Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Седма част

Развихряне!

Валерия се скарва с Корина, защото отказва да каже истината за Андрея Каролина на Ана Хулия. Корина смята, че лъжата не може да продължава, но Валерия приема бебето като своя дъщеря и не е готова да я изгуби.

Рейналдо се оказва объркан от чувствата си към две жени и трудното решение, което трябва да вземе – с коя от тях да остане и да изживее остатъка от живота си.

Маруха не спира да трови ума на Ана Хулия, заклевайки се, че Рейналдо и Валерия са я предали. Тя я съветва да не се надява и да продължи живота си далеч от тях. За това, Ана Хулия решава да се върне в селавата и да потърси Баярдо.

Себастиан разкрива истината!

Ана Хулия и Рейналдо водят разгорещен спор, по времето на който се появява изненадващо Себастиан. Ана Хулия го разпознава, но не като брата на Рейналдо, а като мъжа, който е изоставил Чари бременна. В объркването, Ана Хулия упреква Себастиан за това, че е изоставил Чари с детето. По този начин Себастиан научава, че Чари го е излъгала относно бащинството на бебето. Какво решение ще вземе?!

В клиниката, Корина търси отчаяно Хуанчо, подозирайки го, че е забегнал отново с някоя. И това е вярно, но това, което не предполага е, че той е с Маруха, бившата му съпруга...

Ще се разкрие ли тайната!?

Рейналдо иска да разбере какво точно се е случило с неговата проба със семенна течност, която мистериозно е изчезнала от лабораторията. Той решава да разпита Ана Хулия, но Корина го умолява да не го прави. Това засилва подозренията на Рейналдо, който смята, че тя крие нещо. Ще разкрие ли какво?!

След като си спомня някои неща, Ана Хулия влиза в кабинета на Корина, където среща и Валерия. Тогава тя си спомня какво точно е това място – точно там са сключили договора за утробата под наем. Дали ще разкрие тайната?!

Баярдо научава, че Кайо Габалдон е бил на посещение в затвора, поради което изпитва страх за живота на Чари и детето ѝ, които не подозират, че Себастиан вече знае цялата истина и е пристигнал в Гранд Сабана, за да ги търси. Ще ги открие ли?!

Приключенията на Хуанчо!

Ана Хулия се изправя пред Валерия и настоява да каже истината на Рейналдо относно техния договор, който са сключили (Валерия да стане сурогатна майка на детето на Ана Хулия) и също така да признае, че Андрея Каролина е нейна дъщеря. Валерия се чувства притисната и търси начин да се измъкне. Ще успее ли да скрие истината?!

Себастиан открива Чари с детето му. Тя се страхува, защото си мисли, че той ще ѝ отнеме детето. Маргарита търси Ромуло, за да го помоли за помощ и двамата се сблъскват, а този сблъсък може да завърши с трагедия.

Хуанчо отново се захваща със своите малки любовни приключения. Корина го заварва в кабинета му да прави по-специален преглед на Вероника (заради болка в гърдите). Как ще приключи тази среща?!

Валерия – притисната!

Срещата между Ана Хулия, Рейналдо и Валерия привлича вниманието на Кайо Габалдон, който се присъединява към разговора им. Ана Хулия настоява Валерия да изясни, че момиченцето е плод на уговорката, която са сключили и според която Валерия трябва да стане сурогатна майка на детето на Ана Хулия. Към спора се присъединява и Маруха, което още повече изостря ситуацията. Ще каже Валерия истината сега, когато е притисната?!

Хуанчо без малко да бъде разкрит от Корина, докато пазарува в магазина. Измисля цял план, за да обясни пазаруването си. Но всичко се оказва много по-трудно, отколкото е мислел.

Себастиан търси детето си!

Вече на спокойствие, Ана Хулия, Валерия и Маруха порят коя е истинската майка на Ана Каролина. Ана Хулия и Валерия разказват на Маруха всичко свързано с уговорката, която са направили отново сурогатната майка, за да може Ана Хулия да сбъдне мечтата си да има дете. Но когато настъпва момента, в който трябва да стане ясно коя е майката на Ана Каролина, Валерия измисля план как да промени съдбата на двете.

Себастиан решава да потърси Чари и детето си в селвата, за да ги заведе в града. Баярдо научава за това и веднага си помисля, че това е план на Себастиан, за да вземе внука му. Това, което не може да си представи е, че Себастиан вече е срещнал внука му с дядо му, който е най-големия враг на Баярдо – Кайо Габалдон.

Ще успее ли да избяга Баярдо?!

Както Рейналдо, така и Ана Хулия, си дават сметка, че по закон все още са женени и рано или късно трябва да се изправят пред тази ситуация. Това поставя Валерия в позиция на защита – тя смята, че трябва да умолява Ана Хулия да даде развод на Рейналдо.

Кайо не приема детето на Себастиан и се съмнява, че в действителност става дума за негов внук. За това, той моли Пачеко да направи разследване, за да разбере дали Чари не подготвя измама.

От друга страна, в затвора, Баярдо започва да забелязва, че някои от затворниците го гледат много странно, като че ли нещо замислят срещу него. Дали ще успее да избяга от смъртоносния капан!?

Потайни срещи!

Детето на Чари се разболява изненадващо от странна треска, поради което трябва да бъде хоспитализирано незабавно. Докато е напълно отчаяна, Чари се среща с Кайо Габалдон, който се появява пред нея и ѝ се представя. Дали ще разбере, че се е сблъскала лице в лице с най-големия враг на баща си?!

Хуанчо и Маруха продължават със своите потайни срещи. По средата на една романтична среща в офиса на Маруха, изненадващо се появява Корина. Ще открие ли всичко?!

В затвора, страховете на Баярдо се потвърждават и другите затворници го нападат, ранявайки го смъртоносно. Ще оцелее ли?!

Разкриват се злините на Паола!

Баярдо е откаран по спешност в болницата, където лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота му, но прогнозите не са много обнадеждаващи, тъй като раната, която е получил, е много тежка.

В това време, Ана Хулия завежда Чари при специалист, за да прегледа очите ѝ и да провери възможността да си върне зрението. Дали е възможно?!

По време на спор, Маргарита казва на Артуро, че Паола е ходила в селвата, за да говори с Чари. Себастиан чува разговора им. Той стига до извода, че тя има нещо общо с тяхната раздяла, за това настоява Маргарита да му разкаже всичко.

По същия начин, Рейналдо чува разговор между Ана Хулия и Валерия, от който разбира, че Валерия е предложила утробата си, за да може Ана Хулия да осъществи мечтата си да има дете. Дали ще разкрие всичко Рейналдо?!

Баща и син – един срещу друг!

Жизнените показатели на Баярдо са много нестабилни и животът го напуска. Лекарите правят всичко възможно, за да го спасят. Ще успеят ли?!

Себастиан се изправя срещу баща си, Кайо Габалдон, защото го принуждава да продължи с годежа си с Паола и да не загърбва брака си заради това, че може би има дете от Чари. Кайо се опитва да посее семето на съмнението с вероятността, че синът му не е баща на това дете. Спорът се задълбочава и отец Лоренсо се появява, за да защити племенника си, като по този начин ядосва Кайо и дори го заплашва със смърт. Как ще приключи всичко това?!