баярдо, това е една невероятна история. Той смята, че е било много рисковано от страна на Ана Хулия да отиде при него в селвата, тъй като е много опасно и тежко за нея, тъй като сега е обвинена в отвличане, а това може да бъде използвано срещу нея, за да ѝ отнемат дъщерята. За него това означава, че отново ще ги преследват. Ще обърне ли Баярдо гръб на Ана Хулия?!

Рейналдо подготвя всичко, за да замине за селвата в издирване на дъщеря си и Ана Хулия. Валерия настоява да тръгне с него, за да му попречи да разкрие цялата истина. Какво замисля сега Валерия?!

Кайо Габалдон дава зелена светлина на Пачеко да елиминира веднъж завинаги Баярдо. Пачеко се обажда на Хайро в селвата, за да му даде инструкции. Но не разбира, че разговорът му е чут от Себастиан. Какво ще направи младежа, за да спаси живота на бащата на Чари?!

Дали Кайо ще разкрие действията на Клаудия?!

Баярдо се е примирил, че Ана Хулия се е върнала в Каракас заедно с Рейналдо и дъщеря си, но болката го изгаря и той върви самотен през селвата, за да забрави мъката си.

Себастиан и Артуро пристигат в зоната, за да предупредят Баярдо за капана, който му подготвил Хайро. Но пристигат прекалено късно, тъй като Баярдо е изненадан от Хайро и хората му. Дали ще спаси живота си в тази смъртоносна схватка?!

Рейналдо съобщава на Валерия, че се връща с Ана Хулия и малката. След това Валерия се свързва с адвокатите си, за да подготви всичко за завръщането им. Какво замисля, за да раздели Ана Хулия от дъщеря ѝ?!

Клаудия открива в офиса на Кайо Габалдон едни документи, които са свързани с баща ѝ, но тя не подозира, че Кайо се е върнал и се кани да влезе в офиса си. Ще бъде ли разкрита от най-големия си враг?!

Осъществява се противопоставяне – как ще свърши всичко?!

Рейналдо и Ана Хулия пристигат в дома на семейство Габалдон с дъщеря си на ръце. Валерия отива да посрещне дъщеря си, следвана от останалата част от семейството. Ана Хулия се възползва от присъствието на всички, за да им обясни причините, поради които е решила да отведе малката. Тя разкрива цялата истина, обяснявайки им, че е нейната майка. Преди да пристигне, Валерия е провела едно загадъчно обаждане. Какъв план е подготвила?!

Баярдо е заловен от хората на Хайро и когато те са на път да го елиминират, Себастиан и Артуро се появяват, за да му помогнат. За да спаси Баярдо, Себастиан казва на престъпниците да го пуснат, че е син на Кайо Габалдон и за това трябва да изпълняват заповедите му. Баярдо е шокиран да чуе истината. Той не може да повярва, че бащата на внука му е син на най-големия му враг. Въпреки всичко, Хайро и хората му не му се подчиняват. Осъществява се противопоставяне, което може да има фатален изход...

Злобата на Валерия няма граници!

Себастиан признава на Чари, че баща му е Кайо Габалдон – мъжът, изпратил хора да убият майка ѝ. Чари остава шокирана и не може да повярва. Ще изостави ли Себастиан завинаги?!

Рейналдо прави всичко възможно, за да накара властите да оставят на свобода Ана Хулия и да не я затварят за предполагаемото отвличане на детето. Но комисарят му обяснява, че въпреки оттеглянето на обвинението, те трябва да проведат разследване и в зависимост от резултатите, ще оставят или не Ана Хулия на свобода. Какво бъдеще я очаква?!

Валерия научава за задържането на Ана Хули и не може да скрие радостта си. Корина забелязва това и не издържа, поради което я укорява. Между двете започва ужасен спор, който завършва с шамари. Изненадващо пристига Хуанчо и вижда всичко. Дали Хуанчо ще разкрие тайната, която крият?!