Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Шеста част

Какво планира Маруха!?

Въпреки голямото празненство за сватбата, Себастиан не може да прикрие своята мъка по Чари. Мислейки, че никой не го чува и вижда, той излива душата си и признава, че все още я обича. Той дори не подозира, че е чут от Паола, която се заклева да си отмъсти.

Изненадващо на празненството се появява Маруха, проваляйки по този начин плановете на Хуанчо за Корина. Той се ядосва и се изправя пред Маруха, настоявайки да му каже ясно дали ще се разведат или не. Каква изненада е подготвила Маруха?!

След като се изплъзват, Баярдо и Ана Хулия отиват в болницата, но Хайро и хората му ги очакват и са им подготвили засадя. Дали ще успеят да избягат?!

Тайната на Валерия!

Ана Хулия и Баярдо са притиснати от Хайро и неговите хора, когато се опитват да избягат с една кола на бърза помощ. Дали ще успеят да избягат?!

Рейналдо се притеснява заради съмненията на Валерия. Той иска да я накара да реагира и спре да се съмнява в раждането на детето му. Той моли отец Лоренсо да се намеси без да подозира, че и двамата са запознати с тайната, която се крие зад това раждане.

От друга страна, Паола разстроена от думите на Себастиан за това, че все още обича Чари, го заплашва да разкаже всичко и да отмени сватбата.

В това време, Хуанчо получава изненада от страна на Маруха, която не смята да е предаде толкова лесно и смята да прибере всичко, което ѝ се полага при развод. Тя иска част от акциите в клиниката „Габалдон Леал“.

Последствията на инфаркта!

По време на посещението си в болницата в селвата, Кайо Габалдон преживява инфаркт. Това става причина Чари да се срещне с него без да знае, че става дума за бащата на Себастиан, който също пристига в болницата, за да посети баща си. Дали двамата ще се срещнат?!

Рейналдо започва да подозира, че Ана Хулия наистина е намерила утроба под наем без да му каже.

От своя страна, Хуанчо и Маруха продължават да обсъждат развода си. По време на тази битка, Маруха разкрива коя е любовницата на Хуанчо.

Детето на Ана Хулия!

В селвата, шаманът казва на Ана Хулия, че има дете. Това я заинтригува и тя още повече се опитва да си спомни.

В това време, Рейналдо се изправя пред Валерия, тъй като е убеден, че тя знае нещо относно утробата под наем, която Ана Хулия е намерила зад гърба му, за да може да има дете.

В болницата в селвата, Паола открива Чари и стига до извода, че детето, което е родила, е от Себастиан. За това замисля пъклен план, за да ги раздели окончателно. Дали ще успее?!

След като разкрива коя е любовницата на Хуанчо, Маруха се изправя лице в лице Корина, за да я упрекне за това, че не ѝ е казала истината по-рано. Как ще свърши всичко това?!

Хуанчо и Корина са разкрити!

Насред селвата, Ана Хулия има проблясък на паметта и постепенно си спомня кой е Рейналдо. Какво решение ще вземе?!

Паола убеждава Чари, че Себастиан има намерението да ѝ вземе детето, за да го отведе в Италия. След това „разкритие“, тя изпада в паника и когато най-изненадващо се засича със Себастиан, двамата се скарват, което води до вземане на драстични решения.

От друга страна, съмненията тровят Валерия – тя се ужасява от възможността Рейналдо да разкрие всичко около утробата под наем, още повече като забелязва, че новороденото има същото петно по рождение като Ана Хулия.

В дома на семейство Габалдон, след една страстна нощ, Хуанчо и Корина са заварени в леглото от самата Маруха. По този начин тяхната тайна връзка става напълно разкрита. Какво ще стане?!

Изненадите на живота!

Спомените започват да изникват в ума на Ана Хулия и малко по малко вижда образа на мъж, който се казва Рейналдо, но не си спомня, че той е неин съпруг. Но тези съмнения изчезват, когато Мариела, пазачката от затвора, която им е помогнала да избягат, предава на Баярдо досието на Ана Хулия, от което става ясно коя е Ана Хулия. Голяма изненада е за Баярдо да открие, че Ана Хулия е омъжена. Какво решение ще вземе?!

След като заварва Хуанчо с любовницата му, Маруха се заклева да отмъсти на него и Корина. Тя започва постъпките за развода, който е част от плана ѝ.

Лице в лице: Ана Хулия и Валерия!

Ана Хулия решава да проследи своите спомени и заминава за Каракас, за да се срещне с миналото си. С голяма болка, Баярдо приема да я пусне, въпреки че това може да се окаже раздяла завинаги.

В дома на семейство Габалдон организират празненство по случай раждането на дъщерята на Валерия и Рейналдо. Цялото семейство се е събрало без да подозират, че Ана Хулия ги наблюдава. Когато тя започва да се вглежда в лицата на близките си, спомените изникват един след друг. Тя разпознава Рейналдо. Без да бъде забелязана, тя се промъква в къщата и се изправя лице в лице с Валерия. Какво ще стана сега, когато истината е разкрита?!

Ана Хулия приема съдбата си!

На празненството по случай раждането на детето на Чари, Баярдо е задържан от служителите на комисар Ортега. Каква съдба го очаква?!

След като се среща с Валерия и Корина, Ана Хулия ги моли да ѝ направят услуга и да я заведат да се види със съпруга си Рейналдо. Валерия изпада в паника и не знае какво да прави. Тя се чуди как да обясни това, че Андрея Каролина е нейна дъщеря. Но съдбата си играе игричките и се случва неизбежното: притеснен от странното изчезване на Валерия от празненството на „дъщеря“ ѝ, Рейналдо отива в апартамента на Валерия, за да я търси и там се изправя лице в лице с Ана Хулия. По какъв път ще поеме сега съдбата на двамата?!

Истинска приятелка?!

Рейналдо и Валерия разказват на Ана Хулия, че те са се оженили, тъй като са мислели, че тя е умряла по време на самолетната катастрофа. В обърканите мисли на Ана Хулия изниква спомена, че те двете са големи приятелки. За това тя упреква Валерия за това, че се е омъжила за Рейналдо, което още повече разстройва Валерия, а нейната съвест не я оставя на мира.

Корина се опитва да асимилира появата на Ана Хулия. Хуанчо се възползва, за да е срещне с новата си „приятелка“, която се оказва не някоя друга, а бившата му съпруга Маруха. Те научават, че Ана Хулия се е върнала.

Един договор...

Маруха се среща със сестра си Ана Хулия. Двете прекарва известно време заедно. Почти цял ден Ана Хулия наваксва с всичко, което се е случило през нейното отсъствие.

Новината за появата на Ана Хулия шокира семейство Габалдон, тъй като никой не може да повярва, че това се е случило, най-вече Кайо Габалдон, който започва да подозира, че при посещенията си в селвата е бил много близо до разкриване на всичко.

Валерия изпада в криза заради възможността Ана Хулия да си спомни договора, който са сключили (Валерия да стане сурогатна майка на детето на Ана Хулия) и така Рейналдо да научи всичко. И точно при срещата на Ана Хулия с малката истината може да излезе наяве.